Еурека! Репрезентативац Румуније, а из Баскије!

Епохално откриће у Билбау!

Фудбал 21.10.2017 | 22:00
Еурека! Репрезентативац Румуније, а из Баскије!
Филозофија је то која одушевљава читаву фудбалску планету, али оперативцима на Сан Мамесу задаје велике главобоље. Клупски закон налаже: за Атлетик могу да играју само Баски или барем они који су фудбалски образовали у Баскији. Правило које јача осећај припадности клубу, има велике симпатије код навијача широм света, али и које значајно отежава посао спортских оперативаца да доведу право појачање када им не легне баш нека суперталентована генерација из омладинског школа.

Можете онда да замислите како се онда узбуде у Билбау када схвате да тамо негде вам лепе Баскије, постоји играч који има корене у "Земљи Баска". А такав се појавио, веровали или не, у репрезентацији Румуније!

Спортски директор Атлетика Хозе Мари Аморуту открио је наиме да је Кристијан Ганеа, леви спољни Виторула из Костанце, са родитељима и сестром одрастао у градићу Басаури у  Баскији. Као дечак, играо је за фудбалски клуб Индартсу. Дакле, испуњава услове да игра за Атлетик. Каква срећа!

Додуше, сада треба утврдити да ли има и квалитет за тако нешто, јер сви знамо да је шпански фудбал технички најнапреднији.  Ганеина каријера тек се захуктала после прилично спорог почетка. После Индартсуа отишао је у Б тим Бајорке, али се одатле вратио у Румунију и играо за Сантањи, па Таргу Муреш, Универзитатеу из Крајове, Сагаетуи Брашов док није стигао у Виторул Георгија Хаџија. У Констанци игра сјајно, изборио се за статус репрезентативца Румуније, а није ни скуп. Процењује се да би Атлеитк могао да га купи за свега 600.000 евра.

Наравно, Ганеа би пешке дошао само да га позову на Сан Мамес.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар