Planirali napade na političare

Deset osoba uhapšeno je na jugoistoku Francuske i u pariskom regionu zbog sumnje da su planirali napade na džamije i ubistva političara uključujući portparola vlade Kristofa Kastanea i lidera radikalne levice Žan-Lik Melanšona, javio je AFP pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi.

Svijet 18.10.2017 | 08:40
Planirali napade na političare
Antiteroristička policija uhapsila je osumnjičene starosti od 17 do 25 godina, a u okviru istrage o krajnje desničarskim aktivistima, čime je potvrđena informacija koju je prethodno u utorak objavio francuski list "Mond".

Među uhapšenima su devet muškaraca i jedna žena, a osumnjičeni su za veze sa Loganom Aleksandrom Nisinom, bivšim ekstremistom krajnje desničarske grupe Francuska akcija koji je uhapšen u junu, rekao je neimenovani izvor za AFP.

Drugi izvor naveo je da su uhapšeni planirali da napadnu političare kao što su portparol vlade Kristof Kastane i lider radikalne levice Žan-Lik Melanšon.

Uz to, vlast sumnjaju da su osumnjičeni, koji su u pritvoru zbog "udruživanja sa terorističkim prestupnicima", kovali zaveru s namerom da napadnu migrante i džamije.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar