Zvezdina bomba sezone: Stiže Dorel Rajt iz Igokee?!

Crveno-beli u pregovorima oko Amerikanca koji je u NBA ligi osvojio šampionski prsten.

Košarka 20.10.2017 | 22:45
Zvezdina bomba sezone: Stiže Dorel Rajt iz Igokee?!
Crvena zvezda planira veliko pojačanje na mestu niskog krila! Kako večeras ekskluzivno saznaje bhbasket.ba, srpski šampion je u pregovorima sa Igokeom oko dovođenja sjajnog Amerikanca Dorela Rajta! 

Bhbasket.ba navodi da bi on pojačanje Crvene zvezde mogao da postane od 1. decembra ove godine. Naime, o njegovom transferu već su razgovarali čelnici dva kluba Nebojša Čović i Igor Dodik, a vrlo verovatno će nekadašnji NBA igrač obući crveno-beli dres. Rajt sa Igokeom ima dogovor do 1. decembra uz mesečnu platu 15.000 eura. Pola iznosa plaća njegova agencija, a pola bosanski klub. 

Reč je o Amerikancu koji ima 31 godinu i pre 15 dana je došao u Igokeu kao najveće pojačanje aleksandrovačkog kluba. Po biografiji koju ima iza sebe, Rajt je verovatno najzvučnije ime koje ove sezone nastupa u ABA ligi od američkih košarkaša. 

Izabran je na draftu 2004. godine kao 19. pik od strane Majamija u kojem je proveo šest sezona i osvojio titulu šampiona NBA lige kao najmlađi član u timu. U toj sezoni je odigrao 20 utakmica, provodio na parketu 6,6 minuta u proseku i beležio 2,9 poena. Već sledeće sezone je igrao na 66 mečeva u sezoni i beležio šest poena po utakmici. U narednoj sezoni je imao 7,9 poena po utakmici. 

Posle šest sezona na Floridi, 2010. godine je prešao u Golden Stejt Voriorse gde je bio starter na 82 meča u prvoj sezoni. Bila mu je to najbolja sezona u karijeri sa 38 minuta, 16,4 poena, 5,3 skoka, tri asistencije i jednom i po ukradenom loptom u proseku po meču. Postao je najbolji trojkaš Golden Stejta u istoriji ako se računa učinak u jednoj sezoni, a na jednoj utakmici je ubacio rekordnih devet trojki. 

Igrao je još jednu sezonu za Voriorse, posle čega je usledio prelazak na godinu dana u Filadelfiju i još dve sezone u Portlandu. U proleće 2016. godine je potpisao kratkoročni ugovor sa Majamijem i dočekan je ovacijama, igrao je u plej-ofu i na kraju sezone je napustio klub. Posle toga je bio član Los Anđeles Klipersa u predsezoni, ali se nije izborio za ugovor.

Pauzirao je godinu dana, a onda ostvario šokanatan transfer u Igokeu. Odmah se videlo da je reč o igraču visoke klase za ovdašnje uslove. U prvom meču je blistao u pobedi protiv Budućnosti i postigao 22 poena. Potom je isti broj poena ostvario i u pobedi nad Cedevitom u Zagrebu. 

Na dosadašnja tri meča u ABA ligi beleži prosečno 26 minuta na parketu i postiže 24 poena. Klasičan je košgeter koji može da rasturi odbranu protivnika. Za tri poena je do sada šutirao 55 odsto, a za dva poena 33 odsto. 

Međutim, ovo je na Tviteru demantovao prvi čovek tima iz Aleksandrovca.

"Demantujem nove natpise u medijima..Niti je Dorell igrac koji mjenja sredinu nakon 10 dana,niti je ugovor na iznos i period koji su navedeni", napisao je Dodik.

Momak iz Los Anđelesa ima 31 godinu, bio je 19. pik drafta 2004. godine od strane Majami Hita, sa kojim je bio NBA šampion 2006.

Potom je nastupao za Golden Stejt Voriorse, Filadelfija 76erse, Portland Trejlblejzerse i kratko Kejkong Flaj Dregonse u Kini.

Odigrao je tri utakmice za Igokeu u ABA ligi na kojima je prosečno beležio 24,3 poena uz 3,3 skokova i 1,3 asistencija po meču.

Rajt će sigurno predstojećeg vikenda doći u Beograd, jer Igokea gostuje Partizanu u subotu od 21 čas, u petom kolu ABA lige.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar