ЛЕ: Тим Партизана за Скендербег...

Тошић и Сума први пут заједно - хоћемо ли у Албанији видети ултраофанзивни Партизан? Колико је реално да црно-бели европски меч започну са два шпица и још тројицом офанзивних везиста иза њих, а само са једним задњим везним. . .

Фудбал 18.10.2017 | 21:50
ЛЕ: Тим Партизана за Скендербег...
Партизан из прва два кола Лиге Европе има један бод и Партизан неће калкулисати у Албанији! Црно-бели желе пролеће у Европи, за тако нешто потребно им је шест бодова из дуела са Скендербегом и зато - Ђукић ће у Елбасану напасти из свих оружја. 

Гробаре храбри чињеница да ће по први пут ове сезоне у тиму бити двојица играча од којих се очекује да носе екипу до свих зацртаних циљева - Зоран Тошић и Сејдуба Сума. Овај други повредио се на прошлом дербију, а онда све додатно закомпликовало ситуацију јер је Фудбалски савез Гвинеје инсистирао да игра за репрезентацију, што га је на крају коштало месец дана паузе. Таман када се очекивало да ће заиграти у тандему, из строја је испао Бамби. У оном ремију против Напретка. Тако је Сума полако проналазио свој прави ритам док се Тошић опорављао од незгодне повреде...

Али ето сада је куцнуо час. Сума као најскупљи и Тошић као најреномиранији играч српског шампиона предводиће Партизан против Скендербега. Додатно храбри и виђено у Сурдулици против Радника, где се момак из Гвинеје очигледно пријатно осећао на позицији иза нападача.  

А када смо код нападача Ђукић би и на том плану могао да удари јако по Албанцима. Огњена Ожеговића одморио је у недељу и за очекивати је да га уврсти у стартних 11, међутим никога не би требало превише да изненади уколико му као подршку у Ђукић у шпиц пошаље и Тавамбу. Снажни Камерунац уме да одигра и повученије, тако да би могао да одради и неке дефанзивне задатке. Још једном, Партизан не крије да иде по три бода и зашто онда не напасти са два класична центарфора? Мирослав Ђукић више пута до сада показао је да и те како уме да буде храбар када је најкритичније, показао је и доказао да он воли води игру, а не игра њега, и да увек тежи томе да његов тим доминира. 

Евентуална оваква поставка - са Јанковићем који би комплетирао тројку иза нападача - довела би до тога да испред последње линије остане само један "осигурач", у лику и делу Евертона Луиза. Јасно, мало који тренер се усуди - поготово у гостима - да тако заигра у једном европском мечу. Стога треба имати на уму да би Ђукић ипак могао да жртвује једног нападача за зарад подршке Бразилцу. И ту би постојала дилема: Јевтовић или Радин? 

Одговор на питање да ли ће се Ђукић одлучити за прву или другу варијанту вероватно ће донети наредне две ноћи... 

Када је одбрана у питању ситуација је доста јасна. Испред Стојковића, на десном боку, биће капитен Вулићевић. Лево иде стандардни Немања Г. Милетић, док за партнера другом Милетићу конкуришу Остојић и искусни Милан Митровић. 

Елбасан, четвртак, 21.05. Први део мисије "Узми шест бодова Скендербегу и презими у Европи".    

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар