LE: Partizan - tim za Skenderbeg...

Ipak dva osigurača, Đukić promenio štopera, Tavamba sam u napadu! Odbrana ista kao u Surdulici, prvi put na zvaničnoj utakmici zajedno počinju najskuplje i najkapitalnije pojačanje crno-belih ovog leta.

Fudbal 19.10.2017 | 15:15
LE: Partizan - tim za Skenderbeg...
Nije ultra, jeste i dalje ofanzivno. Bar bi tako trebalo da izgleda  u početnom rasporedu, pošto je šef stručnog štaba Miroslav Đukić odlučio da Skenderbeg napadne sa samo jednim napadačem, ali snažnom podrškom po krilu i u centru veznog reda. To bi Partizanu, nadaju se njegovi navijači, moglo da donese povoljan rezultat u meču označenom kao potencijalna prekretnica za ishod Grupe B Lige Evrope (četvrtak, 21.05, TV Arenasport 3, RTS 1).

Leandre Tavamba biće najveća pretnja golmanu albanskog tima i kao na premijeri takmičenja, u Bernu, najistureniji igrač crno-belih u Elbasanu. Iza Kamerunca će da dejstvuju Zoran Tošić po desnom, Marko Janković na levom krilu, dok će u srcu te napadačke formacije biti Sejduba Suma.

Kao što smo juče i najavili, srpski i reprezentativac Gvineje prvi put će jedan zvaničan meč početi zajedno, a kako je Bambi pre povrede davao ton igri Parnog valjka, a bivši prvotimac Slovana selidbom na poziciju centralnog veznog (na meču u Surdulici) nagovestio da je daleko korisniji nego po boku, onda u taboru srpskog prvaka veruju da bi baš najzvučnije i najskuplje letošnje pojačanje mogli da donesu prevagu.

S obzirom da je Đukić odlučio da Tavamba počne u prvih 11, a Ognjen Ožegović ostane na klupi, onda to znači da će Everton Luiz, ipak, imati društvo na poziciji zadnjeg veznog. Najverovatnije u liku Marka Jevtovića, koga struka vidi kao dodatnog osigurača na sredini terena, potrebnog za utakmice ovakvog tipa u kome se očekuje mnoštvo duela.

Ne malo iznenađenje predstavlja odluka Miroslava Đukića da među rezerve preseli iBojana Ostojića, iako je iskusni štoper odigrao sve evropske utakmice ove sezone. Njega ća menjati novajlija Milan Mitrović, kome će meč sa Skenderbegom biti debitantski u Ligi Evrope. Mitrović će biti uparen sa Nemanjom R. Miletićem, kao što je to bio slučaj na poslednjem gostovanju Radniku. Uostalom, novajlija iz turskog Mersina bio je starter na poslednje tri superligaške, odigrao je i utakmicu u Kupu Srbije i polako skrenuo pažnju na sebe.

Ostatak odbrane neće pretrpeti promene u odnosu na minuli prvenstveni susret, bekovi će biti kapiten Miroslav Vulićević (desno) i Nemanja G. Miletić (levo), dok će poslednja brana, razume se, biti golman Vladimir Stojković, koji je u prva dva gola imao nekoliko spektakularnih intervencija.

Navijači Partizana se nadaju da će biti na visini zadatka i na "Elbasan areni".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar