Треба више помоћи слијепим лицима

Поводом Медјународног дана бијелог штапа и 20 година рада градске организације слијепих и слабовидих особа Зворник, градоначелник Зворника Зоран Стевановић састао се са представницима ових лица који су га упознали са проблемима и потребама ове популације, о којима се након тога говорило и на јавној трибини

Република Српска 17.10.2017 | 15:51
Треба више помоћи слијепим лицима
Под хитно се мора донијети закон о инвалидским организацијама, као и закон о додатку на слиепоћу, измјенити и допунити правилник о ортопедским помагалима и снажније и конкретније утицати на локалну и републичку власт да нам више помажу, казали су представници слијепих и слабовидих лица. 

Они су у томе упознали и градначелника Зворника, тражећи од њега подршку за испуњење тих захтјева.

О проблемима и потребама слијепих и слабовидих особа којих на подручју Зворника има око двијестотине, као и њиховом незавидном положају више говора било је на јавној трибини организованој поводом Медјународног дана бијелог штапа. У склопу обиљежавања тог дана одржан је и регионални шаховски турнир за слијепа лица.



(БН телевизија)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ослијепљивац наидје на отирац

17.10.2017 14:56

Нацелнице, Од тих 200 људи који су цланови удрузења слијепих бар половину је ослијепио експерт у офтамологији из зворницке болнице.не знам да лимсте у то мозда упуцени, али не би било згорег да знате понесто и о медицини.

ОДГОВОРИТЕ