Прича: И Енглеска има Партизан!

Упознајте клуб из Енглеске који је настао пре две године и назван је по узору на београдски Партизан. Са "З"! "Знамо све о вашем Партизану, он нам је био инспирација, хоћемо да нас подрже и Гробари", кажу у овом клубу.

Фудбал 22.10.2017 | 22:30
Прича: И Енглеска има Партизан!
Клуб који носи исто име као и српски шампион - Партизан Боокхам - основан је 2015. године у граду Букему, округ Сари (40 километара југозападно од Лондона). Наступа у локалној "бетон лиги" која се зове Леатхерхеад&Дистрицт Дивисион 2.

Помоћник менаџера Партизан Боокхам ФЦ, Скот Хичман у разговору за сајт "Црно-бела носталгија" објаснио је да се име Партизан допало оснивачу клуба, који зна све о београдском клуби и његовим навијачима.

Каже и да очекује да енглески Партизан постане омиљен међу Гробарима у Србији и Европи и да би волео да се они једног дана појаве на утакмици у Енглеској и пруже им ватрену подршку као оригиналном Партизану.

"Име 'Партизан' се свидело оснивачу нашег клуба, који зна све о вашим веома ватреним и верним навијачима. 'Партисан' на енглеском језику представља некога ко је посвећен и острашћем, и истовремено некога ко воли да се забавља ("то партy"). То се све лепо уклапа у имиџ нашег клуба. Наша екипа је добро позната по снази и борбености. Нисмо технички најдотеранији, али то надокнађујемо пожртвовањем и жељом", каже Хичман.

Енглески "партизановци" прате резултате свог српског "старијег брата". Чак су на званичном Тwиттер налогу клуба оњавили да су се кладили да ће Партизан победити Скендербег у Елбасану 3:1, а да ће један од голова дати Зоран "Бамби" Тошић.

Уложили су пет фунти, а да су погодили зарадили би 605 фунти.

Умало да погоде да ће Тошић бити срелац, јер је у последњим тренуцима меча у Албанији, извео одлилчан ударац, али је голман Скендербега феноменално одбранио.

Боје енглеског Партизана нису црно-беле, већ плаве, јер оснивач клуба навија за Челчси и Глазгов Ренџерс.

"Такође, много клубова у нашој лиги је већ носило црно-белу опрему, па смо хтели да се разликујемо. Плава је деловала као логичан избор. Морамо да истакнемо да је наша гостујућа комбинација сиво-бела, са црним шорцевима и чарапама, што личи на оригинални Партизан. Није нам било дозвољено да узмемо сасвим црну резервну гарнитуру, због правила да у лиги само судије смеју да носе црно", каже Хичман.

Занимљиво, нико од ових момака нема никакве везе са Партизаном, нити су икада били у Београду, Србији.

"Нико од нас није до сада био у Србији, али се надамо да ћемо то организовати у врло блиској будућности. Волели бисмо да погледамо неку утакмицу на Стадиону ЈНА, да се упознамо са навијачима, и можда чак одиграмо и пријатељску утакмицу са једном од екипа 'великог Партизана', који нам је послужио као инспирација".

Овај клуб, чији је надимак "Парти", је аматерски, и чине га момци од 17 до 36 година. Играју на терену  Лоwер Роад Рецреатион Гроунд, а према речима Хичмана, то је практично локални парк.

"Имамо обавезу да пре сваког  меча монтирамо голове и мреже", каже кроз смех.

Очекују и да их подрже Гробари из Србије, јер...

"Просечан број гледалаца на нашим утакмицама је 10 (смех). Обично нас гледају пријатељи, родитељи и девојке, пошто играмо недељом ујутро и већини обичних људи је вероватно сувише тешко да се извуку из кревета! Имали смо рекордну посету прошле сезоне, када нас је у финалу купа бодрило преко 200 навијача! Атмосфера је била сјајна, али би нам још више значило присуство Партизанових навијача из Србије, са заставама и пиротехником!  У последње време на Твитеру и Инстаграму су почели да нас прате и неки партизановци. Желимо да нас људи препознају и заволе као свој други клуб", каже представник Партизан Букам.

Највећи ривал им је комшијски Еффингхам Парк Унитед.

"Последњи пут смо их развалили 7:1 и морам да кажем да немају појма. Са клубом Приест Хилл смо развили ривалство због прозивки преко друштвених мрежа и неких изузетно грубих утакмица које смо играли ранијих сезона. Прошле године смо их избацили из купа", каже Хичман у разговору за сајт "Црно-бела носталгија".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пелемоусе

22.10.2017 21:21

Ха ха ха грохотом се смијем,

ОДГОВОРИТЕ