ЛЕ: Специјалци и полиција чувају црно-бијеле у Тирани!

Фудбалери Партизана стигли су у Тирану након 45-минутног лета из Београда и у главном граду Албаније играче су сачекале снажне безбедносне мере.  Велике мере безбедности – затворено пола Елбасана! Полиција у Елбасану издала је званично саопштење у вези са утакмицом трећег кола Лиге Европа између Скендербега и Партизана.

Фудбал 18.10.2017 | 20:15
ЛЕ: Специјалци и полиција чувају црно-бијеле у Тирани!
Партизан ће четвртак од 21.05 играти против Скендербега у Елбасану, али ће се припремати у Тирани, на стадиону Динама.

Црно-белу експедицију по слетању је сачекао српски амбасадор Мирољуб Зарић, док су свуда около биле приметне велике полицијске снаге, уз подршку специјалаца.

Чланови елитних јединица били су распоређени и код хотела у којем је одсео шампион Србије, пошто је утакмица са албанским представником у трећем колу Лиге Европе проглашена мечом високог ризика.

Као што је већ најављено, у Партизановом тиму нашла су се и четворица чланова клупског обезбеђења, као и двојица кувара.

„Верујемо у њихове органе безбедности, а са нама иде иста екипа људи као и обично на гостовања. То су људи из клупског обезбеђења, као и наши кувари. Иду шеф ресторана у 'Телеоптику' и главни кувар. Са нама иду и четворица припадника обезбеђења, уз нашег комесара за безбедност и то је то. Двојица људи из обезбеђења иду са Управом и гостима, а двојица са екипом“, открио је директор Партизана Милош Вазура уочи пута за Тирану.

Партизан је у прве две утакмице забележио реми и пораз и налази се на трећем месту иза кијевског Динама и Јанг Бојса, баш као и Скендербег са истим учинком.

Велике мере безбедности – затворено пола Елбасана! Полиција у Елбасану издала је званично саопштење у вези са утакмицом трећег кола Лиге Европа између Скендербега и Партизана.

Меч је на програму од 21.05, а од 17 часова кренуће "акција" када ће се велики број улица затворити или упола блокирати.

Из полиције наводе да ће преко 200 полицајаца имати задатак да све прође мирно и без инцидената.

Око стадиона "Елбасан арена" неће бити дозвољено паркирање возила, док ће неколико булевара у већој мери бити блокирано. Неки од тих булевара су "Кемал Стафа" и "Акиф Паша".

Како наводи елбасанска полиција, ред и мир ће чувати око 220 полицајаца, међу којима су и специјалне јединице "Орлови".

Када је реч о навијачима, било какав недозвољени предмет или обележје биће им одузето. Међу недозвољена средства спадају: флаше, упаљачи, пиротехника, новчићи, кључеви (било који) и расистичка обележја.

Пошто ће све кренути од 17 часова, када је шпиц у граду, полиција се унапред извињава свима и надају се да ће грађани имати разумевања.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар