Нуклеарни рат може да избије

Северна Кореја поручила је данас Уједињеним нацијама да никада неће преговарати о расходовању свог нуклеарног арсенала уколико Сједињене Америчке Државе не промене своју "непријатељску" политику, упозоривши да "нуклеарни рат може да избије у сваком тренутку".

Свијет 17.10.2017 | 00:07
Нуклеарни рат може да избије
Заменик амбасадора Северне Кореје у УН Ким Ин Ријонг рекао је Одбору за разоружање при Генералној скупштини УН да је ситуација на Корејском полуострву "достигла веома критичну тачку и да нуклеарни рат може да избије у сваком тренутку", преноси АФП.

 
"Уколико се непријатељска политика и нуклеарна претња САД у потпуности не искорене, никада нећемо ставити наше нуклеарно оружје и балистичке ракете на преговарачки сто ни под каквим околностима", истакао је он.

Севернокорејски дипломата је навео и да је, после низа ракетних лансирања и шесте нуклеарне пробе, његова земља "прошла кроз последњу капију" на путу ка статусу пуноправне нуклеарне силе, с могућностима да изведе нуклеарни напад.

"Целокупна копнена територија САД је у нашем домету и ако се САД усуде да нападну макар и центиметар наше свете територије, неће измаћи нашој оштрој казни у било ком делу света", рекао је Ким.

Он је напоменуо да Северна Кореја неће узети на нишан ниједну земљу која се не придружи војној кампањи на челу са САД.

"Све док не узме учешће у америчким војним акцијама против Северне Кореје, немамо намеру да употребимо нуклеарно оружје нити да претимо таквим оружјем ниједној другој земљи", нагласио је он.

САД и Јужна Кореја почеле су данас 10-дневне заједничке поморске вежбе, у новом показивању снаге против Пјонгјанга, а у њима учествују и један амерички носач авиона и два америчка разарача, напомиње француска агенција.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

И треба

17.10.2017 02:24

И треба.Под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2017 05:34

Ким је паметан човјек. Зна шта ради. "Имам све што може да заустави САД у лошим намјерама. Не дирам те не дирај ме." Поштено.

Name

Нане

17.10.2017 07:55

Баш треба штете ових богаташа што су покрали од.сиротиње .

Name

Горан

17.10.2017 05:53

Ма сто прије да поцне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Америка

17.10.2017 06:08

Америка смије СВЕ, други НИСТА. Не радујем се ницијим несрецама, па ни позарима у америци, али, или су их власти подметнули, или је то Бозија казна за убијање недузног народа по цијелом свијету. Ако је то Бозија казна, придрузујем јој се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дерим .

17.10.2017 14:55

Горане : рат ти био у куци кукавце црни .

ОДГОВОРИТЕ