Apel oca ''malog Srbina'', Ikerovog nasljednika...

Musline, zovi Mileta da igra za Srbiju! Svilar bi u sredu mogao da postane najmlađi golman u istoriji Lige šampiona.

Fudbal 18.10.2017 | 17:00
Apel oca ''malog Srbina'', Ikerovog nasljednika...
Branio je gol Benfike protiv Oljanensea u Kupu Portugalije i sačuvao je mrežu, a kako prvi izbor trenera Ruija Vitorije među stativama lisabonskih Orlova Žulio Cezar i dalje muči muke sa leđima onda je sasvim moguće da će Mile Svilar, sin bivše Vošine jedinice Ratka, u sredu protiv Mančester junajteda postati najmlađi golman u istoriji Lige šampiona!

Pisali smo već, portugalski sportski dnevnici uvereni su da će Svilar biti na gol liniji na Lužu. Ako se takva predviđanja i obistine debi u Ligi šampiona upisaće sa 18 godina, jedan mesec i 22 dana. Trenutni rekorder Lige šampiona je legendarni golman madridskog Reala Iker Kasiljas, koji je u Ligi šampiona debitovao sa 18 godina, tri meseca i 26 dana. Razlog za ponos oca Ratka, koji je uveren da je Mile spreman za najveći izazov u tek počeloj karijeri.

"Spreman je! To je jedina sigurna stvar, sve ostalo zavisi od procene trenera. Ako mu da šansu, biće to velika čast i obaveza. Benfka je evropski gigant, a u goste dolazi Junajted. Ništa lepše ne može da poželi mladi golman", kaže Ratko za Kurir.

Svilar senior je inače bio reprezentativac Jugoslavije na Mundijalu 1982. godine, pa se kao pitanje samo nametnulo i da li sanja dan kada bi i njegov naslednik mogao da zauzme mesto među stativama otadžbine?

"Voleo bih više nego išta da i on ostvari taj san. Evo, pozivam Srbiju da ga uzme u našu reprezentaciju! Neka ga povedu kao drugog, trećeg golmana u Rusiju, bio bih presrećan. Postoji snimak sa belgijske televizije kada sam ja kao gost komentator na utakmici Srbija - Gana  na Mundjalu 2010. godine pričao o meču i njega držao u krilu. Tada je Mile, na pitanje novinara za koju reprezenaciju će braniti jednog dana rekao da će biti reprezenentativac Srbije. Imao je samo 11 godina, ko bi rekao da san može tako brzo da se ostvari", oduševljen je Ratko Svilar u izjavi za Kurir.

Za Rusiju neka odluči selektor Slavoljub Muslin. Vladimir Stojković je u kvalifikacijama obavljao fenomenalan posao, a i Predrag Rajković i Aleksandar Jovanović zaslužuju svoje mesto u timu. Ali Mileta Svilara Fudbalski savez Srbije jednostavno ne bi smeo da ispusti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar