FSS ekspres: Svilara dovodimo u Srbiju!

Tek što je počelo da se priča o talentovanom srpskom golmanu iz Benfiku, reagovao je FSS i napravio prve poteze.  Ekspresna reakcija FSS: Mile Svilar uskoro u dresu Srbije! Nije još samo jasno za koju selekciju?

Fudbal 19.10.2017 | 12:00
FSS ekspres: Svilara dovodimo u Srbiju!
Mile Svilar, belgijski golman koji ima sprsko državljanstvo, našao se u centru pažnje posle debitantskog nastupa za portugalskog giganta, pa Fudbalski savez Srbije ne želi da napravi istu grešku kao sa mnogim prethodnicima i prepusti ga Belgiji.

Svilar već u sredu može da postane najmlađi golman koji je ikada zaigrao u Ligi šampiona, a uskoro i srpski reprezentativac – sportski direktor Goran Bunjevčević nema nikakvu dilemu.

"Radi se o velikom talentu koji će uskoro obući dres Srbije. U kontaktu smo sa njegovim ocem, bilo je planirano da se nedavno vidimo u Lisabonu, ali smo sastanka morali da odložimo zbog reprezentativnih obaveza. Preko Zorana Filipovića u kontaktu smo i sa stručnim štabom Benfike i raspolažemo sa svim nephodnim informacijama. Mile Svilar poseduje ogroman potencijal i verujemo da predstavlja lepu budućnost srpskog fudbala", rekao je Bunjevčević.

Ratko Svilar, Miletov otac i nekadašnji golman Vojvodine i Antverpena, u više navrata apelovao na Fudbalski savez Srbije da pozove Mileta, kako bi on igrao za naš nacionalni tim, pošto ima i srpsko državljanstvo, a do sada je nastupao samo za mlađe kategorije Belgije.



Svuda pođi, kući dođi, kaže stara narodna izreka, a tim putem upravo prolazi i Mile Svilar, supertalentovani golman Benfike, koji bi već koliko sutra mogao da postane najmlađi debitant među stativama u Ligi šampiona, a vrlo brzo i - reprezentativac Srbije!

Sve se prilično brzo izdešavalo, barem u delu za koji je javnost znala. Međutim, ispostavilo se da su kontakti između Miletovog oca Ratka i predstavnika Fudbalskog saveza Srbije trajali već neko vreme. Pa posle informacija iz Belgije o sukobu tamošnjeg U19 selektora sa porodicom Svilar na Terazijama nisu bili iznenađeni kada smo ih zvali za komentar.

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević nema nikakvu dilemu.

"Radi se o velikom talentu koji će uskoro obući dres Srbije. U kontaktu smo sa njegovim ocem, bilo je planirano da se nedavno vidimo u Lisabonu, ali smo sastanka morali da odložimo zbog reprezentativnih obaveza. Preko Zorana Filipovića u kontaktu smo i sa stručnim štabom Benfike i raspolažemo sa svim nephodnim informacijama. Mile Svilar poseduje ogroman potencijal i verujemo da predstavlja lepu budućnost srpskog fudbala", uverava Bunjevčević.

Jedino što u FSS ne žele da otkriju jeste za koju bi selekciju Svilar mogao da zaigra. Teško da će preko Vladimira Stojkovića i Predraga Rajkovića u A tim, a pitanje je koliko bi to bilo pravedno i prema Aleksandru Jovanoviću, koji je ipak standardan u Orhusu, dok je Svilar tek debitovao za Benfiku.

Međutim, nesumnjivo je da je reč o ogromnom potencijalu, a samo nam takmičarske utakmice na seniorskom nivou garantuju da Belgijanci neće moći da ga vrate pod svoje.

Uostalom, ako je Mile birao srcem, onda i nemamo čega da se plašimo.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar