Treba više pomoći slijepim licima

Povodom Medjunarodnog dana bijelog štapa i 20 godina rada gradske organizacije slijepih i slabovidih osoba Zvornik, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović sastao se sa predstavnicima ovih lica koji su ga upoznali sa problemima i potrebama ove populacije, o kojima se nakon toga govorilo i na javnoj tribini

Republika Srpska 17.10.2017 | 15:51
Treba više pomoći slijepim licima
Pod hitno se mora donijeti zakon o invalidskim organizacijama, kao i zakon o dodatku na sliepoću, izmjeniti i dopuniti pravilnik o ortopedskim pomagalima i snažnije i konkretnije uticati na lokalnu i republičku vlast da nam više pomažu, kazali su predstavnici slijepih i slabovidih lica. 

Oni su u tome upoznali i gradnačelnika Zvornika, tražeći od njega podršku za ispunjenje tih zahtjeva.

O problemima i potrebama slijepih i slabovidih osoba kojih na području Zvornika ima oko dvijestotine, kao i njihovom nezavidnom položaju više govora bilo je na javnoj tribini organizovanoj povodom Medjunarodnog dana bijelog štapa. U sklopu obilježavanja tog dana održan je i regionalni šahovski turnir za slijepa lica.



(BN televizija)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oslijepljivac naidje na otirac

17.10.2017 14:56

Nacelnice, Od tih 200 ljudi koji su clanovi udruzenja slijepih bar polovinu je oslijepio ekspert u oftamologiji iz zvornicke bolnice.ne znam da limste u to mozda upuceni, ali ne bi bilo zgoreg da znate ponesto i o medicini.

ODGOVORITE