Eureka! Reprezentativac Rumunije, a iz Baskije!

Epohalno otkriće u Bilbau!

Fudbal 21.10.2017 | 22:00
Eureka! Reprezentativac Rumunije, a iz Baskije!
Filozofija je to koja oduševljava čitavu fudbalsku planetu, ali operativcima na San Mamesu zadaje velike glavobolje. Klupski zakon nalaže: za Atletik mogu da igraju samo Baski ili barem oni koji su fudbalski obrazovali u Baskiji. Pravilo koje jača osećaj pripadnosti klubu, ima velike simpatije kod navijača širom sveta, ali i koje značajno otežava posao sportskih operativaca da dovedu pravo pojačanje kada im ne legne baš neka supertalentovana generacija iz omladinskog škola.

Možete onda da zamislite kako se onda uzbude u Bilbau kada shvate da tamo negde vam lepe Baskije, postoji igrač koji ima korene u "Zemlji Baska". A takav se pojavio, verovali ili ne, u reprezentaciji Rumunije!

Sportski direktor Atletika Hoze Mari Amorutu otkrio je naime da je Kristijan Ganea, levi spoljni Vitorula iz Kostance, sa roditeljima i sestrom odrastao u gradiću Basauri u  Baskiji. Kao dečak, igrao je za fudbalski klub Indartsu. Dakle, ispunjava uslove da igra za Atletik. Kakva sreća!

Doduše, sada treba utvrditi da li ima i kvalitet za tako nešto, jer svi znamo da je španski fudbal tehnički najnapredniji.  Ganeina karijera tek se zahuktala posle prilično sporog početka. Posle Indartsua otišao je u B tim Bajorke, ali se odatle vratio u Rumuniju i igrao za Santanji, pa Targu Mureš, Univerzitateu iz Krajove, Sagaetui Brašov dok nije stigao u Vitorul Georgija Hadžija. U Konstanci igra sjajno, izborio se za status reprezentativca Rumunije, a nije ni skup. Procenjuje se da bi Atleitk mogao da ga kupi za svega 600.000 evra.

Naravno, Ganea bi peške došao samo da ga pozovu na San Mames.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar