Хапшења због илегалног рада

Министарство спољних послова Србије потврдило је да је група од 23 српска држављанина приведена у словачком граду Шала због нелегалног рада, као и да двије држављанке Србије нису посједовале важеће путне исправе.

Србија 19.10.2017 | 13:19
Хапшења због илегалног рада
"Амбасада Србије у Братислави је, по добијању наведене информације од држављанина Србије Дејана Цветковића, одмах ступила у контакт са директором Прихватног центра у Медведову и Управом за странце МУП-а Словачке и затражила информацију о разлозима привођења", саопштено је из Министарства.

Словачки органи обавијестили су Амбасаду да су сви ухапшени били ангажовани посредством словачке Агенције "Макс".

На информативном разговору у Медведову утврђено је да двије српске држављанке не посједују важеће путне исправе, па су задржане у Прихватном центру и уручено им је административно рјешење о забрани боравка у Словачкој у трајању од годину дана.

Њима је дат рок од седам дана за добровољно напуштање Словачке, а уколико ту могућност не искористе, биће покренут поступак реадмисије сходно важећем билатералном протоколу.

Преостали 21 држављанин Србије враћен је у град Шала, сви су добили административно рјешење о забрани боравка у Словачкој због посједовања нелегалне радне дозволе, од којих 20 лица на годину дана, а једно лице на три године јер је у поступку утврђено да је у претходне четири године у континуитету боравио у државама Шенгена.

Свима је остављен рок од седам дана да добровољно напусте Словачку, или ће бити депортовани.

Словачки медији раније су јавили да је полиција у тој земљи, због нелегалног рада и боравка, ухапсила 62 лица, међу којим 27 држављана Украјине, 23 држављанина Србије, осам Македоније и четири БиХ.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

самуел

19.10.2017 13:51

То је греска, откуд срби у Нато земљи да раде.

ОДГОВОРИТЕ