Крња скупштина засједа, Чубриловић није имао већину за удаљавање посланика опозиције

20: 50 - У зграду Народне скупштине стиигла је и премијерка Жељка Цвијановић, као и предсједник РС Милорад Додик, јавља дописник БН телевизије. Додик, Цвијановић, као и директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум били су на кратким консултацијама код Чубриловића.

Република Српска 17.10.2017 | 14:00
Крња скупштина засједа, Чубриловић није имао већину за удаљавање посланика опозиције
Цвијановићка и Додик потом су сишли у скупштински ресторан, одакле надгледају новонасталу ситуацију.

Прилаз малој сали гдје је у току "крња" сједница Парламента Српске посланицима опозиције није омогућен, а не дозвољавају им ни да уложе жалбу на изречену казну удаљавања са сједнице. 



20.30 -Предсједник Парламента Недељко Чубриловић није имао већину од 42 посланика, колико му је потребно за одлуку, када је изрекао мјеру удаљавања посланицима опозиције, сазнаје БН. Међутим, то није била препрека да посланици већине, иако их нема у довољном броју, се премјесте у малу салу скупштине, гдје вјероватно држе "крњу скупштину".

На спрату је полиција, која не дозвољава прилаз осталим посланицима. Према нашем извору на спрату су постављене и "барикаде", од столова ,како би се спријечио сваки евентуални пролаз према малој сали гдје се одвија крња скупштина.

19:30 - Иако је прошло више од једног сата сједница НСРС није настављена. У скупштинској сали налазе се посланици опозиције, док су посланици позиције изван скупштинске сале.

Како јавља дописник БН из скупштинске сале није познато до када ће трајати пауза и да ли ће већерас се наставити засједање. Предсједник НСРС Недељко Чубриловић је изрекао мјеру удаљавања за већину посланика из опозиције. "Сједница ће се наставити када се за то створе услови", рекао је Чубриловић. У зградиуНСРС пристигао је већи број полицајаца.

18:20 - Пошто су посланици опозиције пришли радном столу скупштинског руковдства и иза њих стали са пиштаљкама у устима, предсјендик НСРС Недељко Чубриловић је дао пузу од пола сата.

18:15 - Након гласања шеф посланичког клуба СДС Вукота Говедарица је рекао да опозиција неће учествовати у раду скупштине због кршења пословника и немогућности да се највиши законодавни орган врати у оквире закона о устава. Нећемо изаћи из сале, али нећемо учествовати у расправама", казао је Говедарица у име опозиционих странака.

Након обраћања Говедарице, посланици опозиције звижде у скупштинској сали, а већина, предвођена СНСД-ом, усваја раније предложени дневни ред.



18:10 - Скупштинска вечина одбила је захтјеве посланика опозиције да се води расправа о дешавањима на прошлом, крњем засједању, као и стављање ван снаге одлуке о разрјшењу главног ревизора, као и о улози МУП РС на прошлом скупштинском засједању.

Посланици власти нису прихватили ни владин приједлог да се по хитном поступку разматра консолидовани извјештај о буџету РС.

17: 15 - Посланик ПДП Бранислав Бореновић рекао да се не може прећи преко оног што је крња скупштина радила и мора се утврдити одговорност оних који су довели полиицју да спријечи опозицију да учествује у раду те сједнице. Због тога трена оставке да поднесу предсјендик НСРС Недељко Чубриловић и његов генерални секретар скупштине, као и министар унутрашњих послова Драган Лукач. Бореновић позива да се разматрају та дешавања, јер преко тога опозиција неће прећи.

Радован Вишковић позива да се скупштина врати дневном реду и д, како је рекао, више нема смисла да се води оваква расправа. Посланик ПДП Адам Шукало се поново вратио на прошлиу сједницу и казао да морају одговарати они који су спријечили опозицију да учествују у раду скупштине. Шукало тражи да се каже ко је издао налог да полиција дође у НСРС.

17:10 - Након паузе за ручак, посланици НСРС вратили су се у скупштинску салу и наставили расправу о дневном реду. Опозиција тражи да се дневни ред прошири. са тачкама које су предложили. Очекује се гласање о дневном реду.

Скупштинско засједање у Бањалуци је почело данас у Бањалуци веома жустро. У скупштинској сали налазе се и посланици владајуће већине, али и опозиције.

Посланици опозиције траже да се достави записник са прошле сједнице "крње" скупштине, која је одржана без опозиције , чије посланике је спријечила полиција да учествују у раду тог скупштинског засједања.

Вукота Говедарица (СДС) је тражио записник са прошле сједнице и позвао парламент да се врати законитом раду.

Исто је учинио и посланик те странке Недељко Гламочак, док је Миладин Станић тражио да генерални секретар због пропуста  ако има морала поднесе оставку.

Посланик НДП Драган Чавић је тражио одговор коме је предсједник скупштине изрекао казну удаљавања, када је у стенограму са прошле сједнице наведеном да се изриче та мјера "некоме". Чавић је рекао да нису прочитана имена посланика  коме се изриче мјера и да он не познаје ни једног посланика у скупштини који се зове именом "неко"...

Горан Ђорђић,(НС), Адам Шукало (ПДП), Мирослав Брчкало (ПДП) указивали су ,такође, на кршење и повреду пословника.

Предсједник Парламента Недељко Чубриловић је покушавао да брани неодбрањиве ставове, јер су се посланици опозиције "наоружали"  пословником о раду скупштине Републике Српске.

На повреду пословника указао је и посланик ПДП Бранислав Бореновић, који каже да посланици морају знати шта се десило на прошлој "крњој" сједници парламента и да се мора разјаснити улога полиције која је спријечила посланике опозиције да учествују у раду прошлог скупштинског засједања када је донесено више законских рјешења, али и разријешен главни ревизор Душко Шњегота и његов замјеник.



Драган Чавић (НДП) поново указује на кршење пословника и упозорава Чубриловића да није имао право да изрекне мјере, које је донио на прошлој сједници, јер се о томе није изјаснила тада скупштина.

Посланик СДС Давор Шашић позива на повреду пословника и каже да смо у ситуацији да "појединци крше закон и одређују правила понашања, а не овај парламент"...

Посланик НДП Здравко Крсмановић указује на проблем како су "укинули" службу ревизије прихватајући оставку главног ревизора. "Морали смо да установимо ко лаже о консолидованом извјештају да ли ревизор или министар финансија", рекао је Крсмановић. "Тражи прекид сједнице да се обезбиједе услови за одржавање ове сједнице, јер немају записника са прошле, крње, сједнице парламента.

Посланик Миланко Михајлица (СДС-СРС) да се поштује не само пословник, него и Устав РС јер је на сцени насиље према опозицији и неистомишљеницима власти. "Ви кршите Устав", казао је Михајлица и најавио подношење апелације пред Уставним судом РС у вези кршења пословника, закона и устава од стране највећег законодавног тијеа у Српској. . .

Још једном је Драган Чавић (НДП) упозорио Чубриловића да му погрешно тумаче скупштинска акта и да на начин како ради скупштина се може оквалификовати да су нелегалне и нелегитимне одлуке које доноси.

Вођење сједнице Чубриловић је препустио потпредсједнику НСРС Ненаду Стевандићу.

Шукало указује на пропусте код разрјешења главног ревизора Душка Шњеготу да су обманули скупштину јер нису позвали чланове Комиисје за избор и именовање из опозиције, него је констатовао да су одсутни, што је грубо кршење пословника о раду.

Гласање о одредбама кршења пословника на које је указивала опозиција нису прихваћене, јер је скупштинска већина одлучна да стоји иза својих незаконитих одлука,донесених на прошлом крњем скупштинском засједању.

Драган Галић (ПДП) тражи одговор ко је дао налог за долазак полиције у скупштину, која има скупштинско обезбјеђење.

Игор Жунић (СНСД) оптужио је посланике опозиције да злоупотребљавају ову сједницу скупштине и да би он желио да обавља функцију посланика и да се врате раду сједнице и почну да раду у складу с својим обавезама. , наводећи да он има питање и хоће да чује одговор у вези наплате пореза на некретнине.

Реплицирао му је посланик НС Горан Ђорђић који је рекао да и он тражи да му се одговори као посланику шта се дешавало на посљедњој скупштини која је одржана без посланика опозиције.

Бореновић (ПДП) подсјећа на питање које је поставио још 2014. године и на које није стигао одговор а односило се на колико је средстава дато лобистичким кућама. Он је навео да је око 30 милиона отишло у те сврхе и да из владе нису смјели да дају одговор на то питање,. Он је тврдио да су од тих средстава могле пензије да се повећају за 20 одсто и то на мјесечном нивоу. . .

Вукота Говедарица (СДС) је рекао да је на прошлом скупштинском колегију речено да ће одговори на сва питања бити постављена у року од 48 сати и то поново није учињено. 

Игор Жунић (СНСД) каже да ово нема смисла и да треба да почну да раде. Он је рекао да се злоупотребљава пословник о раду НСРС. Стевандић, који предсједава сједницом, слаже се са Жунићем да је у питању злоупотреба пословника.

Након паузе скупштинско засједање у Бањалуци настављено. Посланик СНСД Душица Шолаја захтијева да се врате скупштинском раду разматрањем записника са раније одржаних сједница и да се прекине с злоупотребама него да се посланици врате тачки дневног реда. Потпредсједник Скупштине Стевандић се још једном сложио са посланицима СНСД-а, али да не може то да спријечи.

Реплицирао је посланик опозиције Горан Ђорђић је прекорио скупштинског потпредсједника да он треба да води сједницу а не да износи личне политичке ставове.

Посланик МИланко Михајлица тврди да потпредсједник НС Ненад Стевандић својим образложењима вријеђа достојанство овог парламента.

"Ако желите да изађемо из овог, то добрим дијелом зависи од вас Стевандићу и од премијерке Жељке Цвијановић. Колико вам треба мјесеци да нам доставите записник са прошле сједнице", рекао је Михајлица.

Стевандић тврди да пословник није нарушен.

Посланици су, са 60 гласова за, изгласали записник са 20. сједнице НС Републике Српске.

Велико интересовање за рад ове скупштине постоји, а око зграде налази се већи број полиције, док је унутар зграде примијећен само један униформисани полицајац, други су у цивилу.

Записник са 21. сједнице биће достављен сутра, потврдио је потпредсједник НС РС Ненад Стевандић.

Посланик НДП-а Драган Чавић тврди да је отворено питање легитимитета претходне сједнице. Потребно је да посланици имају бар десет дана записник прије сједнице, јер на овакав начин ви кршите наша уставна права.

Посланик Горан Ђорђић је поручио да не постоји скупштинска већина која може да тврди да није прекршен пословник на 21. сједници. Опозиција има право да зна шта је изгласано и да да свој коментар..

14:51 - Посланик СДС Вукота Говедарица тражи да се на дневни ред овог скупштинског засједања ставе и тачке дневног реда о консолидованом извјештају буџета РС за прошли годину, као и стављање ван снаге разрјешења главног ревизора и његовог замјеника, као и о улози полиције током прошлог "крњег" скупштинског засједања које је одржано без посланика опозиције.

Чавић (НДП) образлаже тачку дневног реда коју су предложиле опозиционе странке а тиче се о стратешким циљевима о петогодишњем периоду у којој се дефинише однос са Нато савезом, стављајући у приоритет економске реформе, борба против криминала, испитивање поријекла имовине изабраних функционера, европске интеграције, као и однос према међународним снагама и приступања војним блоковима.



Након што су посланици опозиције објаснили тачке дневног реда, које су предложили као допуна дневног реда овог скупштинског засједања, предсједник Парламента Недељко Чубриловић је дао двостану паузу за ручак, која је почела у 15:00 часова.

Наставак је заказан за 17:00 часова када ће у наставку бити познато хоће ли посланици скупштинске већине подржати тачке дневног реда које је предложила опозиција .



(БН телевизија)

Коментари / 168

Оставите коментар
Name

пародија

17.10.2017 10:25

Препирете се око глупости. Урадите нешто за народ. Измишљате топлу воду.... ову скупштину треба распустити а посланицима одузети мандате. Кретенчине

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

17.10.2017 11:44

То знаци да полиција дрзи да не падне влада.. а ови из опозиције дрзе да влада ради како они хоце а опозиција да раде како би требало. а у сустини сви цекају да се око нас разријеси хаос па да знају на цему су. зато полиција дрзи све док не продје хаос, а хаос је

Name

@блбл

17.10.2017 12:52

Није ми јасно засто икако засиједа НСРС кад све одлуке доноси Додик,он доноси и одлуке у име владе.Све одлуке по потреби он понистава,а ови сједе у клупама су само његова Икебана ниста висе.Ја би се стидио самог себе.

Name

Ре Пародија

17.10.2017 12:57

цркла дрзава!!!!

Name

Пале

17.10.2017 13:09

Препирету се око глупости док муслимански суд у Сарајеву прогони Србе ко да су звјери.Уцините несто ,заститите народ од прогона кадија забраните дјеловање тог нелегалног и неуставног суда на територији РС.

Name

Ре пародија

17.10.2017 13:31

Све су то нерадници који нас зајебавају 25 година плата 3500 км треба укинути плате посланицима само храну и путне троскове плацати говнар Стевандиц зарадује 8000 км плус краде и пола плате из болнице гад дебели

Name

Михајло

17.10.2017 13:51

Најбоље је да опозиција неуцествује у том циркусу, јер свеједно је све одлуке доносио и доноси један цовјек, а није бас толико паметан, обицан месар.

Name

ре пале

17.10.2017 13:55

Ето ти реалан и објективан!!!

Name

ре пародија

17.10.2017 15:16

Нису то глупости. Ако законодавни орган неће да ради по закону и поштује прописе, шта онда очекивати од обичног човјека.

Name

Вецина

17.10.2017 15:48

Смирио их Миле, лају помало, празна прица углавном, понављање истих ствари,..вец видјено. Углавном Миле јасе даље..

Name

борац

17.10.2017 16:05

Они да ти ураде несто за народ мозда неки нови намет.

Name

Солумија

17.10.2017 16:23

Полако али сигурно опозиција улази у бламазу невиђену.

Name

Одлицне вијести

17.10.2017 16:34

Намјенска индустрија федерације (14 предузеца у власниству босњака) за девет мјесеци остварила 280 милиона промета, сто је знатно повецање у односу на прослу годину. Неки од нових производа су: пуска, пистољ, самоходна хаубица, РПГ, а бит це их јос. Сво наорузање посједује НАТО цертификате. Видите да има и позитивних вијести, није све тако црно,...

Name

Стана

17.10.2017 16:53

Овако нам исто функционисе правосуде.Насиље без граница!

Name

Сњегота

17.10.2017 16:55

За ово су криви Босњаци само се морамо одвојит.

Name

Леко

17.10.2017 17:21

Гледао сам цели пренос на БН и оно сто рафи Стевандиц је залосно и срамотно,највеца глупост је констатовао да је отадзбина заједно гласала након питања посланика муслимана а та "домовина"их дрзи у зивоту.

Name

пензионер

17.10.2017 17:24

Оце ли бити пензија следецег мјесеца?

Name

пензионер

17.10.2017 17:26

има ли пензије следећи мјесец.

Name

Милоје

17.10.2017 17:39

Опозиција треба да још жешће напада додика,свуда по свијету првенствено у србији да сваку прилику искористи да га јавно напада,неда се скрива и устручава.само то доноси резултат.он је добио наређење од својих да уведе акцизе да би уништили српски народ,зато се и бори јер се страшно боји,знашта ће бити.

Name

Коле

17.10.2017 18:26

Ма тузно је ово све,Додик је силедзија који дизе тензије, а ова јадна опозиција се прима на сваку његову провокацију , а и то раде јер не знају како да одговоре другације јер ни сами немају ста да понуде овом народу.Немају ни програм,нити било какво рјесење, као ни власт.Дај бозе да се појави нека опција са било каквим програмом и планом, неки свјез приступ.Опозиција као да је заборавила да је власт на нивоу БиХ, а резултати нула, ниста бољи од Додикових.Сви само лапрдају у празно, а народ гладује.

Name

циркус

17.10.2017 18:51

Циркус власт ал од сада опозиција.Јел овако мисле 2018 побиједити.

Name

НЕДИМ СТРИК РИБАР И ЦУГЕР

17.10.2017 20:03

Пустите политику људи хајмо ми у лов и риболов , гајбу пиве, коју фласу ракије, мало мезе , пецења и музике, свима добро, пробајте мој рецепт нецете се покајати, ја сам рахат од свега , ујутро кад устанем нагнем пола фласе и рахатлокум од свега. Зато примите мој рецепт, сеx, алкохол, музика, мезетлуци и лов и риболов

Name

диктатор Додик доле

17.10.2017 20:11

Не мозе се тренутно ниста урадити за народ. Урадјено уназад 10 година се види. Сада се ради о томе како даље? Опозиција има право да се разјасне спорна питања јер у њима лезе криминалне радње власти. Владин извјестај о пословању и извјестај Сњеготе је једна од таквих ствари. То сто судови не раде и не суде криминалцима не знаци да се и у НС мозе остваривати непарламентарни, диктаторски рад..

Name

днк

17.10.2017 20:42

Диктатор Миле губи контролу!Подрска опозицији против снсд мафије!

Name

пред суд народа

18.10.2017 04:54

Додо ста је са референдум? Јел све пуно код тебе до трегера? Само ти полако, концентрисано у складу са пословником..

Name

Барон Минхаузен

18.10.2017 07:27

Војска је неутрално постројена. Евентуална моја оставка стоји на располагању комисару Лукацу.

Name

Ре: Пале

19.10.2017 06:31

Овакве одлуке суда БиХ, изгледа одговарају и позицији и опозицији да имају око цега да се, тобозе свадјају. Бојим се да ни од једних ни од других народ има користи. Засто се не прица-али сваки дан- о поскупљењу струје. Бојим се да и поскупљење струје, формирање Фонда солидарности за лијецење дјеце и сл. имају за циљ САМО прикупљање пара за изборе, али се користе емоције народа-као за лијецење болесне дјеце. Па зар Република немозе одредити будзетску ставку за ове намјене, а не зивити у изобиљу.

Name

будиша

19.10.2017 11:03

Гледам ову четворку горе на слици весели и безбрижни и види се да намјерно праве спектакл,још један аутогол опозиције.Зар тек сада да народ гласа за такве.2012 су добили локалне изборе,мандат потрошили на међусобне свађе због борбе око плијена и нису научили поуку из 2016.

Name

оса

19.10.2017 12:49

Скупштина се распушта када нема скупштинске већине. Све ово је забијање аутогола . који ванредни избори- да вас почисти.

Name

Кукавиције јаје

17.10.2017 10:31

Гледао сам и слусао, синоц, господина Висковица који је тразио да срби заједно донесу неке знацајне одлуке за РС, медјутим, данас гледам и слусам скупштину РС, предсједник Скупштине ( и Стевандиц са њиме) показују да не одустају од свога понасања (противзаконитог, наравно), а Стевандиц говори да је Скупштина главни тумац Закона (да: закона а и не пословника), сто це реци: Ј...те се-ми одлучјемо. Па, ако је тако, онда ВИ и одговарајте-не тазите опозицију. А ако вам се опозиција придрузи-исти сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

17.10.2017 11:03

Они мисле да су испред закона и народа. Опозиција мора истрајати због истине!

Name

Петyр Баелисх

17.10.2017 12:39

Каква опозиција? Изгласали су сами да одрже референдум. Одржите га сада господо сами.

Name

РЕ СВИМА

17.10.2017 18:40

СВИ ОСТЕЦЕНИ У РАТУ.БОРЦИ СУ СПРЕМНИ И ЦЕКАЈУ ДА ОТЈЕРАЈУ БАГРУ ОД ОПОЗИЦИЈЕ И ПИТАЊЕ ЈЕ МИНУТЕ КАД ЦЕ УЛЕТЈЕТИ А НЕК У САРАЈЕВУ ЗВИЗДЕ А СРЕЦА СТО ПОЛИЦИЈА НЕДА ДА ИХ ИЗБАЦИМО.

Name

Стана Пензионер

17.10.2017 18:43

Ја се и цудим да се јос и исплацују пензије и плате.Ја да сам Додик, не бих дала ниста.Кад цутимо и не треба нам дати ниста!

Name

Ре Пензионер

17.10.2017 19:09

Нај реалнији си на овом форуму. Само да знас у Сарајвском кантану пензионери имају поново нека примања и додатак за огрјев или гријање итд .

Name

Ре Ре Свима

18.10.2017 02:07

Уђите унутра вас чекају борци да вас отјерају са багром на власти , баш бих волио да дођете да се играмо мица-маце

Name

Ре-Ре-Свима

18.10.2017 10:25

Сило, када тако пријетиш опозициј зашто то и не урадиш?Сило ми Борци и ствараоци РС нисмо крв лили за овако стање у РС..Колика ти је пензија или инвалиднина Сило ако си борац војске РС ?Само да ти кажем једну чињеницу коју нико не може порећи а то је,СДС је једини помирио Српски народ и ставио га под једну заставу за спас Српског народа.То је учинио СДС а ова садашња ПОЗИЦИЈА је толико подјелила народ да никада подјељенији није био.Ово су чињенице Сили невиђена.Срам те било полтрону за мале интересе.

Name

Кал

17.10.2017 10:32

Шпрдња прави фајронт готово је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.10.2017 13:21

Ниједну паметну тему немају...па се као фол препиру, а сви из буџета преплаћени!

Name

За Петра Балиси

17.10.2017 15:09

СТА ЈЕ ИЗГЛАСАЛА ОПОЗИЦИЈА КОЊУ ЈЕДАН.МАЈМУНЕ ЗНАС ЛИ ТИ СТА ПРАТИС.МАЈМУНЕ

Name

ЈОЈА МИТРАЉЕЗАЦ

17.10.2017 17:25

ЈЕБЕМ ВАС СВЕ У ДУПЕ.

Name

Зељка бела цизмица

17.10.2017 20:17

Јоја дрзим те за ријец.

Name

Дон Кихот

17.10.2017 10:34

Неки људи не граде зидове да држе људе ван, већ да виде коме је стало да их сруши.” Сократ

ОДГОВОРИТЕ
Name

1230

17.10.2017 10:58

ОВА ДАНАСЊА СКУПСТИНА ЈЕ СРАМОТА ПОЗИЦИЈЕ.ПОЗИЦИЈА ЈЕ СВЈЕСНА КОЛИКО ЈЕ У КРИМИНАЛНОМ И НЕЗНАЛАЦКОМ ПОНАСАЊУ, АЛИ ИМА ПАПКЕ И ЗИВИ НА ИНФУЗИЈИ.ОВАКАВ ЗИВОТ НА ИНФУЗИЈИ ЈЕ КРАТКОГ ВИЈЕКА.СТО БИ ТЕГЛТИЈА РАДИО КАДА ИМА ПЛАТУ 4000€ЗВАНИЦНУ+КРИМИНАЛНИ ТАТА.ИГОР ЖУНИЦ МИСЛИ ДА ЈЕ НЕКО БИТАН,ЧИСТА РЕЦИКЛАЗА.ОВО ЈЕ КРАЈ СТО СЕ ТИЦЕ СКУПСТИНЕ.ОДЛУКУ ДОНОСИ О СВЕМУ ДОДИК.ВУЦИЦУ ИНФОРМИСИ СЕ О ОВОЈ ТОРТУРИ ПЛАЦЕНЕ ЕЛИТЕ ДОДИКА КОЈИ СЕ ВАМА УДВАРА А СА ЗОРАНОМ ЗИВКОВИЦЕМ,СУТАНОВЦОМ,ЂИЛАСОМ ПЛАНИРА ДА ПОСТАНЕ ВАС НАСЛЕДНИК

Name

Ре1230

17.10.2017 11:37

Браво за коментар,а господин Вуциц би бас требао да се добро замисли о свему написаном у коментару.

Name

ре

17.10.2017 12:02

БАЊА ЛУКА - У убојство умировљеног полицијског инспектора Миодрага Шушнице у Бањалуци почетком рата, у травњу 1992. године, били су уплетени и актуални потпредсједник Скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и бивши дужносник Српске радикалне странке, бизнисмен из Бањалуке Пантелија Дамјановић, наводи се у доказним материјалима из истраге, који су изнијети у јавност, а које је објавио новинар Слободан Васковић на своме блогу. Инспектор Миодраг Шушница је био отпочетка циљана мета убојица и њихових налогодаваца, како би се Бошњаци (Муслимани) и Хрвати у Бањалуци оптужили да стоје иза његове ликвидације и како би након тога услиједила одмазда. Зато је као датум убиства изабран баш 10. травња, дан оснивања НДХ-а, како би се оптужбе против бањалучких Муслимана и Хрвата што јаче нагласиле.

Name

СУДИЈА ДРЕД

17.10.2017 13:34

Стевандица треба хитно затворити за убиство и краде у бањалуцкој болници

Name

Брука

17.10.2017 13:35

Да ли је папак Стевандић због тога постао папак, папчина, убојица, криминалац.

Name

јес то је он

17.10.2017 13:39

хттпс://yоуту.бе/хНпфтјДНXМИ.... каобој ,Бајин дупелизац и полтрон који као и шеф му само за власт се боре....

Name

Па драги моји

17.10.2017 14:54

Заслузили смо Тевадита и Тевандите у памет иду избори побједа СЗПа и Тевандит у Фоцу до краја зивота.

Name

Турбоскара за 123

17.10.2017 15:05

Ако погледас реално видис да додик увелико копира вуцица у свему осим разлика је у понасању.Вуциц као додик дрзи медије полиција његова он доноси све одлуке око њега вулин и екипа све у криминалу и они прогласавају издàјицама народ који није на њиховој страни тако да је принцип исто све остало нијанса.

Name

Па

17.10.2017 10:42

Па, ко од цланова СНСД-а има морала? Погледајте (и послусајте данасњу Скупштину)-посебно послусајте др (прелетаца) Стевандица (Хипократа би се окренуо у гробу да га цује-али одредјује судбину своје породице: имали како им је отац заслузио да имају).

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

17.10.2017 18:40

Имамо морала и знања али не моземо од Стевандица доци до изразаја!

Name

Др. Бањац

17.10.2017 10:49

Секретара познајем лицно, никад ми није било јасно како је досао на ту функцију. Капацитет му је бити секретар мање МЗ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МММ

17.10.2017 12:12

Тако је. Али није он једини који нема капацитета а има функцију! То је одлика многих у садашњој Влади коју предводи некомпетентан премијер али и многи у другим органима.

Name

ре Др.Бањац

17.10.2017 14:26

Не браним секретара али мислим да у овим коментарима има љубоморе.Дакле многи би били као секретар са добром платом.

Name

Па драги мој

17.10.2017 16:51

Др Стевандиц је криминалац. Ту нема љубомире. Стевандиц је за новац напустии СДС . Ту нема љубоморе. Тај исти унистава УКБЦ Бањалука као стетоцина на много нацина. ТУ НЕМА ЉУБОМОРЕ. Проблем је сто таква нецасна и корумпирана особа води сједнице НС РС. Е то је проблем. Ако си ти из његове смјесне партије и имас финансијску корист разумијем мотив. Теско нормалан цовјек мозе бити љубоморан на таквог нецовјека и издајника.

Name

'41

17.10.2017 17:38

Не вређајте секретаре МЗ АЦИЦ ЈЕ Д....Л.... ВЕЋИНА СЕКРЕТАРА МЗ СУ ЧАСНИ И ПОШТЕНИ ЉУДИ, И КОМПЕТЕНТНИ ЗА СВОЈ ПОСАО.

Name

ЈОЈА МИТРАЉЕЗАЦ

17.10.2017 18:10

Јој да ми те је доватити ти боту стевандицевски , љубоморан на кога? На издајника,среброљубца, битангу ј... га у ДУПЕ.

Name

Цар је го!

17.10.2017 10:50

Укинути Скупстину РС јер је легло глупости, потизма и криминалаца. Скупстину користе за своје циљеве , богацење , добре мјесецне плате и скривања иза посланицког имунитета. Хоце дрзаву а кокосињац не би могли да воде ..98% њих нема везом са политиком али зато са криминалом 99% . Цувају РС од кога од цега? Цувају јер су у власниству те исте. Да им је стално до народа другације би се понасали према том истом.Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лwрст

17.10.2017 20:14

Доле скупстина и тиранска власт. Доста демократског насиља и лицног богацења Додикових пулена.

Name

Страсно

17.10.2017 10:54

Гледам Скупштину и стварно не могу да не казем: дискутује господин Зуниц који казе да га је народ бирао и хоце да ради у интересу народа, јер га је народ за то изабрао и народ га плаца... Господин Зуниц је, заједно са своја 3 СНСД цлана, са 5-10 година радног стаза (као цлан СНСД-а) направио зграду која би била крупан залогај и за велике фирме, потом купио јос неке локације (а јос једну плату, осим посланицке, зарадјује као савјетник нацелнику своје опстине-док млади немају посла-а образованији су од Зуница). Зуницу, не петљај се у област која ти је непозната, а непозната ти је и психологија коју си "заврсио"-купио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

17.10.2017 11:35

РЕАЛНО,ЉУДСКИ И КОРЕКТНО БИ БИЛО ДА СЕ ДО КРАЈА ОВЕ СЕДМИЦЕ УКИНЕ НС РС, тј.РАСПУСТИ ПАРЛАМЕНТ, НЕКА ИДУ КОД ЖУНИЦА НА ГРАДЕВИНУ,ЈЕР ОВДЕ УСТАВ И ЗАКОН СУ НЕПОЗНАНИЦА ВЕЦ БРОЈ РУКУ. ОВАКВИМ ПОНАСАЊЕМ СВИХ СТВАРА СЕ ЖЕЉЕНИ ЦИЉ ДОДИКА И ЗЕЉКЕ ДА ИЗБИЈУ ИНЦИДЕНТИ,ЈЕР И НАЈМАЊИ БИ ИМ ИДГОВАРАО ДА ГА ИСКОРИСТЕ И ИЗИДУ ИЗ АГОНИЈЕ У КОЈОЈ СУ И ЗАТО ТРАЗЕ ПОВОД.ПРОБЛЕМЕ РС РЈЕСАВА МИЛЕ,ЦИВИЦ, КОЛИНА И ЗЕЉКА

Name

за страшно

17.10.2017 18:47

Све је тачно тако. Одлично познавање дотичног. Свака част на коментару.

Name

пословник

17.10.2017 11:08

Која је сврха пословника? По овоме што видимо пословник је ништа, један најобичнији необавезујући акт (књижица), неко се пожали на кршење пословника а већина изглас да се пословник не крши. То значи да већина мже радити шта хоће, сам пословник рада скупштине је фарса, безвриједна књижица која нема никакву сврху.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

17.10.2017 13:40

Крши се и Устав и Пословник, али постоји довољан број рука, папака. Срамота!

Name

Ре-92

17.10.2017 17:46

Шта зна Аћић шта је ПОСЛОВНИК.... у скупштини 99% правника је купило дипломе на приватном факултету код Жељка Мирјанића и истог дана исти тај Ж. М. их шаље на добро плаћено радно мјесто у народну скупштину. Млади људи који су часно завршили државне факултете НЕМАЈУ никакве шансе ни да одраде ПРИПРАВНИЧКИ СТАЖ, а о запослењу могу сањати...е то је направило циркусијаду од народне скупстине РС. НАЈВЕЋИ КРИВАЦ ЈЕ НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ јер у скхпштину запосљава незналице. Браво Чубриловићу, имаће те академска заједница по чему памтити..

Name

xyз

17.10.2017 11:13

Кад ће опозиција подизати пријаве због украдених милијарди? Све док то не уради, опозиција је Додиково служинче и обична представа за неуки народ. И једни и други, свјесно, покушавају да скрену пажњу од покраденог - да сакрију тешке лоповлуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

том и јерy

17.10.2017 11:23

Мачак је у врећи само мишеви да извире

ОДГОВОРИТЕ
Name

345

17.10.2017 11:48

ОВА ДУСИЦА СОЛАЈА ЈЕ СВОЈОМ ПАТЕТИКОМ О СНСД-У ДОСАДИЛА И ЖИВИМ И МРТВИМА.КОЈИ ОНА КРИМИНАЛ ШТИТИ И БРАНИ?

Name

алтец

17.10.2017 12:00

Гледам скупштину и само један закљуцак да је Стевандиц највеца љига у држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милана

17.10.2017 12:09

СНСД и Стевандић се понашају као да су они све измислили и направили својим доласком на власт.Понашају се као да су настали прије Христа.Ово је страшно,све нам је импровизација,држава крши законе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.10.2017 13:56

Одавно није се појавио паметан коментар као овај

Name

оцигледно

17.10.2017 20:45

Све је то регуларно у додиковој мафијаској "дрзави".

Name

Па

17.10.2017 12:38

Хехе. Не знам шта ћете да будете али сасвим сигурно знам да не можете владати као опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРДЈО

17.10.2017 12:46

Браво, Опозиција ! Пробудили сте се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

17.10.2017 12:48

Траги-комедија

ОДГОВОРИТЕ
Name

9107

17.10.2017 13:42

Људски живот је некада, кратак, а некада дуг.Зависно од професије цовјек за радни вијек сретне многе људе,паметне, без великог образовања,глупе са највишим степеном образовања,криминалце,алкохолицаре,преваранти и са другим особинама,али у седмој деценији нисам срео ни видио комплетније будале од НЕНАДА СТЕВАНДИЦА НЕВЕЗАНО КОЈЕМ ПОЛИТИЦКОМ БЛОКУ ПРИПАДА.

Name

ааа

17.10.2017 13:49

Трагично је што је држава опљачкана, економија уништена, народ осиромашио, омладина бјежи-исељава се, а влас је тргедија за овај народ.

Name

Режија

17.10.2017 13:34

Главни глумци и статисти се одређују на изборима и на основу презенираних програма. Скупштина служи да се донесу и поштују прописи, а не да буде комична и на моменте трагикомична сцена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

треба знати

17.10.2017 13:45

Опозицији се око полиције, око пресуде Орићу, око референдума, око Шњеготе и још око много других ствари намјестило. Ако повуку праве потезе ових дана, догодине власт губи изборе, кажем, ако буду знали? До душе, много овиси од тога хоће ли странци остати бар неутрални, или ће видјети да опозиција не може попустати толико колико они хоће,ако хоће да побиједе, па ће као прагматичари пустати Додика да прича о "оцјепљењу", као 2006 године????

ОДГОВОРИТЕ
Name

народни посраници

17.10.2017 14:04

Какав руцак, нико од њих није зарадио ни за руцак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

17.10.2017 20:46

То је доруцак, они не доруцкују прије 14 сати.

Name

Све је исто

17.10.2017 14:34

Лако це се они помирити и опет све исто. Засто не искористе моменат и затразе закон о поријеклу имовине? Зато Сто се једни боре да остану на власти , а други да додју на власт. Народ им није вазан, сви ду исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

17.10.2017 15:50

Нико се висе не бори да додје на власт...касе су празне и кога народ изабере 2018 на изборима тај це бити казњен. Од гована се пита не прави.

Name

борац

17.10.2017 14:41

Мора Бају питати какв Цубриловиц која скупстина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Афере

17.10.2017 14:45

Опозиција је инертна и лицемерна јер откривају неке афере и криминал тек кад их власт поткачи. Примјер: кад је кренула прича о Вукотином дезертерству, тад смо сазнали за министра и одштету. Ја се питам шта они све знају и кад ће то открити. Само Срби су важни, нас нема на њиховој мапи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.10.2017 15:52

Сви добро знамо да Вукота није дезертер, а за тебе нам је јасно да браниш криминалну власт и у најмању руку си саучесник у рушењу Републике Српске.

Name

@ре

17.10.2017 19:01

Какво рушење рс, чега??? Не може се срушити нешто што не постоји, што је одавно срушено и у септичкој. Јавне установе су нагомилале толико дугова, не може их ни Саудијска Арабија извадити из гована. Гаси мјешалицу, мотај каблове, градилиште се затвара до даљњег!

Name

Андрејевиц

17.10.2017 15:13

Ненад Стевандиц. Двије ријеци, а како биједно звуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

17.10.2017 15:40

ГОСПИДО ПОСЛАНИЦИ МИ ГРАДАНИ СМО ВАМ ДАЛИ ПОДРСКУ И ИЗАБРАЛИ ВАС ЗА НАРОДНЕ ТРИБУНЕ.ИЗБОРИ НИСУ БИЛИ ЗА РИЈАЛИТИ ШОУ И У РИЈАЛИТИЈУ ЗМАЈ ОД СИПОВА ЈЕ САНУ ЗА ВАС ПОЗИЦИЈО.ОПОЗИЦИЈА ПО МОМ МИСЉЕЊУ ТРЕБА ДА ОВО СВЕ НАПУСТИ ЈЕР ОВАЈ ВЕТЕРИНАР СТЕВАНДИЦ САМО ДИЗЕ ТЕНЗИЈЕ И ИЗАЗИВА НАЈМАЊИ ИНЦИДЕНТ.ТОК СЈЕДНИЦЕ ИДЕ ПО ТЕЗАМА ДОДИКА.НЕДО КРАВАТА ПРЕСЈАДНИК НС РС ТОЛИКО ЈЕ СПОСОБАН ДА СЕ НЕСМИЈЕ ПОЈАВИТИ ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА,А МОЗДА ЈЕ ЗАУЗЕТ НАГОДБОМ СА ДОДИКОМ.ПАМЕТАН КЛУБ ДОМОВИНА ДАНАС, А 13.09.17.СЕНАД БРАТИЦ ИМАДЕ ХРАБРОСТ ДА ВОДИ СКУПСТИНУ, ДОК ТО НЕ СМЈЕДЕ НИ СТЕВАНДИЦ НИ КРАВАТА.

Name

Ха,ха,ха

17.10.2017 15:56

Стевандић за себе каже да је коректан човјек.

Name

За РЕ

17.10.2017 16:52

Да ли би твоје дијете као ВУКОТА било дезерзер са 15 година јер у И.Херцеговини рат је почео 91.год.Дезертери вам нису професионални официри рођени у БиХ да се врате на дужност у ВРС 19.05.92.85% тих јада се није одазвали већ остало у Србији и Црној Гори.Њих нико не помиње.Ако је због Вукове и његових вршњака био у питању опстанак РС одмах је нестало.Ово пишем у име Вуковине генерације, а политичка опредељено ме не занима.Стевандиц би могао и морао одговорити што је у Б.Луци формиран студентски батаљон.Виама казао Бискуп ГРИГОРИЈЕ који је истјерао удружење Срба из црквених просторија на улицу да би отворио кавану.Ових дана 3000 Срба из Дубровника послало је жалбу ПАТРИЈАХУ за ГРИГОРИЈЕВ бизнис.

Name

1235

17.10.2017 16:54

СТЕВАНДИЦ ЈЕ КОРЕКТАН КАДА СА НИГДЈЕ НЕ ПОЈАВЉУЈЕ.НАЈВЕЦИ ЉИГАВАЦ КОЈИ ПОСТОЈИ НА ПЛАНЕТИ.ЗНА ОН СТО СЕ ОВАКО ПОНАСА И ДОДВОРАВА.

Name

ЦУВАР ЗАТВОРА

17.10.2017 18:13

СТЕВАНДИЦ И ЦУБРИЛОВИЦ БИЦЕ КОРЕКТНИ КАДА ИХ СМИРИМО У ФОЦИ.

Name

Висеград

17.10.2017 16:16

Питање је тренутка када це Стевандиц и његова братија из владе поцети да напаствују дјевојцице , краду и отимају имовину , па и да убијају опозиционаре и остале неподобне и да за то простим гласањем народне скупстине вецином подигнутих руку изгласају легитимност и оправдају поступке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗБОГ ТОГА

17.10.2017 18:14

ДА СЕ ТО НЕ ДЕСИ ГЛОГОВ КОЛАЦ И У СРЦЕ ВАМПИРИМА

Name

Апел

17.10.2017 16:29

Молимо све добре људе да се организују и посланицима опозиције обезбједе трубе,вувузеле или ста гласније посто је нас драги прецједник Цубро старији цовјек и не цује добро и ово га оцито не дотице. И да се папцима сакупи ста ситнине за папкарину јер како цујем влада није за ту сврху стигла да прода довољно благајницких записа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пионир

17.10.2017 16:34

Друже Тито док је Гачана бит ће и ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коначно браво

17.10.2017 16:38

БРАВО ЗА ОПОЗИЦИЈУ, коначно нешто добро и паметан потез опозиције , народ није гласао за Стевандића, Бањца , Стеванчевића Митровића, Максимовић Итд ови из власти немају већину и до краја ово се мора срушити , још једном браво за опозицију !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

17.10.2017 18:50

Опозиција тек нема вецине, осим у Сарајеву !Предсједник Додик има подрску народа.

Name

ре

17.10.2017 19:28

Русило ти се у куци.

Name

Лазо

17.10.2017 19:37

Предсједник Додик има све оно сто припада једном криминалцу. Управу сте, ста це му висе? А то са народом није истина. Па зар нас народ заслузује једног оваквог предсједника?

Name

борац

17.10.2017 16:51

И тај циркус народ плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2 Је

17.10.2017 16:57

ОПОЗИЦИЈО НЕ ПОПУСТАЈ ВАСЕ ПОНАСАЊЕ ЦЕ ОДРЕДИТИ СУДБИНУ 48%АПСТИНЕНАТА НА БИРАЦКИМ МИЈЕСТИМА.

Name

Стевандићи

17.10.2017 16:53

Стевандић је љигавац какав се није родио, ма ко ми га у друштву спомене пљунућу га , па овакви издајници и папци да воде државу , радије гласам за сда , ХДЗ и било кога а учесник сам рата од 91-95 , нема овде више ништа док је Стевандића и овакви као стевандићи , Додик се зајебао велико што је са собом узео Стевандића коштаће га то избора видјећете ......,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебес заборав

17.10.2017 18:15

Какав заборав, папка на робију или протјерати на сјеверни пол

Name

раде

17.10.2017 16:59

Који смо ми циркус од народа хаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

17.10.2017 17:02

Висковић чобанче додји да ми чувас овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајмо брацо

17.10.2017 17:03

Зваљу Стевандица и Цубриловица за уси и у прдекану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

17.10.2017 17:08

Само срушити ову власт и кримоса додика! И то одмах вечерас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кимисар Лукац

17.10.2017 20:16

Само преко мене мртва.

Name

Аааа

17.10.2017 17:28

Ах, ову будалаштину са пиштаљкама мора да је осмислио савјетник Wоокан, нема ко други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Аааа

17.10.2017 19:05

Пиштаљка се користи на спортском терену, а и ова скупштина личи на утакмицу. Уз то Чубро старији човјек и не чује, тако да морају адекватно реаговати..

Name

Аааа

17.10.2017 21:36

Колико пута ћеш још поновити ову фору 'старији човјек', сваки пут је све смјешнија.

Name

1945

17.10.2017 17:34

Све их закључати без воде и хране и држати бар мјесец дана. Срам их било без изузетака. Руководство скупштине посебно третирати, сваких сат времена кандзијати. Незнају шта ће од добра, ем краду, ем лажу, буквално отимају гладном народу из уста задњу корицу круха. ЧУБРИЛОВИЋ НАЈВЕЋА СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТурбоскараЗа 1945

18.10.2017 20:11

У потпуности се слазем стобом само то без хране мјесец.Дај бар 3Или4 мјесеца брате колке су им мјесине гусе гори су од камила имају резерве у себи ица и пица бар за 2 /3 мјесеца и појацати кандјијања

Name

туба

17.10.2017 17:36

Пистаљке имате јос вам фале овце па цобани на планину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

17.10.2017 18:42

Хахаха. Па ту и јесте проблем што им хвале овце. И оно мало што су имали папака прешло у друго стадо. Ко им је крив кад су слаби чобани.

Name

Ре

17.10.2017 19:11

Управо то и раде звизде на овце и овнове који има висе од цобана па узеле маха!Валда це их некако у ред довести и науцит да се закон и устав мора постоват!

Name

1990

17.10.2017 19:15

ОВАКО ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИСТВО БИВСЕ СФРЈ ПРЕД РАСПАД ПОЦЕЛО ДА ЗАСЈЕДА У КРЊЕМ САСТАВУ.КОЛИКО ПРОДЕ ВРЕМЕНА ДА НИСАМ ЦУО ОВУ ПОЛИТИЦКУ ФЛОСКУЛУ.КРЊА НС РС ВОДИ ИСТИМ ПУТЕМ КАО И БИВСУ СФРЈ САМО ФУНКЦИОНЕРИМА НС РС НЕДИ КРАВАТИ,СТЕВАНДИЦУ,АЦИЦУ И БРАТИЦУ НАБАВИТЕ ПО ХЕЛИКОПТЕР.

Name

За ТУБУ

17.10.2017 19:18

МАЈМУНЕ ТИ НЕ СИЛАЗИС СА ПЛАНИНЕ, ПУКОСЕ ТИ ПЛУЦА ОД СВИРАЛЕ, ФРУЛЕ И ДУДУКА.

Name

Мотка

17.10.2017 18:02

Само говњиву мотку и све ово растјерати.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

17.10.2017 18:02

Ппостоји прича да је ревизору и породици пријећено, ако јесте смије ли и можели рећи ко и кад.. -друга је да је уз пријетњу понуђена новчана понуда, ако јесте ко и колико... -трећа је да поред исте понуђено радно мјесто и паре, ко и колико све су ово приче које поријеклом имовине морају и требају дати одговор ЗАШТО за мила Бога , мало вам било,мучите и гулите ову напаћену земљу.....посебно је катастрофално што објашњења даје Стевандић папак смрад и нула човјек и ми то "треба да прихватимо"...докле мислите више????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

17.10.2017 18:11

У НСРС ДОСАО МИЛОКРАД ДИДИЛИ, сад сте сви нај.....ли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема рјешења без мотке

17.10.2017 18:21

Владајућу багру треба на све начине блокирати и не дозволити им да спроводе своју самовољу кршећи све прописе које пожеле и кад пожеле. Доста више СНСД-а и њихових сателита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зрно

17.10.2017 18:48

Милорад вечера у скупштинском ресторану, хладну плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

17.10.2017 19:07

Зашто се не омогућава Соњи Караџић да присуствује крњој сједници. Она је сједила у својој столици и није звиждала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

17.10.2017 19:11

Комисар Лукац це имати пуно посла као задњи бранилац резима. Али то неце имати великог знацаја за даљи ток и исход догадјаја. Јер оно сто је сигурно јесте то да диктатор Додик пада..

ОДГОВОРИТЕ
Name

маки

17.10.2017 19:11

Замолио бих било којег стилисту да помогне Цвијановицкој , облаци се ко моја тетка, а представља владу РС . Хвала унапријед у име цитаве нације .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

17.10.2017 19:51

Ово сто се десава у НСРС је залосно,да се позиција у најману руку понаса као дје то нијова цацевина и да закон и пословник крсе, да це моци и даљ да крцме и униставају све сто је народ крвљу стварао .Народ је гладан!!!

Name

Стилиста

17.10.2017 20:14

Драги господине , у потпуности разумијем васу позицију и зељу али ти је неизводљиво . Видите теско је хематофродиту који његује стил цуварице затвора претворити у било ста осим Милорада Јунца Додика. Са заљењем констатујем да је било који захват претварања дотицног- е у било ста сто лици зени објективно немогуце.

Name

“Крња скупштина”

17.10.2017 19:22

Браво. Овај израз би требало увести у “оперативну употребу” приликом извјештавања из НСРС, све док се хунта не врати у оквире закона, пословника и Устава, те цивилизованог понашања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

17.10.2017 19:24

Ова НСРСе је накјвеца бламаза.Коме треба НСРСе кад све одлуке и Законе поставља Диктатор Предсједник.Засто Опозиција уопсте присуствује сједницама НСРСе,кад и тако никаквог утицаја немају.Да сам знао да це оваква Власт бити и овакво стање у РСој,први би био дезертер за вријеме кад је рат поцео.Па зар су толике зртве пале за ово данас,незнам ни како бих назвао овај поредак ни ову Власт у РСој.Ови носиоци главних функција Власти су највеца срамота српског народа.Надам се да це их стици бар једна из Народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дад11

19.10.2017 04:24

Мени је овај Додик исто као неки наркобос који има своју приватну дрзаву и у њој ради ста хоце, не мозе му нико ниста, а Цвијановицка му је мјуза, матере ми овај лик је Пабло Есцобар од Балкана.

Name

Ивер и клада

17.10.2017 19:35

Врло је занимљиво понашање гђе Караџић. За посматрање. Овдје је клада пала далеко од ивера или ми се причињава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

17.10.2017 20:14

??????

Name

Ре Ивер и клада

17.10.2017 22:22

Довољно је она близу да зна да њеном презимену и образовању неиде да дува у пистаљку.

Name

издајници

17.10.2017 19:43

Уф, да има власти па измлатити ову багру издајницку којој Бакир командује из Са да пробају срусити НС РС и блокирати рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дад10

19.10.2017 04:17

Јесте јесте, свалите све на Бакире и Босњаке, јер само то знате. Отвори мало оци, Бакир има пуне руке посла и у свом тору, таман посла да јос код вас улази. Овај проблем је типицни балкански крканлук тј. зеља за власт. Игре пријестоља, свако би мало да сједне у министарску фотељу.

Name

Оглас

17.10.2017 19:52

Први пут цитам коментаре на овом порталу и не вјерујем својим оцима колико неписмених овде има. Управо такви као вас и треба манипулирати. да ли је се неко питао или упратио да ли у последње двије године опозиција понудила иједно ријесење неког проблема за који они сматрају да је власт узрок тих проблема?! лако је пљувати али да ли су несто конкретно урадили?! мене би било срамота да гледам свог председника странке како дрзи цитав дан пистаљку у дзепу и као мало дијете једва цека да је узме у уста хахахахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

17.10.2017 20:51

Нисте у праву. Ја сам писмен али ста то вриједи? Није битна писменост него дух и карактер и зеља за уцењем.

Name

лингуа мендум

17.10.2017 20:53

Управо си ти неписмен, мијешаш чак и хрватски и српски, почињеш реченицу малим словом итд.

Name

Ким ил Сунг

17.10.2017 20:15

До до брате несто те не слусају ови твоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јопет Ја

17.10.2017 20:31

Позиција овакву опзицију и не треба да слуса. Опзиција све сто ради је само негирање иноспоравање свега и свацега? Криминал,корупција отимацина то је све сто опзиција понавља годинама! Вријемд је да се политицка сцена процисти! Странка која зели да уцествује у власти треба да изадје сама на изборе и тако потврди легимитет. Странцице или це добити неко посланицко мјесто или це нестати. Прица о папцима није од јуце. Типова слицних Стевандуцу било је и бице. Колико странака су промијенили Цавиц и Спириц!? Назалост,српска неслога ,односно борба појединаца за себе а не за народ ,само це помоци насим мрзитељима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрејевиц

17.10.2017 20:38

Куд плови овај брод, брод без капетана ¶¶?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гламур

17.10.2017 20:40

Полицијо,ста радис?Удри те будале или да се ми диземо ..Ако ми кренемо неце вас бити ни у БЛ а камоли у скупстини.Издајници..

ОДГОВОРИТЕ
Name

опозиција

18.10.2017 05:02

Куд це веца будала од тебе друзе?

Name

ре гламур

18.10.2017 12:20

То и јесте трагично по Бања Луку када су дошли полуписмени као ти и научили ријеч гламур

Name

Донбас

17.10.2017 20:43

Чубриловић је своје завршио. ДНС неће добити ништа гласова због Чубриловићевог напада на уставни поредак. Крња скупштина није Скупштина. Он то никако да схвати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митровиц Д.

18.10.2017 05:22

Г.Чубриловић достојанствено води скупштину,које друге мјере би могао да проведе да би сачувао дигнитет парламента осим да удаљи звиздаче.свака част Чубриловићу

Name

Јолпаз

17.10.2017 20:44

Лукач уводи полицију у парламент да би задржао своју фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

98

17.10.2017 22:53

Веома је битно да је СПОМЕНКА Стевановић подржала,, војну неутралност Републике Српске.СПОМЕНКА ЈЕ СВОЈИМ ГЛАСОМ ДОВЕЛА У ПИТАЊЕ КРЕДИБИЛИТЕТ, АНЕ ТРИСИЦ БАБИЦ,НЕБОИСЕ РАДМАНОВИЦА, А ЈЕЛЕНУ МИЛИЦ НАГРАДИЛА ОГРОМНОМ СУМОМ НОВЦА ДА БРАНИ НАТО.СПОМЕНКА И ЈЕЛЕНА СУ СВАКАКО ЗЕМЉАКИЊЕ ЗВОРНИК-КАЛЕСИЈА-ОСМАЦИ.

Name

W

17.10.2017 22:59

ГОСПОДИНЕ ПАВИЦУ, СТА ЈЕ КРЊЕ КОД ВАСЕГ ЦУБРИЛОВИЦА,ЗУБ,ЗЕЉЕЗНИЦЕ,САОБРАЦАЈ,КРАВАТА ИЛИ ИДЕ У,,ПАПКЕ,,ОД ДАНАС ОН ВАМ ВИСЕ НИЈЕ НИКАКАВ АУТОРИТЕТ,НЕ ЗА ВАС ВЕЦ ЦИЈЕЛОКУПНИ ДНС.

Name

За Јолпаза

17.10.2017 23:02

УВОДИ СЕ ЗАБРАНА ПУСЕЊА У КАФАНАМА,АЛИ МИЛИЦИЈА НАРОДНА ИМА ПРИСТУП СВУГДЈЕ, ТО ЈОЈ ЈЕ ПОСАО.

Name

Дарко Миха

17.10.2017 21:15

Браво за опозицију свака част и пуна подршака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

17.10.2017 21:52

Овако је Сесељ заступао интересе оних који су га бирали. И колико данас има постотак који су га бирали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павао

19.10.2017 04:57

Остави се Сесеља. Он је највеци српски правник свих времена. Ниси пратио његово судјење у Хагу?

Name

Крик

17.10.2017 22:28

Ова РТРС је немогућа Зар данас нема ништа важније од утакмица? Зар није рад парламента онемогућен? А шта ми имамо на програму: дневник, па утакмица са свим оним спортским додацима, онако натенане. Онда Дневник трећи у коме имате опет голове из те утакмице и неке локалне. Ту је и женска одбојка из Брчког, детаљно и опширно све дочарано. Е, кад се завршио Дневник, погађате,, сад иде, шта би друго него спортски додатак. А у њему опет голови с оне утакмице коју смо гледали и чије голове смо видјели у Дневнику. Управо је пола сата иза поноћи, а то још увијек траје. Питам се ко је тај и гдје је сад, који је од државне телевизије направио спортски канал? Гледа ли он овај низ фудбалских реприза или је негдје у шопингу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.10.2017 07:11

Да није било утакмице ви бисте одмах писали како плацамо ртв таксу а они немогу преносити откупљена права за емитовање....циста лабава пропаганда опозивије

Name

Марко

18.10.2017 06:40

Да су узели гусле умјесто пиштаљки, сигурно би их спријечили. Овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

18.10.2017 07:34

Боље гуслар-опозиционар него месар-папцина.

Name

ре разумио

19.10.2017 01:49

Док је Гацана бице волова.

Name

Неуцинковита опозиција

19.10.2017 06:26

Потези које је опозиција повукла на претходној сједници Скупштине РС, давали су наду да се опозиција пробудила. Медјутим, понасања на задњој сједници, била су иста, као на претходној, али је позиција сада била спремна и опозицији опалила велики самар. Сада је опозиција постигла исти "ефекат" као сто је то својевремено урадио Огњен Тадиц у дуелу са Додиком. Знаци, сам је себе убо нозем. Е тако је и опозиција понасањем на задњој сједници, својим понасањем постигла исти "ефекат". Медјутим, ако ми обицни градјани мало размислимо, па и опозиционарима је у РС лијепо: примају по 4-5000КМ мјесецно, па то ни у најразвијеним земљама запада нема. И онда логицно питање: засто да сијеку грану на којој сједе (и ниста за народ-осим прице-не раде) и на којој им је лијепо. Ако овако наставе, на изборима це проци као и Огњен Тадиц на изборима за предсједника РС. Па да ли је ово разлог сто их неки цланови напустају???

ОДГОВОРИТЕ
Name

МММ

19.10.2017 07:28

Ако прођу као Тадић то ће бити велики успјех, Тадић, и то под врло сумњивим околностима изгубио са 0,5 % разлике. Друго је што је од тога Гебелсовска пропаганда направила "сјајну побједу Додика и СНСД-а и страшан пораз опозиције".

Name

А култура???!!!

19.10.2017 07:14

Као неко ко не живи од политике, нити ће......могу само констатовати да сам згрожен количином примитивлука и мржње у коментарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: А култура???!!!

20.10.2017 07:47

Згрожен си на количину примитивлука и мржње у коментарима .... ОК, а да ли си можда којим случајем згрожен на количину примитивлука , некултуре, криминала и свог зла које чини владајућа олигархија ??? Да ли се згражаваш можда на примитвлук и бахатост предсједника Републике Српске, лажи које изговарају бацајући прашину у очи грађанима, као нпр. да се у Републици Српској живи боље него у Швајцарској или пак на изјаву премиејрке да је грађанима продужен живот, наравно захваљујући СНСД-у, или сјетимо се оне изјаве , како смо најбољи у региону. ЕЕЕЕЕ, ВИДИШ ЈА СЕ НА ТО ЗГРАЖАВАМ.

Name

Дик

20.10.2017 02:23

Страсно и недопустиво ово је силовање скупстине и прописа.Скупстина је мјесто гдје се расправља све и постављају питана.Тразе одговори.????

ОДГОВОРИТЕ