Апел оца ''малог Србина'', Икеровог насљедника...

Муслине, зови Милета да игра за Србију! Свилар би у среду могао да постане најмлађи голман у историји Лиге шампиона.

Фудбал 18.10.2017 | 17:00
Апел оца ''малог Србина'', Икеровог насљедника...
Бранио је гол Бенфике против Ољаненсеа у Купу Португалије и сачувао је мрежу, а како први избор тренера Руија Виторије међу стативама лисабонских Орлова Жулио Цезар и даље мучи муке са леђима онда је сасвим могуће да ће Миле Свилар, син бивше Вошине јединице Ратка, у среду против Манчестер јунајтеда постати најмлађи голман у историји Лиге шампиона!

Писали смо већ, португалски спортски дневници уверени су да ће Свилар бити на гол линији на Лужу. Ако се таква предвиђања и обистине деби у Лиги шампиона уписаће са 18 година, један месец и 22 дана. Тренутни рекордер Лиге шампиона је легендарни голман мадридског Реала Икер Касиљас, који је у Лиги шампиона дебитовао са 18 година, три месеца и 26 дана. Разлог за понос оца Ратка, који је уверен да је Миле спреман за највећи изазов у тек почелој каријери.

"Спреман је! То је једина сигурна ствар, све остало зависи од процене тренера. Ако му да шансу, биће то велика част и обавеза. Бенфка је европски гигант, а у госте долази Јунајтед. Ништа лепше не може да пожели млади голман", каже Ратко за Курир.

Свилар сениор је иначе био репрезентативац Југославије на Мундијалу 1982. године, па се као питање само наметнуло и да ли сања дан када би и његов наследник могао да заузме место међу стативама отаџбине?

"Волео бих више него ишта да и он оствари тај сан. Ево, позивам Србију да га узме у нашу репрезентацију! Нека га поведу као другог, трећег голмана у Русију, био бих пресрећан. Постоји снимак са белгијске телевизије када сам ја као гост коментатор на утакмици Србија - Гана  на Мундјалу 2010. године причао о мечу и њега држао у крилу. Тада је Миле, на питање новинара за коју репрезенацију ће бранити једног дана рекао да ће бити репрезенентативац Србије. Имао је само 11 година, ко би рекао да сан може тако брзо да се оствари", одушевљен је Ратко Свилар у изјави за Курир.

За Русију нека одлучи селектор Славољуб Муслин. Владимир Стојковић је у квалификацијама обављао феноменалан посао, а и Предраг Рајковић и Александар Јовановић заслужују своје место у тиму. Али Милета Свилара Фудбалски савез Србије једноставно не би смео да испусти.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар