Пријети ли Брчком паркинг хаос

Апелациони суд Брчко дистрикта је пресудио у корист грађанина из Брчког који је тражио оцјену законитости наплате доплатне карте и блокирања возила на обиљеженим паркинг мјестима.

Босна и Херцеговина 19.10.2017 | 16:22
Пријети ли Брчком паркинг хаос
“Поједине одредбе одлуке и цјеновника ЈП “Путеви Брчко” о обављању ове дјелатности нису у складу са Статутом и више закона дистрикта. То се односи на доплатну карту од 20 марака, те блокирање и деблокирање возила које власник плаћа 30 КМ. То значи да сви који су платили ове додатне намете имају право да путем Суда траже и добију поврат свог новца”, каже брчански адвокат Миленко Марјановић који је заступао подносиоца апелације.

Цјеновник услуга за недисциплиноване кориснике паркинга у Брчком је сличан или повољнији од градова и општина у ентитетима, истичу у “Путевима” уз тврдњу да за ову дјелатност имају сву уредну документацију.

“У пресуди стоји да ће она бити правоснажна даном објављивања у Склужбениом гласнику Брчко дистрикта. Дотле, ми настављамо наплату паркинг по цјеновнику који је утврдио Управни одбор а сагласност на тај и сва друга документа везана за обављање ове дјелатности, дао је и оснивач предузећа – Скупштина Бчрко дистрикта”, каже помоћник директора “Путева Брчко” Мато Итрић.

Он тврди да су “Путеви” за мање од годину дана доказали способност да квалитетно обављају услуге паркирања о чему свједочи податак да је 99 одсто  од близу 600.000 корисника, уредно платило услугу, те да ће неуредни који предузећу дугују нешто мање од 100.000 марака, завршити пред судом.   

У чекању објаве пресуде Апелационог суда Влада у Брчком је покренула иницијативу за измјене и допуне закона о безбједности саобраћаја на путевима дистрикта с циљем да ЈП  настави дјелатност.  У супротном  тридесетак радника у паркинг сервису ће добити отказе а град у већ виђени паркинг-хаос.



(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сс

19.10.2017 15:34

Тп си пљачкаши!! Наплаћују паркинг испред стамбених зграда на тај начин што су присвојили земљиште које припада стамбеној згради, паркинг мјеста нису по стандарду, тако да они који возе веће аутомобиле немогу када се паркирају да изађу из возила а да не оштете туђе и своје возило. А као примјер бахатости: возило паркирано у 20:30 наплаћена додатна карта у износу од 20 КМ (наплата је да 21:00), што изађе да за тај дан паркинг кошта 40 КМ сат. А хаос су изазвали ови који се баве пљачком и треба да остану без посла јер у том предузећу раде само они са добром ВЕЗОМ..

ОДГОВОРИТЕ