"Њима је до њих, народ је параван"

Универзитетски професор Славо Кукић тврди да све што ради предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић резултат је договора са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком.

Босна и Херцеговина 20.10.2017 | 09:58
"Њима је до њих, народ је параван"
"Најгоре што се може догодити јесте ако друштвом управљају људи који су у себи спојили и релативно високо образовање и још виши ниво покварености.

Оно што је код Човића карактеристично је ужасно лицемјерство. Он користи вокабулар о европској будућности а задржава статус qуо.

Све што ради је заправо резултат договора њега и Милорада Додика - да ли у Мостару, или у Бањалуци, и ако покушате правити ретроспективу након њихових разговора, онда је сасвим извјесно да све то што ради је управо плод тог договора. Он апсолутно ћути јер је то договор да ће Додик таласати".

"Дио тог договора је 'ти имаш простор Републике Српске и тамо си апсолутни владар и ја се нећу мијешати, а ја имам овај мој простор који и имам и ти ми се не мијешај' и између њих је постигнут апсолутни консензус", додао је професор Кукић за Н1.

Навео је и како Додику и Човићу није стало ни до чега осим да задрже статус qуо.

"Њима је битно или статус qуо или да још више таласају и да на тај начин онемогуће почетак функционирања правне државе јер кад почне да функционише правна држава, завршиће тамо гдје завршавају сви у свијету. Према томе њима је до њих а народ је само параван", нагласио је Кукић.

(Н1)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Неко из Масе

20.10.2017 08:06

Кроз стихове рећићу вам, шта мислим о томе Што се луди посвађаше, оба без дипломе Свадјају се пред ТВ-ом, један другог пљују А кад нема камере, скупа освањују Јадан народ да заваде, то је њима жеља Није зато што нас воле, брине их фотеља Како не би бринула их, џепове им пуни Јадан народ нек’ гладује, к’о да смо мајмуни Док Додик на Бакира, а Бакир на Додика Да побјегне народ чека, кад ће им прилика И народа лудог има, крити то не треба Узело би прије пушку, него кору хљеба А шта ће ти то да вриједи, када глава оде Да напуне себи џеп, то су им методе Не слушајте људи моји, све ће исто бити Једном ће вас у години, они посјетити Сва наша имена, на једну ће плочу стати Па кад додју избори, цвијеће ће нам дати А ко успије да преживи, без руке ил’ ноге И њега ће заборавит’, као до сад многе Зато драги мој народе, главу своју сачувајте Своје здравље па и срећу никоме не дајте Са комшијом испред куће кафу испијајте А не преко нишана, да се погледате Ником пушка добро није, донијела до сада Да ли ће ти бити драго, кад ти дијете страда Њих двојица дјецу своју, добро су сакрили А вашу су као стоку, у рат потурили Животима својим, џепове им пуне Баш их брига за нас, ко ће кад да струне Па вас сада јако молим, пустите то крају Нека буде к’о и до сад, нек’ нас не дирају Ми ћемо по старом, једни с’ другим скупа Појест’, попит’ и посједит, као једна група Схватили смо да смо исти, од крви и меса У љубави и весељу, неће бити стреса Ето то је драги моји, то мишљење моје Будите ми живи здрави и чувајте своје…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

20.10.2017 09:00

Нису ова тројица крива сто је народ такав какав јесте. Какав народ таква је и власт. Ко год каже да није тако не зна гдје живи тј. не познаје себе . Већина су за ову тројицу. Они који нису су давно отишли одавде и оставили оне који радије реже на друга два народа него да има ста једе. Ово друштво је болесно. Контаминирано мржњом . Народ воли чути шта ова тројица кажу а они то искористе и наплате .Они желе овакве да их предводе да не желе не би толико дуго били ту гдје и јесу. До народа је и ни до чега другог .

Name

ааа

20.10.2017 10:41

Ово друштво је обољело и не само да је контаминирано мржњом него и свим продуктима мржње. За свој лични интерес спремни су лагати, красти, подметати и многим нечасним радњама се бавити. Влас је намјерно народ инфицирала јер је у томе и видила шансу за дугу владавину.

Name

Ре аа

20.10.2017 11:05

Власт не инфицира народ јер народ је већ био инфициран мржњом . Власт умјесто да лијечи болесно друштво оно га одржава таквог у животу и то дебело наплаћује . У моменту кад се инфекција мало смири они рокну дозу угрожености од других и све тако у круг. А народ је постао овисан о тој дози национализма као неки наркоман. Само ово нису наркомани ово су национализам-мани. Кад не буде било потребе за лијечењем потреба и за “националним докторима “ ће нестати . Они чине све да до тога не додје . Дозирају јако добро и ефикасно.

Name

Уценик

20.10.2017 08:07

Свака цаст професоре... Бас тако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.10.2017 17:36

Залосно какав Профессор такав и уценик

Name

ЛЛЛ

21.10.2017 16:12

Браво професоре! Састала се два латина и шта очекивати? Таласају празним главама. Како онај рече, крезубим испод шатора. Додик има папкаре и они не мисле својом главом о будућности народа већ искључиво о личним интересима. Продала се стока на пијаци и имамо то што имамо.

Name

израелац

20.10.2017 08:08

Супер тактика за избацивање муслимана са политицке сцене, и расељавање јефтине радне снаге... приблем је сто це на овим просторима остати само револвераси са свих страна свијета и обрацунаваце се опет на балкану...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо

20.10.2017 08:14

КО то није схватио до сада треба заиста лијецницку помоц , толико ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

20.10.2017 08:18

Мој професоре, Нико те не слуса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

20.10.2017 08:18

Славо Кукић. Је л ово стигла испомоћ Савезу за Звиждукање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ПА

20.10.2017 09:13

РУДОЊИ И ЊЕГОВИМ ПРИСТАЛИЦАМА ДОК ИМ РУДОЊА ТРЕБА ТРЕБА ЗВИЖДАТИ НА СВАКОМ МИЈЕСТУ И У СВАКО ВРИЈЕМЕ.

Name

ре

20.10.2017 10:42

Па=Папак

Name

брннр

20.10.2017 08:23

Они гледају своја радна мјеста и извор свог прихода а народ сто гледа ту утакмицу заболи њих. Неце ти нико реци еј није то за тебе губис вријеме гледајуци и надајуци се од њих несто, бјези одавде преко границе спасавај се. Логицно да сам морас схватити ста је за тебе и твоју породицу. Нису они досли на власт да неком другом прузе несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

20.10.2017 08:26

Незна се ко је од та два брата веци Лопов и преварант,али и њима це доци крај кад тад,биједници.р

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

20.10.2017 08:48

Да да хоће али када.? Кад се ја отегнем а и многи поред мене. И поред тога треба им честитати јер су они колико видимо способни да манипулишу са нама.

Name

ре

20.10.2017 10:45

Па схатио да је манипулација по сриједи. За почетак доста.

Name

Рс рс

20.10.2017 09:05

Свака цаст овом сто пјесму написа. Ал је мало ових несујаних глава, ал ко ово процита све му је јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба прогледати

20.10.2017 10:46

Видите ли како се ови лицемјери смију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револт

20.10.2017 10:58

Састала се браца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

20.10.2017 13:57

ПА СТА САМ ВАМ РЕКО ДОДИК СУРАДЈУЈЕ СА ХРВАТИМА ХРВАТИ СУ СРБСКА ПОЛУБРАЦА И НЕМА ДИЛЕМЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ДОДИКА И ДРАГАНА КАКО СЕ КЕСЕ ЈЕДАН НА ДРУГОГ СВЕ ИСТА БАГРА

ОДГОВОРИТЕ