Hapšenja zbog ilegalnog rada

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da je grupa od 23 srpska državljanina privedena u slovačkom gradu Šala zbog nelegalnog rada, kao i da dvije državljanke Srbije nisu posjedovale važeće putne isprave.

Srbija 19.10.2017 | 13:19
Hapšenja zbog ilegalnog rada
"Ambasada Srbije u Bratislavi je, po dobijanju navedene informacije od državljanina Srbije Dejana Cvetkovića, odmah stupila u kontakt sa direktorom Prihvatnog centra u Medvedovu i Upravom za strance MUP-a Slovačke i zatražila informaciju o razlozima privođenja", saopšteno je iz Ministarstva.

Slovački organi obavijestili su Ambasadu da su svi uhapšeni bili angažovani posredstvom slovačke Agencije "Maks".

Na informativnom razgovoru u Medvedovu utvrđeno je da dvije srpske državljanke ne posjeduju važeće putne isprave, pa su zadržane u Prihvatnom centru i uručeno im je administrativno rješenje o zabrani boravka u Slovačkoj u trajanju od godinu dana.

Njima je dat rok od sedam dana za dobrovoljno napuštanje Slovačke, a ukoliko tu mogućnost ne iskoriste, biće pokrenut postupak readmisije shodno važećem bilateralnom protokolu.

Preostali 21 državljanin Srbije vraćen je u grad Šala, svi su dobili administrativno rješenje o zabrani boravka u Slovačkoj zbog posjedovanja nelegalne radne dozvole, od kojih 20 lica na godinu dana, a jedno lice na tri godine jer je u postupku utvrđeno da je u prethodne četiri godine u kontinuitetu boravio u državama Šengena.

Svima je ostavljen rok od sedam dana da dobrovoljno napuste Slovačku, ili će biti deportovani.

Slovački mediji ranije su javili da je policija u toj zemlji, zbog nelegalnog rada i boravka, uhapsila 62 lica, među kojim 27 državljana Ukrajine, 23 državljanina Srbije, osam Makedonije i četiri BiH.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

samuel

19.10.2017 13:51

To je greska, otkud srbi u Nato zemlji da rade.

ODGOVORITE