LE: Jang Bojs baš zna sa Dinamom! Raspad Milana i Evertona!

Treći put ove sezone sastali su se Dinamo i Jang Bojs - posle pobede za svaki od timova, koji je više prijao Švajcarcima pošto su "golom u gostima" izbacili Kijevljane u kvalifikacijama za LŠ, viđen je i remi.  Jang Bojsi osvojili bod u Kijevu, sve je otvoreno za Partizan! Švajcarski tim odigrao i treći put nerešeno! Everton i Milan se raspadaju! Ludogorec opet deli packe, Matić namestio bod Kopenhagenu! Hofenhajm se vratio u trku za drugi krug.  Na "Astana areni" otvoreno je 3. kolo Lige Evrope. Jedan srpski golman ostao je neocenjen, drugo se proveo kao bos po trnju. . . Pobede Rijeke, Real Sosijedada, Atalante, Hofenhajma, Evertona. . . Milanu samo remi!

Fudbal 19.10.2017 | 23:30
LE: Jang Bojs baš zna sa Dinamom! Raspad Milana i Evertona!
Treći put ove sezone sastali su se Dinamo Kijev i Jang Bojs...

Nakon pobede za po svaki od timova u kvalifikacijama za Ligu šampiona, s tim da su Švajcarci zbog gola u gostima "izbacili" Ukrajince, sada je viđen i remi na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu, u okviru 3. kola grupne faze Lige Evrope.

Jang Bojs je vodio dva u dva navrata u prvom poluvremenu, prvo preko Asalea u 17. minutu da bi DijumersiMbokani izjednačio u 34, ali je ponovo Asale bio precizan pred protivničkim golmanom u 40. minutu. Dinamo je opet bolje ušao u nastavak meča i preko Morozjukazabeležio novo poravnanje rezultata.

DINAMO - JANG BOJS 2:2

Gosti su se poslednjih deset minuta branili sa igračem manje pošto je Sanogo dobio drugi žuti karton, ali Dinamo nije iskoristio inicijativu.

Na polovini ove faze takmičenja, Dinamo ostaje lider grupe sa sedam bodova, dok je Jang Bojs stigao i do trećeg remija za isti broj bodova. Partizan i Skenderbeg su remizirali u Elbasanu, stoga srpski i albanski predstavnik imaju po dva osvojena boda.

Tri utakmice- tri remija za Jang Bojs u grupi B Lige Evrope u kojoj se nalazi i naš predstavnik Partizan. Švajcarski viceprvak je osvojio bod na gostovanju u Dinamu u Kijevu - 2:2. Ima četiri boda manje od Ukrajinaca, bod više od Partizana i  Skenderbega... Sve je otvoreno u ovoj grupi!

Jang Bojsi su letos eliminisali Dinamo u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a da im Dinamo „leži“ pokazali su i večeras. Poveli su u 17. minutu golom Asalea koji se sjajno snašao na 15 metara od gola Dinama i odličnim udarcem iz prve je matirao domaćeg golmana.

Dinamo je izjednačio posle prelepe akcije, prodora i asistencije Bujalskog za Mbokanija kojem je ostao najlakši deo posla da loptu gurne u mrežu.

Međutim, Asale se u 40. minutu opet potrudio da Švajcarci odu na poluvreme sa vođstvom. Posle kornera se dobro snašao kada mu je Ngamelu spustio lopti i ubacio loptu u mrežu iz peterca.

Poraz Dinama je srečio Morozjuk fenomenalnim golom iz slobodnjaka na poečtku drugog poluvremena obezbedio bod Dinamu. Gosti su u finišu igrali sa igračem manje, pošto je Sanogo u 82. minutu isključen, ali su izdržali sve atake Dinama i odneli bod u Švajcarsku.

U sledećem kolu je Jang Bojs domaćin Dinamu, Partizan dočekuje Skenderbeg i posle toga bi situacija na tabeli mogla prilično da se promeni. Sve je otvoreno...

Grupa B

Rezultati 3. kola:

Skenderbeg - Partizan 0:0

Dinamo Kijev - Jang Bojs 2:2 (1:2)
/Mbokani 34, Morozjuk 49 - Asale 17, 34/

1. Dinamo 2-1-0 (8:5) 7
2. Jang Bojs 0-3-0 (4:4) 3
3. Partizan 0-2-1 (3:4) 2
4. Skenderbeg 0-2-1 (2:4) 2

Užasnu sezonu u Premijer ligi Everton je zaokružio još jednim očajnim rezultatom u Ligi Evrope i porazom od Liona na svom Gudison Parku - 1:2 (0:1). Francuska ekipa slavila je u Liverpulu važan trijumf, a pogodak odluke u napetom meču postigao je Bertrand Traore desetak minuta pre kraja. Ova pobeda je omogućila Lionu da uhvati priključak u grupi E za prvoplasiranom Atalantom koja nije imala probleme na svom terenu protiv kiparskog Apolona.

Ludogorec je napravio veliku uslugu Hofenhajmu, čiji san o plasmanu u drugu fazu ponovo živi posle pobede nad Bašakšehirom od 3:1. Sva četiri gola pala su u nastavku utakmice, a jedinom bundesligašu koji je odbranio čast nemačkog fudbala večeras prijale su i vesti iz Portugalije gde je Ludogorec dobio Bragu sa 2:0.

Ponovo je Rumun Moci načeo rivala, koji je pravio isuviše grešaka u odbrani, pa je bugarski šampion preuzeo lidersko mesto u grupi upravo od očajne Brage. Lazar Rosićnije igrao za domaćine zbog povrede.

Užasni Milan se ponovo obrukao i to na svom San Siru gde nije uspeo da pobedi AEK - 0:0. Uzalud su izabranici Vinćenca Montele stvorili gomilu prilika i imali desetine jalovih napada, blistao je golman Janis Anestis koji je doveo do ludila napadače Rosonera. U istoj grupi i Rijeka je upisala prvi trijumf i to protiv Austrije u Beču - 1:3.

Viljareal i Slavija iz Praga su se ispucali u prvom poluvremenu kada su postigli četiri gola, ali je na kraju češki tim odneo bod sa Madrigala, bilo je 2:2. Tako su ova dva tima ostali na čelu sa po pet bodova, a prati ih Astana sa četiri, pa nas čeka zanimljiv rasplet u ovoj grupi u nastavku.

Na kraju i u F grupi Kopenhagen je osvojio bod u Češkoj protiv Zlina (1:1), a za njega se pobrinuo Uroš Matić koji je asistirao strelcu Ankersenu.

Mario Gavranović, švajcarski fudbaler hrvatskog porekla, sa dva pogotka bio je najzaslužniji za trijumf Rijeke u Beču protiv Austrije 3:1 (2:0).

Riječani su u prošlom kolu bili nadomak velikog boda na "San Siru", ali je Milan u sudijskoj nadoknadi stigao do trijumfa. Ovaj put, ekipa Matjaža Keka na stadionu "Ernst Hapel" nadoknadila je propušteno iz duela u Milanu.

Kada je u pitanju Milan - tim Vinćenca Montele osvojio je samo bod protiv AEK-a, u meču bez golova, uprkos tome što su "rosoneri" šutirali 25 puta ka golu...

Zbog ovog rezultata, tim iz Hrvatske uključio se u borbu za jedno od prva dva mesta u grupi D.

Zanimljivo je bilo i u Bergamu gde je Atalanta lako savladala Apolon (3:1) i zauzela lidersku poziciju ispred Liona koji je savladao Everton na "Gudisonu".

Baš je loše tim Ronalda Kumana ušao u sezonu, uprkos skupocenim pojačanjima, pa su ostali "praznih šaka" i protiv Liona koji je preko Nabila Fekira i Traorea došao do druge pozicije sa pet bodova. Everton, za koji je jedini strelac bio Ešli Vilijams, ostaje poslednjeplasirani u grupi sa samo jednim bodom, a videćemo da li i sa istim trenerom nastavlja ovu sezonu...

Duel srpskih golmana na "Astana areni" u prestonici Kazahstana u jedinoj utakmici 3. kola Lige Evrope koja je odigrana van standardnih termina od 19.00 i 21.05 u potpunosti je pripao 35-godišnjem Nenadu Eriću.

Njegov 14 godina mlađi zemljak, rezervni golman reprezentacije Srbije, Predrag Rajković, bio je nešto poput kolateralne štete u očajnoj igri ekipe koju s klupe predvodi sin legendarnog Johana Krojfa, Đordi.

Rajković je četiri gola na jednom meču primao od igrača Čelsija, Zenita i Beitara, a od večeras i aktuelnih prvaka Kazahstana: Astana - Makabi Tel Aviv 4:0 (2:0) uz po dva gola Afrikanaca u redovima domaćih.

Patrik Tvumasi pogađao je u prvom, Žunior Kabananga u drugom poluvremenu, dok na drugoj strani navala izraelskog tima predvođena fantastičnim islandskim centarforom Vidarom Ornom Kjartansonom do finiša utakmice nije imala ni šut u okvir gola, pa će Erić po svemu sudeći ostati neocenjen u izveštajima sa meča u kojem je sastav bugarskog trenera Stanimira Stojlova nastavio impresivan niz na svom stadionu računajući od martovskog poraza od Kairata - 17-3-0.

Golovi napadača iz Gane i Konga doneli su Astani prvu pobedu u grupi u kojoj će se od 21.05 časova Viljareal i Slavija Prag.

Srpski napadač Đorđe Despotović bio je među rezervistima Astane, za koju su Tvumasi i Kabananga postigli ukupno deset golova u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope, a kako se u Kazahstanu prvenstvo igra u okviru kalendarske godine, njih dvojica nalaze se na 15 i 16 pogodaka u šampionatu.

Ubojitog napadača ima i Krojf, međutim bivši fudbaler Mančester junajteda i Barselone morao je u finišu utakmice da izvede Kjartansona, koji je prošlog proleća za polusezonu postigao 19, a od starta sezone 2017/18 već 11 golova za najpopularniji izraelski klub.

Rezultati 3. kola:

LIGA EVROPE - 3. KOLO:

GRUPA A

Astana - Makabi Tel Aviv 4:0 (2:0)
/Tvumasi pen 33, 45, Kabananga 47, 52/

Viljareal - Slavija Prag 2:2 (2:2)
/Trigueros 41, Baka 44 - Necid 18, Dani 30/

TABELA: Viljareal 5, Slavija 5, Astana 4, Makabi 1.

GRUPA B

Skenderbeg - Partizan 0:0

Dinamo Kijev - Jang Bojs 2:2 (1:2)
/Mbokani 35, Morozjuk 49 - Asale 17, 40/

TABELA: Dinamo Kijev 7, Jang Bojs 3, Partizan 2, Skenderbeg 2.

GRUPA C

Braga - Ludogorec 0:2 (0:1)
/Moti 26, Lukoki 57/

Hofenhajm - Bašakšehir 3:1 (0:0)
/Hubner 52, Amiri 59, Šulc 75 - Napoleoni 90+3/

TABELA: Ludogorec 7, Braga 6, Hofenhajm 3, Bašakšehir 1.

GRUPA D

Milan - AEK 0:0

Austrija - Rijeka 1:2 (0:2)
/Frizenbihler 90 - Gavranović 21, 31/

TABELA: Milan 7, AEK 5, Rijeka 3, Austrija 1.

GRUPA E

Everton - Lion 1:2 (0:1)
/Vilijams 69 - Fekir 6 pen, Traore 75/

Atalanta - Apolon 3:1 (1:0)
/Iličić 12, Petanja 64, Frojler 66 - Skembri 59/

TABELA: Atalanta 7, Lion 5, Apolon 2, Everton 1.

GRUPA F

Šerif - Lokomotiva Moskva 1:1 (1:1)
/Badibanga 31 - Mirančuk 17/

Zlin - Kopenhagen 1:1 (1:1)
/Diop 11 - Ankersen 19/

TABELA: Lokomotiva 4, Šerif 3, Kopenhagen 3, Zlin 3.

Grupa G

Lugano - Viktorija Plzenj 3:1 (0:0)
/Botani 63, Karlinjoš 69, Gernt 88 - Krmenčik 76/

Hapoel Ber Ševa - Steaua 1:2 (0:0)
/Keunsa 88 - Gnoer 70, 75/

Tabela: Steaua 9, Viktorija 3, Hapoel 3, Lugano 3.

Grupa H

Crvena zvezda - Arsenal 0:1 (0:0)
/Žiru 85/

BATE Borisov - Keln 1:0 (0:0)
/Rios 55/

Tabela: Arsenal 9, Crvena zvezda 4, BATE 4, Keln 0.

Grupa I

Konjaspor - Salcburg 0:1 (0:2)
/Gilbrandsen 5/

Marsej - Vitorija Gimaraeš 2:1 (1:1)
/Okampos 28, Lopez 76 - Martins 17/

Tabela: Salcburg 7, Marsej 6, Konjaspor 3, Vitorija Gimaraeš 1.

Grupa J

Estersund - Atletik Bilbao 2:2 (0:1)
/Gero 52, Edvards 64 - Aduric 14, Vilijams 90/

Zorja - Herta 2:1 (1:0)
/Silas 42, Svatok 79 - Selke 56/

Tabela: Estersund 7, Zorja 6, Atletik Bilbao 2, Herta 1.

Grupa K

Nica - Lacio 1:3 (1:1)
/Baloteli 4 - Kaisedo 5, Milinković-Savić 65, 90/

Zulte Varegem - Vitese 1:1 (1:1)
/Kašija ag 23 - Bruns 27/

Tabela: Lacio 9, Nica 6, Vitese 1, Zulte Varegem 1.

Grupa L

Zenit - Rozenborg 3:1 (1:0)
/Rigoni 2, 68, 75 - Heland 88/

Vardar - Real Sosijedad 0:6 (0:3)
/Ojarzabal 12, Vilijan Žoze 32, 44, 55, 59, De la Bela 90/

Tabela: Zenit 9, Real Sosijedad 6, Rozenborg 3, Vardar 0.

*napomena: u narednoj rundi 2. novembra biće zamenjena domaćinstva.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar