ФСС експрес: Свилара доводимо у Србију!

Тек што је почело да се прича о талентованом српском голману из Бенфику, реаговао је ФСС и направио прве потезе.  Експресна реакција ФСС: Миле Свилар ускоро у дресу Србије! Није још само јасно за коју селекцију?

Фудбал 19.10.2017 | 12:00
ФСС експрес: Свилара доводимо у Србију!
Миле Свилар, белгијски голман који има спрско држављанство, нашао се у центру пажње после дебитантског наступа за португалског гиганта, па Фудбалски савез Србије не жели да направи исту грешку као са многим претходницима и препусти га Белгији.

Свилар већ у среду може да постане најмлађи голман који је икада заиграо у Лиги шампиона, а ускоро и српски репрезентативац – спортски директор Горан Буњевчевић нема никакву дилему.

"Ради се о великом таленту који ће ускоро обући дрес Србије. У контакту смо са његовим оцем, било је планирано да се недавно видимо у Лисабону, али смо састанка морали да одложимо због репрезентативних обавеза. Преко Зорана Филиповића у контакту смо и са стручним штабом Бенфике и располажемо са свим непходним информацијама. Миле Свилар поседује огроман потенцијал и верујемо да представља лепу будућност српског фудбала", рекао је Буњевчевић.

Ратко Свилар, Милетов отац и некадашњи голман Војводине и Антверпена, у више наврата апеловао на Фудбалски савез Србије да позове Милета, како би он играо за наш национални тим, пошто има и српско држављанство, а до сада је наступао само за млађе категорије Белгије.



Свуда пођи, кући дођи, каже стара народна изрека, а тим путем управо пролази и Миле Свилар, суперталентовани голман Бенфике, који би већ колико сутра могао да постане најмлађи дебитант међу стативама у Лиги шампиона, а врло брзо и - репрезентативац Србије!

Све се прилично брзо издешавало, барем у делу за који је јавност знала. Међутим, испоставило се да су контакти између Милетовог оца Ратка и представника Фудбалског савеза Србије трајали већ неко време. Па после информација из Белгије о сукобу тамошњег У19 селектора са породицом Свилар на Теразијама нису били изненађени када смо их звали за коментар.

Спортски директор ФСС Горан Буњевчевић нема никакву дилему.

"Ради се о великом таленту који ће ускоро обући дрес Србије. У контакту смо са његовим оцем, било је планирано да се недавно видимо у Лисабону, али смо састанка морали да одложимо због репрезентативних обавеза. Преко Зорана Филиповића у контакту смо и са стручним штабом Бенфике и располажемо са свим непходним информацијама. Миле Свилар поседује огроман потенцијал и верујемо да представља лепу будућност српског фудбала", уверава Буњевчевић.

Једино што у ФСС не желе да открију јесте за коју би селекцију Свилар могао да заигра. Тешко да ће преко Владимира Стојковића и Предрага Рајковића у А тим, а питање је колико би то било праведно и према Александру Јовановићу, који је ипак стандардан у Орхусу, док је Свилар тек дебитовао за Бенфику.

Међутим, несумњиво је да је реч о огромном потенцијалу, а само нам такмичарске утакмице на сениорском нивоу гарантују да Белгијанци неће моћи да га врате под своје.

Уосталом, ако је Миле бирао срцем, онда и немамо чега да се плашимо.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар