"Љепотица" из слободњака за Месијеву "стотку"!

Најбољи аргентински фудбалер стигао до јубиларног гола у европским такмичењима. . .  Лионел Меси постигао је 100 голова у европским клупским такмичењима, пошто је био стрелац у победи клуба против Олимпијакоса (3:1) у трећем колу Лиге шампиона.

Фудбал 19.10.2017 | 15:00
"Љепотица" из слободњака за Месијеву "стотку"!
Историја на Камп Ноу, у једној од утакмица трећег кола Лиге шампиона!

Лионел Меси ушао је у "клуб 100", односно постао тек његов други члан, пошто је у 61. минуту меча против Олимпијакоса (3:1) постигао сјајан гол из слободног ударца, његов јубиларни стоти у европским такмичењима, чиме се придружио Кристијану Роналду.

Аргентинац је дао 97 голова у Лиги шампиона и још три у Суперкупу Европе!

Само је Кристијано Роналдо испред њега са чак 113 голова, од којих је 110 дао у Лиги шампиона, док је погађао и у квалификацијама за ово такмичење (1), односно у Суперкуп утакмицама (2).

Занимљиво је да је Меси до бројке од сто голова дошао за 38 мечева мање од вечног ривала Роналда.

Осим Месија, то је за руком пошло још само фудбалеру Реал Мадрида Кристијану Роналду.

Барселона је синоћ на свом терену победила Олимпијакос са 3:1, у утакмици трећег кола Групе Д у Лиги шампиона, а Меси је постигао гол из слободног ударца у 61. минуту.

Голман Силвио Прото је имао лопту на руци, али није успео да одбрани шут Аргентинца. Меси је тако постигао 97 голова у Лиги шампиона, док је три постигао у Суперкупу Европе.

Месију је то успело у 122 европске клупске утакмице, односно у 21 утакмици мање него што је било потребно Роналду да у априлу постигне 100. гол у европским такмичењима. Роналдо је у 151 европској утакмици постигао 113 голова.

Трећи најбобљи стрелац европских клупских такмичења је легендарни капитен Реала Раул са 76 голова.

"Бројке појачавају оно што ми видимо из дана у дан. Меси наставља да остварује циљеве који су се чинили немогућим", рекао је тренер Барселоне Ернесто Валверде.

После три кола Барселона има све три победе у Групи Д, а синоћ је наставила низ од 23 утакмице без пораза на Камп Ноу у Лиги шампиона. Олимпијакос је последњи на табели без бодова, Јувентус има шест, а Спортинг из Лисабона три бода.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар