Регулација корита ријеке Јања

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић данас је обишао градилиште гдје су у току радови на регулацији корита ријеке Јање. Ово је трећа фаза реконструкције, а вредност овог дијела радова је око 4,5 милиона КМ.

Република Српска 17.10.2017 | 13:22
Регулација корита ријеке Јања
У 2014. години река Јања пет пута је излила из корита и причинила огромне штете на објектима и пољопривредним усјевима. “Регулацијом корита ријеке Јање биће заштићено од поплава и становништво и њихова материјално добро и то не само у Јањи него и Бијељини.

Надамо се да ће трећа фаза регулације корита бити завршена брже него што смо очекивали” истакао је предсједник савјета Мјесне заједнице Азем Алетовић. Градоначелник Бијељине Мићо Мићић нагласио је да је уређење ријеке Јање велики пројекат за Град.

“Можемо да очекујемо и почетак радова четврте етапе у дужини од 6 километара према новој Јањи ,обзиром да су ријешени имовински односи и добијена је грађевинска дозвола,тиме ће у потпуности бити регулисан проток ријеке Јање чији би капацитет био дупло већи и чиме би се смањио ризик од поплава у наредних 50 година”.

Мјесна заједница Јања има око 3.000 домаћинстава од којих се око 700 налази непосредно уз реку Јању.Након завршене регулације корита ријеке Јање мјештани неће више страховати за своја имања.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дерим .

17.10.2017 14:49

Браво за господина Мицу Мицица .

ОДГОВОРИТЕ