ЛЕ: Партизан - тим за Скендербег...

Ипак два осигурача, Ђукић променио штопера, Тавамба сам у нападу! Одбрана иста као у Сурдулици, први пут на званичној утакмици заједно почињу најскупље и најкапиталније појачање црно-белих овог лета.

Фудбал 19.10.2017 | 15:15
ЛЕ: Партизан - тим за Скендербег...
Није ултра, јесте и даље офанзивно. Бар би тако требало да изгледа  у почетном распореду, пошто је шеф стручног штаба Мирослав Ђукић одлучио да Скендербег нападне са само једним нападачем, али снажном подршком по крилу и у центру везног реда. То би Партизану, надају се његови навијачи, могло да донесе повољан резултат у мечу означеном као потенцијална прекретница за исход Групе Б Лиге Европе (четвртак, 21.05, ТВ Аренаспорт 3, РТС 1).

Леандре Тавамба биће највећа претња голману албанског тима и као на премијери такмичења, у Берну, најистуренији играч црно-белих у Елбасану. Иза Камерунца ће да дејствују Зоран Тошић по десном, Марко Јанковић на левом крилу, док ће у срцу те нападачке формације бити Сејдуба Сума.

Као што смо јуче и најавили, српски и репрезентативац Гвинеје први пут ће један званичан меч почети заједно, а како је Бамби пре повреде давао тон игри Парног ваљка, а бивши првотимац Слована селидбом на позицију централног везног (на мечу у Сурдулици) наговестио да је далеко кориснији него по боку, онда у табору српског првака верују да би баш најзвучније и најскупље летошње појачање могли да донесу превагу.

С обзиром да је Ђукић одлучио да Тавамба почне у првих 11, а Огњен Ожеговић остане на клупи, онда то значи да ће Евертон Луиз, ипак, имати друштво на позицији задњег везног. Највероватније у лику Марка Јевтовића, кога струка види као додатног осигурача на средини терена, потребног за утакмице оваквог типа у коме се очекује мноштво дуела.

Не мало изненађење представља одлука Мирослава Ђукића да међу резерве пресели иБојана Остојића, иако је искусни штопер одиграо све европске утакмице ове сезоне. Њега ћа мењати новајлија Милан Митровић, коме ће меч са Скендербегом бити дебитантски у Лиги Европе. Митровић ће бити упарен са Немањом Р. Милетићем, као што је то био случај на последњем гостовању Раднику. Уосталом, новајлија из турског Мерсина био је стартер на последње три суперлигашке, одиграо је и утакмицу у Купу Србије и полако скренуо пажњу на себе.

Остатак одбране неће претрпети промене у односу на минули првенствени сусрет, бекови ће бити капитен Мирослав Вулићевић (десно) и Немања Г. Милетић (лево), док ће последња брана, разуме се, бити голман Владимир Стојковић, који је у прва два гола имао неколико спектакуларних интервенција.

Навијачи Партизана се надају да ће бити на висини задатка и на "Елбасан арени".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар