Ухапшена жена - врбовала за ИД

Министарство унутрашњих послова Шпаније саопштило је да је полиција ухапсила 21-годишњу жену која ја регрутовала друге жене да се придруже "Исламској држави" у зонама сукоба.

Свијет 17.10.2017 | 10:34
Ухапшена жена - врбовала за ИД
Ова држављанка Шпаније оптужена је и да је саму себе радикализовала читањем пропаганде "Исламске државе" и успостављањем онлајн мрежа са другим џихадистичким активистима, већином женама.

У саопштењу се наводи да су агенти полиције ухапсили ову жену данас у мјесту Паламос у Каталонији, у операцији коју је подржао амерички Федерални истражни биро /ФБИ/, пренио је АП. Жена је била дио глобалне мреже коју полиција покушава да разбије већ двије године.

Шпанска полиција ухапсила је 206 џихадистичких активиста од када је Шпанија подигла ниво безбједности на један ниво испод максималног средином 2015. године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Радикализација или социјални немири?

17.10.2017 09:05

Цисто сумњам да у ствари тако пуно особа зели отици у Сирију само да би се борили за ИД. Слабо се баве с овим феноменом академски образовани сто у вецини није нити полиција, а нити новинари. Образовање само у једном пољу с ваљда 7-8 процитаних књига и пар скрипти не мозе да ти одговор да ли се ми приблизавамо опсем устанку не само Муслимана него и других марзинализованих. Сирија је вентил који тај бунт одгадја.

ОДГОВОРИТЕ