ЛЕ: Јанг Бојс баш зна са Динамом! Распад Милана и Евертона!

Трећи пут ове сезоне састали су се Динамо и Јанг Бојс - после победе за сваки од тимова, који је више пријао Швајцарцима пошто су "голом у гостима" избацили Кијевљане у квалификацијама за ЛШ, виђен је и реми.  Јанг Бојси освојили бод у Кијеву, све је отворено за Партизан! Швајцарски тим одиграо и трећи пут нерешено! Евертон и Милан се распадају! Лудогорец опет дели пацке, Матић наместио бод Копенхагену! Хофенхајм се вратио у трку за други круг.  На "Астана арени" отворено је 3. коло Лиге Европе. Један српски голман остао је неоцењен, друго се провео као бос по трњу. . . Победе Ријеке, Реал Сосиједада, Аталанте, Хофенхајма, Евертона. . . Милану само реми!

Фудбал 19.10.2017 | 23:30
ЛЕ: Јанг Бојс баш зна са Динамом! Распад Милана и Евертона!
Трећи пут ове сезоне састали су се Динамо Кијев и Јанг Бојс...

Након победе за по сваки од тимова у квалификацијама за Лигу шампиона, с тим да су Швајцарци због гола у гостима "избацили" Украјинце, сада је виђен и реми на "Олимпијском стадиону" у Кијеву, у оквиру 3. кола групне фазе Лиге Европе.

Јанг Бојс је водио два у два наврата у првом полувремену, прво преко Асалеа у 17. минуту да би ДијумерсиМбокани изједначио у 34, али је поново Асале био прецизан пред противничким голманом у 40. минуту. Динамо је опет боље ушао у наставак меча и преко Морозјуказабележио ново поравнање резултата.

ДИНАМО - ЈАНГ БОЈС 2:2

Гости су се последњих десет минута бранили са играчем мање пошто је Саного добио други жути картон, али Динамо није искористио иницијативу.

На половини ове фазе такмичења, Динамо остаје лидер групе са седам бодова, док је Јанг Бојс стигао и до трећег ремија за исти број бодова. Партизан и Скендербег су ремизирали у Елбасану, стога српски и албански представник имају по два освојена бода.

Три утакмице- три ремија за Јанг Бојс у групи Б Лиге Европе у којој се налази и наш представник Партизан. Швајцарски вицепрвак је освојио бод на гостовању у Динаму у Кијеву - 2:2. Има четири бода мање од Украјинаца, бод више од Партизана и  Скендербега... Све је отворено у овој групи!

Јанг Бојси су летос елиминисали Динамо у квалификацијама за Лигу Европе, а да им Динамо „лежи“ показали су и вечерас. Повели су у 17. минуту голом Асалеа који се сјајно снашао на 15 метара од гола Динама и одличним ударцем из прве је матирао домаћег голмана.

Динамо је изједначио после прелепе акције, продора и асистенције Бујалског за Мбоканија којем је остао најлакши део посла да лопту гурне у мрежу.

Међутим, Асале се у 40. минуту опет потрудио да Швајцарци оду на полувреме са вођством. После корнера се добро снашао када му је Нгамелу спустио лопти и убацио лопту у мрежу из петерца.

Пораз Динама је сречио Морозјук феноменалним голом из слободњака на поечтку другог полувремена обезбедио бод Динаму. Гости су у финишу играли са играчем мање, пошто је Саного у 82. минуту искључен, али су издржали све атаке Динама и однели бод у Швајцарску.

У следећем колу је Јанг Бојс домаћин Динаму, Партизан дочекује Скендербег и после тога би ситуација на табели могла прилично да се промени. Све је отворено...

Група Б

Резултати 3. кола:

Скендербег - Партизан 0:0

Динамо Кијев - Јанг Бојс 2:2 (1:2)
/Мбокани 34, Морозјук 49 - Асале 17, 34/

1. Динамо 2-1-0 (8:5) 7
2. Јанг Бојс 0-3-0 (4:4) 3
3. Партизан 0-2-1 (3:4) 2
4. Скендербег 0-2-1 (2:4) 2

Ужасну сезону у Премијер лиги Евертон је заокружио још једним очајним резултатом у Лиги Европе и поразом од Лиона на свом Гудисон Парку - 1:2 (0:1). Француска екипа славила је у Ливерпулу важан тријумф, а погодак одлуке у напетом мечу постигао је Бертранд Траоре десетак минута пре краја. Ова победа је омогућила Лиону да ухвати прикључак у групи Е за првопласираном Аталантом која није имала проблеме на свом терену против кипарског Аполона.

Лудогорец је направио велику услугу Хофенхајму, чији сан о пласману у другу фазу поново живи после победе над Башакшехиром од 3:1. Сва четири гола пала су у наставку утакмице, а једином бундеслигашу који је одбранио част немачког фудбала вечерас пријале су и вести из Португалије где је Лудогорец добио Брагу са 2:0.

Поново је Румун Моци начео ривала, који је правио исувише грешака у одбрани, па је бугарски шампион преузео лидерско место у групи управо од очајне Браге. Лазар Росићније играо за домаћине због повреде.

Ужасни Милан се поново обрукао и то на свом Сан Сиру где није успео да победи АЕК - 0:0. Узалуд су изабраници Винћенца Монтеле створили гомилу прилика и имали десетине јалових напада, блистао је голман Јанис Анестис који је довео до лудила нападаче Росонера. У истој групи и Ријека је уписала први тријумф и то против Аустрије у Бечу - 1:3.

Виљареал и Славија из Прага су се испуцали у првом полувремену када су постигли четири гола, али је на крају чешки тим однео бод са Мадригала, било је 2:2. Тако су ова два тима остали на челу са по пет бодова, а прати их Астана са четири, па нас чека занимљив расплет у овој групи у наставку.

На крају и у Ф групи Копенхаген је освојио бод у Чешкој против Злина (1:1), а за њега се побринуо Урош Матић који је асистирао стрелцу Анкерсену.

Марио Гаврановић, швајцарски фудбалер хрватског порекла, са два поготка био је најзаслужнији за тријумф Ријеке у Бечу против Аустрије 3:1 (2:0).

Ријечани су у прошлом колу били надомак великог бода на "Сан Сиру", али је Милан у судијској надокнади стигао до тријумфа. Овај пут, екипа Матјажа Кека на стадиону "Ернст Хапел" надокнадила је пропуштено из дуела у Милану.

Када је у питању Милан - тим Винћенца Монтеле освојио је само бод против АЕК-а, у мечу без голова, упркос томе што су "росонери" шутирали 25 пута ка голу...

Због овог резултата, тим из Хрватске укључио се у борбу за једно од прва два места у групи Д.

Занимљиво је било и у Бергаму где је Аталанта лако савладала Аполон (3:1) и заузела лидерску позицију испред Лиона који је савладао Евертон на "Гудисону".

Баш је лоше тим Роналда Кумана ушао у сезону, упркос скупоценим појачањима, па су остали "празних шака" и против Лиона који је преко Набила Фекира и Траореа дошао до друге позиције са пет бодова. Евертон, за који је једини стрелац био Ешли Вилијамс, остаје последњепласирани у групи са само једним бодом, а видећемо да ли и са истим тренером наставља ову сезону...

Дуел српских голмана на "Астана арени" у престоници Казахстана у јединој утакмици 3. кола Лиге Европе која је одиграна ван стандардних термина од 19.00 и 21.05 у потпуности је припао 35-годишњем Ненаду Ерићу.

Његов 14 година млађи земљак, резервни голман репрезентације Србије, Предраг Рајковић, био је нешто попут колатералне штете у очајној игри екипе коју с клупе предводи син легендарног Јохана Кројфа, Ђорди.

Рајковић је четири гола на једном мечу примао од играча Челсија, Зенита и Беитара, а од вечерас и актуелних првака Казахстана: Астана - Макаби Тел Авив 4:0 (2:0) уз по два гола Африканаца у редовима домаћих.

Патрик Твумаси погађао је у првом, Жуниор Кабананга у другом полувремену, док на другој страни навала израелског тима предвођена фантастичним исландским центарфором Видаром Орном Кјартансоном до финиша утакмице није имала ни шут у оквир гола, па ће Ерић по свему судећи остати неоцењен у извештајима са меча у којем је састав бугарског тренера Станимира Стојлова наставио импресиван низ на свом стадиону рачунајући од мартовског пораза од Каирата - 17-3-0.

Голови нападача из Гане и Конга донели су Астани прву победу у групи у којој ће се од 21.05 часова Виљареал и Славија Праг.

Српски нападач Ђорђе Деспотовић био је међу резервистима Астане, за коју су Твумаси и Кабананга постигли укупно десет голова у квалификацијама и групној фази Лиге Европе, а како се у Казахстану првенство игра у оквиру календарске године, њих двојица налазе се на 15 и 16 погодака у шампионату.

Убојитог нападача има и Кројф, међутим бивши фудбалер Манчестер јунајтеда и Барселоне морао је у финишу утакмице да изведе Кјартансона, који је прошлог пролећа за полусезону постигао 19, а од старта сезоне 2017/18 већ 11 голова за најпопуларнији израелски клуб.

Резултати 3. кола:

ЛИГА ЕВРОПЕ - 3. КОЛО:

ГРУПА А

Астана - Макаби Тел Авив 4:0 (2:0)
/Твумаси пен 33, 45, Кабананга 47, 52/

Виљареал - Славија Праг 2:2 (2:2)
/Тригуерос 41, Бака 44 - Нецид 18, Дани 30/

ТАБЕЛА: Виљареал 5, Славија 5, Астана 4, Макаби 1.

ГРУПА Б

Скендербег - Партизан 0:0

Динамо Кијев - Јанг Бојс 2:2 (1:2)
/Мбокани 35, Морозјук 49 - Асале 17, 40/

ТАБЕЛА: Динамо Кијев 7, Јанг Бојс 3, Партизан 2, Скендербег 2.

ГРУПА Ц

Брага - Лудогорец 0:2 (0:1)
/Моти 26, Лукоки 57/

Хофенхајм - Башакшехир 3:1 (0:0)
/Хубнер 52, Амири 59, Шулц 75 - Наполеони 90+3/

ТАБЕЛА: Лудогорец 7, Брага 6, Хофенхајм 3, Башакшехир 1.

ГРУПА Д

Милан - АЕК 0:0

Аустрија - Ријека 1:2 (0:2)
/Фризенбихлер 90 - Гаврановић 21, 31/

ТАБЕЛА: Милан 7, АЕК 5, Ријека 3, Аустрија 1.

ГРУПА Е

Евертон - Лион 1:2 (0:1)
/Вилијамс 69 - Фекир 6 пен, Траоре 75/

Аталанта - Аполон 3:1 (1:0)
/Иличић 12, Петања 64, Фројлер 66 - Скембри 59/

ТАБЕЛА: Аталанта 7, Лион 5, Аполон 2, Евертон 1.

ГРУПА Ф

Шериф - Локомотива Москва 1:1 (1:1)
/Бадибанга 31 - Миранчук 17/

Злин - Копенхаген 1:1 (1:1)
/Диоп 11 - Анкерсен 19/

ТАБЕЛА: Локомотива 4, Шериф 3, Копенхаген 3, Злин 3.

Група Г

Лугано - Викторија Плзењ 3:1 (0:0)
/Ботани 63, Карлињош 69, Гернт 88 - Крменчик 76/

Хапоел Бер Шева - Стеауа 1:2 (0:0)
/Кеунса 88 - Гноер 70, 75/

Табела: Стеауа 9, Викторија 3, Хапоел 3, Лугано 3.

Група Х

Црвена звезда - Арсенал 0:1 (0:0)
/Жиру 85/

БАТЕ Борисов - Келн 1:0 (0:0)
/Риос 55/

Табела: Арсенал 9, Црвена звезда 4, БАТЕ 4, Келн 0.

Група И

Коњаспор - Салцбург 0:1 (0:2)
/Гилбрандсен 5/

Марсеј - Виторија Гимараеш 2:1 (1:1)
/Окампос 28, Лопез 76 - Мартинс 17/

Табела: Салцбург 7, Марсеј 6, Коњаспор 3, Виторија Гимараеш 1.

Група Ј

Естерсунд - Атлетик Билбао 2:2 (0:1)
/Геро 52, Едвардс 64 - Адуриц 14, Вилијамс 90/

Зорја - Херта 2:1 (1:0)
/Силас 42, Сваток 79 - Селке 56/

Табела: Естерсунд 7, Зорја 6, Атлетик Билбао 2, Херта 1.

Група К

Ница - Лацио 1:3 (1:1)
/Балотели 4 - Каиседо 5, Милинковић-Савић 65, 90/

Зулте Варегем - Витесе 1:1 (1:1)
/Кашија аг 23 - Брунс 27/

Табела: Лацио 9, Ница 6, Витесе 1, Зулте Варегем 1.

Група Л

Зенит - Розенборг 3:1 (1:0)
/Ригони 2, 68, 75 - Хеланд 88/

Вардар - Реал Сосиједад 0:6 (0:3)
/Ојарзабал 12, Вилијан Жозе 32, 44, 55, 59, Де ла Бела 90/

Табела: Зенит 9, Реал Сосиједад 6, Розенборг 3, Вардар 0.

*напомена: у наредној рунди 2. новембра биће замењена домаћинства.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар