"Ljepotica" iz slobodnjaka za Mesijevu "stotku"!

Najbolji argentinski fudbaler stigao do jubilarnog gola u evropskim takmičenjima. . .  Lionel Mesi postigao je 100 golova u evropskim klupskim takmičenjima, pošto je bio strelac u pobedi kluba protiv Olimpijakosa (3:1) u trećem kolu Lige šampiona.

Fudbal 19.10.2017 | 15:00
"Ljepotica" iz slobodnjaka za Mesijevu "stotku"!
Istorija na Kamp Nou, u jednoj od utakmica trećeg kola Lige šampiona!

Lionel Mesi ušao je u "klub 100", odnosno postao tek njegov drugi član, pošto je u 61. minutu meča protiv Olimpijakosa (3:1) postigao sjajan gol iz slobodnog udarca, njegov jubilarni stoti u evropskim takmičenjima, čime se pridružio Kristijanu Ronaldu.

Argentinac je dao 97 golova u Ligi šampiona i još tri u Superkupu Evrope!

Samo je Kristijano Ronaldo ispred njega sa čak 113 golova, od kojih je 110 dao u Ligi šampiona, dok je pogađao i u kvalifikacijama za ovo takmičenje (1), odnosno u Superkup utakmicama (2).

Zanimljivo je da je Mesi do brojke od sto golova došao za 38 mečeva manje od večnog rivala Ronalda.

Osim Mesija, to je za rukom pošlo još samo fudbaleru Real Madrida Kristijanu Ronaldu.

Barselona je sinoć na svom terenu pobedila Olimpijakos sa 3:1, u utakmici trećeg kola Grupe D u Ligi šampiona, a Mesi je postigao gol iz slobodnog udarca u 61. minutu.

Golman Silvio Proto je imao loptu na ruci, ali nije uspeo da odbrani šut Argentinca. Mesi je tako postigao 97 golova u Ligi šampiona, dok je tri postigao u Superkupu Evrope.

Mesiju je to uspelo u 122 evropske klupske utakmice, odnosno u 21 utakmici manje nego što je bilo potrebno Ronaldu da u aprilu postigne 100. gol u evropskim takmičenjima. Ronaldo je u 151 evropskoj utakmici postigao 113 golova.

Treći najboblji strelac evropskih klupskih takmičenja je legendarni kapiten Reala Raul sa 76 golova.

"Brojke pojačavaju ono što mi vidimo iz dana u dan. Mesi nastavlja da ostvaruje ciljeve koji su se činili nemogućim", rekao je trener Barselone Ernesto Valverde.

Posle tri kola Barselona ima sve tri pobede u Grupi D, a sinoć je nastavila niz od 23 utakmice bez poraza na Kamp Nou u Ligi šampiona. Olimpijakos je poslednji na tabeli bez bodova, Juventus ima šest, a Sporting iz Lisabona tri boda.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar