Пикси - Арсеналова десетка! Венгер и данас жали...

„Чекао ме је у фоајеу, али сам ја продужио уговор с Нагојом. Није се наљутио“, присетио се детаља из средине деведесетих Драган Стојковић.

Фудбал 18.10.2017 | 17:15
Пикси - Арсеналова десетка! Венгер и данас жали...
Било је то 1996.године. Већ дуго је Драган Стојковић био одсутан из европског, а неко ће рећи и јединог озбиљног фудбала. Ипак, Арсен Венгер је знао да мајсторство вредно Премијер лиге и даље крије у ногама некадашњег аса Црвене звезде.

Француз је после Нагоје кренуо пут Лондона. Желео је да поведе и Драгана Стојковића и од њега направи Арсеналову нову десетку. Одлично су сарађивали у Јапану, знао јеВенгер да и у јесени каријери Пикси може много. Ипак, није кренуо путевима Владимира Петровића Пижона.

„По одласку у Арсенал, Венгер је желео да и ја кренем у Лондон. Када су чули за то, људи из Нагоје су организовали састанак са мном у хотелу Мако. Сви су дошли и донели нови уговор, много јачи од првог. Потписао сам највећим делом због породице, јер су деца већ ишла у школу у Јапану“,  рекао је Драган Стојковић Пикси у разговору за Спортски журнал.

Звезда и Арсенал. То је онај двомеч из 1978. године. Тоје онај мук на Хајберију и погодак Душана Савића. То је и Владимир Петровић Пижон... Могао је сутрашњем спектаклу и Пикси да да нову црту.

„Седео је Венгер у фоајеу и када је угледао, скочио је, раширио руке и питао: 'Шта си одлучио?' Није се наљутио када сам му саопштио да сам потписао нови уговор, али ми је рекао: 'Штета, хтео сам на теби да базирам игру. Желео сам да будеш Арсеналова десетка. И без мене је направио чудо у Арсеналу. Освојио је дуплу круну и сезону завршио без пораза'.“

Венгера и Пиксија веже деценијско пријатељство. Професор је много утицао и на тренерски развој Драгана Стојковића.

„Рекао је да му је била част да сарађује са мном јер је мало таквих какав сам био ја и да сам један од тројице најбољих које је тренирао. И мени је наравно била част да добијем такав комплимент, али ме је интересовало ко су друга двојица. Поштено ми је одговорио - Глен Ходл и Жорж Веа. Питао сам га и који је редослед, али ми није одговорио“, додао је Стојковићу разговору за Спортски журнал.

Извор: моззартспорт

Фото МН ПРЕСС

Коментари / 0

Оставите коментар