Она је Курцова дјевојка

Има 30 година, а са њим је од 17. године. Није је било у медијима, а сада постаје прва дама Аустрије.  Аустијски медији пишу за њу да је дискретна и да је увијек уз свог партнера када су у питању важни политички догађаји.

Забава 16.10.2017 | 18:48
Она је Курцова дјевојка
Лидер аустријске Народне партије, шеф дипломатије у одлазећој влади, Себастијан Курц (31), прогласио је синоћ побједу на националним изборима, захваљујући којој ће постати најмлађи премијер у Европи. Курц је побједу прогласио након што су прелиминарни резултати, урађени на основу пребројаних 90 одсто гласова, показали да његова странка има предност у односу на друге странке. Међутим, оно о чему су синоћ сви причали, осим његове побједе, јесте и његова дјевојка Сузан Тхиер (30), која се појавила на конференцији његове партије.



Ово није први пут да се Себастијан Курц појавио у јавности са својом дјевојком, али они не желе да привлаче велику пажњу. Већина фотографија на којима су заједно усликани су забиљележене на забавама и концертима.

Аустијски медији пишу за њу да је дискретна и да је увијек уз свог партнера када су у питању важни политички догађаји, преноси меркур.де.



Сузан је радила на мјесту комесара у Министарству финансија. Живјела је у стану у округу 12 Меидлинг у Бечу, где је Себастијан Курц одрастао.



Она је веома самоувјерена жена. Пар је заједно већ 13 година, што значи да су почели да се забављају када је Себастијан имао 18 година, па се може рећи да је у питању тинејџерска љубав.

Упркос конзервативним ставовима, овај пар још није у браку.



Себастијан Курц жели да држи своју дјевојку подаље од медија

Млади лидер не воли да говори о свом приватном животу. Истиче да ни његови родитељи ни дјевојка не воле пажњу медија, а да он жели да се о њему говори само кроз његов посао.



Када га је новинар питао да ли као лидер Народне партије планира да се ожени, он је истакао да ће када се буде оженио то бити организовано у кругу породице и да неће бити пропраћено медијски.

Приликом гостовања у једној радијској емисији, Себастијан Курц је на питање новирнарке да ли би волио да има дјецу, истакао да би волио, али да ће о томе причати код куће, а не за емисију.



Ипак, открио је да воли да са својом дјевојком проводи љето у Јужном Тиролу или на језеру Гарда.

Изјавио је да је још млад да би засновао породицу, али да ће и то доћи на ред у једном тренутку.



Медији преносе да је пар веома заљубљен и да је Сузан његов највјернији савјетник, поред његових родитеља.

Претпоставља се да ће се Себастијан Курц са дјевојком преселити у канцеларску резиденцију у Бечу и да би Сузан као прва дама Аустрија ускоро требала да буде чешће присутна у медијима.

Сузан је добра пријатељица са Филипом Страче, женом лидера деснице у Аустрији. И даље није познато да ли ће њихово пријатељство утицати на преговоре о коалицији.



(Телеграф)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Семберац,

16.10.2017 17:58

Стварно су симпатицан пар,свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

16.10.2017 18:36

Вири јој курц из очију.

Name

Цетири Основне

16.10.2017 18:08

У Зивоту је увијек боље бити образован него сколован.Ми имамо сколоване а необразоване политицаре,на залост,а овоме момку свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.10.2017 19:02

Не сумњам у високо образовање г.Курза, али мени изгледа веома млад за тако високу функцију, премијер са 31 годином старости је дефинитивно премлада особа, ипак видјет ће мо хоће ли изгурати цијели мандат.

Name

Универзyту оф Кладањ

16.10.2017 19:50

КИм је јос младји па успјесно води Сјеверну Кореју.

Name

вјерник

16.10.2017 20:31

Цетири основне,браво за коментар.Свака ти је златна.

Name

Кики

16.10.2017 21:09

Па поцни да сумњас у његово образовање,јер осим гимназије није ниста заврсио.Кренуо да студира право и зо је било то