Трамп "у клинчу" са НФЛ-ом!

"Тотално непоштовање наше велике земље", огорчен је председник САД.

Остали спортови 26.10.2017 | 08:30
Трамп "у клинчу" са НФЛ-ом!
Амерички председник Доналд Трамп поново је критиковао играче НФЛ лиге, као и њено руководство, јер клечање за време интонирања националне химне неће ни убудуће бити санкционисано.

"НФЛ је одлучила да не тера играче да стоје за време интонирања химне. Тотално непоштовање наше велике земље", написао је Трамп на Тwиттеру.

Претпоставља се да је Трамп том објавом реаговао на годишњи састанак НФЛ, одржан у уторак, на коме је требало да буде речи и о друштвеним питањима, али се о теми националне химне није расправљало.

Како наводи агенција АП, комесар НФЛ Роџер Гудел рекао је да власници франшиза нису тражили од играча да се обавежу да ће стајати док свира химна.

Трамп је раније сугерисао власницима да отпусте сваког играча који клечи током интонирања химне САД.

Првом човеку САД отворено пркосе и истакнуте личности НБА лиге. Тренери Грег Поповић и Стен Ван Ганди без устезања критикују његово понашање и политику коју води, док је Стеф Кари прошлог месеца изјавио да као НБА шампион не жели да иде на уобичајени пријем у Белу кућу, након чега је Трамп повукао позив комплетном тиму Голден Стејт Вориорса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар