Piksi - Arsenalova desetka! Venger i danas žali...

„Čekao me je u foajeu, ali sam ja produžio ugovor s Nagojom. Nije se naljutio“, prisetio se detalja iz sredine devedesetih Dragan Stojković.

Fudbal 18.10.2017 | 17:15
Piksi - Arsenalova desetka! Venger i danas žali...
Bilo je to 1996.godine. Već dugo je Dragan Stojković bio odsutan iz evropskog, a neko će reći i jedinog ozbiljnog fudbala. Ipak, Arsen Venger je znao da majstorstvo vredno Premijer lige i dalje krije u nogama nekadašnjeg asa Crvene zvezde.

Francuz je posle Nagoje krenuo put Londona. Želeo je da povede i Dragana Stojkovića i od njega napravi Arsenalovu novu desetku. Odlično su sarađivali u Japanu, znao jeVenger da i u jeseni karijeri Piksi može mnogo. Ipak, nije krenuo putevima Vladimira Petrovića Pižona.

„Po odlasku u Arsenal, Venger je želeo da i ja krenem u London. Kada su čuli za to, ljudi iz Nagoje su organizovali sastanak sa mnom u hotelu Mako. Svi su došli i doneli novi ugovor, mnogo jači od prvog. Potpisao sam najvećim delom zbog porodice, jer su deca već išla u školu u Japanu“,  rekao je Dragan Stojković Piksi u razgovoru za Sportski žurnal.

Zvezda i Arsenal. To je onaj dvomeč iz 1978. godine. Toje onaj muk na Hajberiju i pogodak Dušana Savića. To je i Vladimir Petrović Pižon... Mogao je sutrašnjem spektaklu i Piksi da da novu crtu.

„Sedeo je Venger u foajeu i kada je ugledao, skočio je, raširio ruke i pitao: 'Šta si odlučio?' Nije se naljutio kada sam mu saopštio da sam potpisao novi ugovor, ali mi je rekao: 'Šteta, hteo sam na tebi da baziram igru. Želeo sam da budeš Arsenalova desetka. I bez mene je napravio čudo u Arsenalu. Osvojio je duplu krunu i sezonu završio bez poraza'.“

Vengera i Piksija veže decenijsko prijateljstvo. Profesor je mnogo uticao i na trenerski razvoj Dragana Stojkovića.

„Rekao je da mu je bila čast da sarađuje sa mnom jer je malo takvih kakav sam bio ja i da sam jedan od trojice najboljih koje je trenirao. I meni je naravno bila čast da dobijem takav kompliment, ali me je interesovalo ko su druga dvojica. Pošteno mi je odgovorio - Glen Hodl i Žorž Vea. Pitao sam ga i koji je redosled, ali mi nije odgovorio“, dodao je Stojkoviću razgovoru za Sportski žurnal.

Izvor: mozzartsport

Foto MN PRESS

Komentari / 0

Ostavite komentar