Планирали нападе на политичаре

Десет особа ухапшено је на југоистоку Француске и у париском региону због сумње да су планирали нападе на џамије и убиства политичара укључујући портпарола владе Кристофа Кастанеа и лидера радикалне левице Жан-Лик Меланшона, јавио је АФП позивајући се на неименоване изворе блиске истрази.

Свијет 18.10.2017 | 08:40
Планирали нападе на политичаре
Антитерористичка полиција ухапсила је осумњичене старости од 17 до 25 година, а у оквиру истраге о крајње десничарским активистима, чиме је потврђена информација коју је претходно у уторак објавио француски лист "Монд".

Међу ухапшенима су девет мушкараца и једна жена, а осумњичени су за везе са Логаном Александром Нисином, бившим екстремистом крајње десничарске групе Француска акција који је ухапшен у јуну, рекао је неименовани извор за АФП.

Други извор навео је да су ухапшени планирали да нападну политичаре као што су портпарол владе Кристоф Кастане и лидер радикалне левице Жан-Лик Меланшон.

Уз то, власт сумњају да су осумњичени, који су у притвору због "удруживања са терористичким преступницима", ковали заверу с намером да нападну мигранте и џамије.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар