Uhapšena žena - vrbovala za ID

Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije saopštilo je da je policija uhapsila 21-godišnju ženu koja ja regrutovala druge žene da se pridruže "Islamskoj državi" u zonama sukoba.

Svijet 17.10.2017 | 10:34
Uhapšena žena - vrbovala za ID
Ova državljanka Španije optužena je i da je samu sebe radikalizovala čitanjem propagande "Islamske države" i uspostavljanjem onlajn mreža sa drugim džihadističkim aktivistima, većinom ženama.

U saopštenju se navodi da su agenti policije uhapsili ovu ženu danas u mjestu Palamos u Kataloniji, u operaciji koju je podržao američki Federalni istražni biro /FBI/, prenio je AP. Žena je bila dio globalne mreže koju policija pokušava da razbije već dvije godine.

Španska policija uhapsila je 206 džihadističkih aktivista od kada je Španija podigla nivo bezbjednosti na jedan nivo ispod maksimalnog sredinom 2015. godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radikalizacija ili socijalni nemiri?

17.10.2017 11:05

Cisto sumnjam da u stvari tako puno osoba zeli otici u Siriju samo da bi se borili za ID. Slabo se bave s ovim fenomenom akademski obrazovani sto u vecini nije niti policija, a niti novinari. Obrazovanje samo u jednom polju s valjda 7-8 procitanih knjiga i par skripti ne moze da ti odgovor da li se mi priblizavamo opsem ustanku ne samo Muslimana nego i drugih marzinalizovanih. Sirija je ventil koji taj bunt odgadja.

ODGOVORITE