Regulacija korita rijeke Janja

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je obišao gradilište gdje su u toku radovi na regulaciji korita rijeke Janje. Ovo je treća faza rekonstrukcije, a vrednost ovog dijela radova je oko 4,5 miliona KM.

Republika Srpska 17.10.2017 | 13:22
Regulacija korita rijeke Janja
U 2014. godini reka Janja pet puta je izlila iz korita i pričinila ogromne štete na objektima i poljoprivrednim usjevima. “Regulacijom korita rijeke Janje biće zaštićeno od poplava i stanovništvo i njihova materijalno dobro i to ne samo u Janji nego i Bijeljini.

Nadamo se da će treća faza regulacije korita biti završena brže nego što smo očekivali” istakao je predsjednik savjeta Mjesne zajednice Azem Aletović. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naglasio je da je uređenje rijeke Janje veliki projekat za Grad.

“Možemo da očekujemo i početak radova četvrte etape u dužini od 6 kilometara prema novoj Janji ,obzirom da su riješeni imovinski odnosi i dobijena je građevinska dozvola,time će u potpunosti biti regulisan protok rijeke Janje čiji bi kapacitet bio duplo veći i čime bi se smanjio rizik od poplava u narednih 50 godina”.

Mjesna zajednica Janja ima oko 3.000 domaćinstava od kojih se oko 700 nalazi neposredno uz reku Janju.Nakon završene regulacije korita rijeke Janje mještani neće više strahovati za svoja imanja.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Derim .

17.10.2017 14:49

Bravo za gospodina Micu Micica .

ODGOVORITE