Шок: "Силовао ме је олимпијски шампион"!

Освајачица четири медаље на Олимпијским играма у Барселони, Татјана Гуцу, после 26 година признала да ју је некадашњи колега силовао!

Остали спортови 22.10.2017 | 23:30
Шок: "Силовао ме је олимпијски шампион"!
Некадашња гимнастичарка СССР Татјана Гуцу охрабрена великом акцијом на Тwиттеру#МеТоо, признала је после више од четврт деценије да је силована као малотетница.

Освајачица четири медаље на Олимпијским играма у Барселони 1992. године, признала је да је то учинио њен колега гимнастичар Виталиј Шербо, што је шокирало спортски свет.

Татјана је открила да је силована 1991. године током такмичења у Штутгарту, где су обоје представљали Совјетски Савез.

Она је рекла да ју је Шербо, који је четири године старији, насилно обљубио када је она имала само 15 година.

"Ко ме је силовао на такмичењу ДТБ у Штутгарту 1991? Витали Шербо. Чудовиште које ме је држало толико година у сопственом затвору због страха", написала је Гуцу у исповести на Фацебооку.



Бивша гиманстичарка, која је удата, има децу и сада живи у Сједињеним Америчким Државама, написала је и да је веома разочарана што је тадашња колегиница, коју је сматрала добром пријатељицом Татјана Торопова, као и бивши гимнастичар Рустам Шарипов нису подржали, иако су знали шта се дешава.

"Били сте тамо, чули сте све, али ме нисте заштитили. Знам да ћете покушати све да негирате, али моји детаљи су много јачи од ваших речи. Сада сам јака и не можете више да ме сломите. Ово је моја прича Пепељуге. Преживела сам вас и покушаћу да подржим сваког ко се плаши да проговори, да стекнем самопоуздање и помогнем другима", написала је 41-годишња Гуцу.

Виталиј Шербо (45), који је рођен у Белорусији, један је од најбољих гимнастичара у историји тог спорта.

Он је на Олимпијским играма 1992. године био најуспешнији спортиста, јер је освојио шест златних медаља у укупно осам дисциплина.

Укупно је током каријере освојио 10 олимпијских медаља од чега четири бронзане у Атланти 1996. године.

Шербо, који је током каријере освојио и 12 златних, седам сребрних и четири бронзане медаље на светским првенствима, годинама већ живи у Лас Вегасу са породицом, где има своју гимнастичку школу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар