Звездина бомба сезоне: Стиже Дорел Рајт из Игокее?!

Црвено-бели у преговорима око Американца који је у НБА лиги освојио шампионски прстен.

Кошарка 20.10.2017 | 22:45
Звездина бомба сезоне: Стиже Дорел Рајт из Игокее?!
Црвена звезда планира велико појачање на месту ниског крила! Како вечерас ексклузивно сазнаје бхбаскет.ба, српски шампион је у преговорима са Игокеом око довођења сјајног Американца Дорела Рајта! 

Бхбаскет.ба наводи да би он појачање Црвене звезде могао да постане од 1. децембра ове године. Наиме, о његовом трансферу већ су разговарали челници два клуба Небојша Човић и Игор Додик, а врло вероватно ће некадашњи НБА играч обући црвено-бели дрес. Рајт са Игокеом има договор до 1. децембра уз месечну плату 15.000 еура. Пола износа плаћа његова агенција, а пола босански клуб. 

Реч је о Американцу који има 31 годину и пре 15 дана је дошао у Игокеу као највеће појачање александровачког клуба. По биографији коју има иза себе, Рајт је вероватно најзвучније име које ове сезоне наступа у АБА лиги од америчких кошаркаша. 

Изабран је на драфту 2004. године као 19. пик од стране Мајамија у којем је провео шест сезона и освојио титулу шампиона НБА лиге као најмлађи члан у тиму. У тој сезони је одиграо 20 утакмица, проводио на паркету 6,6 минута у просеку и бележио 2,9 поена. Већ следеће сезоне је играо на 66 мечева у сезони и бележио шест поена по утакмици. У наредној сезони је имао 7,9 поена по утакмици. 

После шест сезона на Флориди, 2010. године је прешао у Голден Стејт Вориорсе где је био стартер на 82 меча у првој сезони. Била му је то најбоља сезона у каријери са 38 минута, 16,4 поена, 5,3 скока, три асистенције и једном и по украденом лоптом у просеку по мечу. Постао је најбољи тројкаш Голден Стејта у историји ако се рачуна учинак у једној сезони, а на једној утакмици је убацио рекордних девет тројки. 

Играо је још једну сезону за Вориорсе, после чега је уследио прелазак на годину дана у Филаделфију и још две сезоне у Портланду. У пролеће 2016. године је потписао краткорочни уговор са Мајамијем и дочекан је овацијама, играо је у плеј-офу и на крају сезоне је напустио клуб. После тога је био члан Лос Анђелес Клиперса у предсезони, али се није изборио за уговор.

Паузирао је годину дана, а онда остварио шоканатан трансфер у Игокеу. Одмах се видело да је реч о играчу високе класе за овдашње услове. У првом мечу је блистао у победи против Будућности и постигао 22 поена. Потом је исти број поена остварио и у победи над Цедевитом у Загребу. 

На досадашња три меча у АБА лиги бележи просечно 26 минута на паркету и постиже 24 поена. Класичан је кошгетер који може да растури одбрану противника. За три поена је до сада шутирао 55 одсто, а за два поена 33 одсто. 

Међутим, ово је на Твитеру демантовао први човек тима из Александровца.

"Демантујем нове натписе у медијима..Нити је Дорелл играц који мјења средину након 10 дана,нити је уговор на износ и период који су наведени", написао је Додик.

Момак из Лос Анђелеса има 31 годину, био је 19. пик драфта 2004. године од стране Мајами Хита, са којим је био НБА шампион 2006.

Потом је наступао за Голден Стејт Вориорсе, Филаделфија 76ерсе, Портланд Трејлблејзерсе и кратко Кејконг Флај Дрегонсе у Кини.

Одиграо је три утакмице за Игокеу у АБА лиги на којима је просечно бележио 24,3 поена уз 3,3 скокова и 1,3 асистенција по мечу.

Рајт ће сигурно предстојећег викенда доћи у Београд, јер Игокеа гостује Партизану у суботу од 21 час, у петом колу АБА лиге.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар