Прича: Прије четири године није имао ни за копачке, а данас...

Данас је звезда Премијер лиге! Упознајте Ричарлисона и његову узбудљиву животну причу. . .

Фудбал 19.10.2017 | 23:00
Прича: Прије четири године није имао ни за копачке, а данас...
Неретко су највећи светски таленти долазили из сиромашних средина. То ће вам рећи сваки тренер старог кова који је некада открио "неког малог" на теренима нижих лига, а Бразил је по томе надалеко чувен, што и не чуди јер их тамо има преко 200.000.000.

Најфудбалскија земља на свету позната је као извозник најфиније фудбалске робе, а поједини од њих успевају да остваре запажене интернационалне каријере. Једно име привукло је пажњу у Премијер лиги ове јесени, а они који играју фантази већ су упозналиРичарлисона.

Три гола и две асистенције на седам наступа за Вотфорд итекако су привукли пажњу љубитеља фудбала, а Бразилац има да подели са нама занимљиву животну причу.

"Искрено, нисам ништа знао о Вотфорду када сам долазио, ни о клубу, а ни о граду. Али, осећам се феноменално. играчи, стручни штаб, управа и навијачи, сви су ми прирасли за срце", истиче Бразилац у интервјуу за Тхе Сун, који је давао на улици испред комбија који продаје бразилске специјалитете.

Као хероја Вотфорда многи су га салетали да се сликају...

"Навијачи овде у Енглеској су много пристојнији. Живот у Рију је често опасан. Ако изгубиш утакмицу у Бразилу, не смеш међу навијаче. Тамо навијачи често прелазе линију. Неколико пута у Флуминензеу навијачи су нас јурили до аеродрома да нас вређају. После утакмице, ако изгубиш, блокирају ти аутобус не можеш нигде док полиција не растера руљу. Овде те навијачи поштују као човека. Све је другачије." 

А пре само четри године Ричарлисон није могао да приушти себи пристојан пар копачки.

Најстарији од петоро деце из брака каменоресца и чистачице одрастао је у југоисточној држави Еспирито Санто, која је позната по прелепим плажама, али и прозводњи челика и горива, више него по фудбалерима.

"Мој отац је знао неког фудбалера по имену Ричарлисон и зато је мени дао то име. Када сам има седам година отац ми је донео десет фудбалских лопти. Не зато што је могао да их купи већ зато што је желео да постанем добар фудбалер."

Посебно је сјајна прича о одрастању 20-годишњег офанзивца.

"Већину времена дугари и ја смо играли на улици. Голове смо правили од сандала. Било је као у фавели, сиромашан крај. Премијер лигу сам гледао код ујке на телевизији. Био сам заљубљен на први поглед у оно што сам видео, посебно у брзину игре која се није прекидала. Говорио сам - 'играћ у тамо једног дана', и ево ме коначно."  

Ипак, тај сан тешко да би се остварио да се у 16. години у локалном клубу Реал Нороестеу није умешао локални бизнисмен Веласко.

"Ренато је био први који ми је пружио прилику да се докажем. У првој недељи купио ми је нове копачке јер сам до тада играо у старим, исцепаним. Рекао ми је да ће ми помоћи јер имам квалитет."

И заиста је поседовао квалитет. После неког времена прешао је у Америку Минеиро, а у децембру 2014. и у Флуминензе. Овог лета био је на корак од Ајакса, али га је Марко Силва убедио да дође у Вотфорд за обештећење од око 15.000.000 евра.

Три гола на седам утакмица - није лоше за једног новајлију у Енглеској.

"Нисам изненађен, јер се све у мом животу догодило некако брзо. Од дана када сам први пут заиграо за Америку, касније и за Флуминензе, па сада у Премијер лиги, све се десило у правом тренутку", закључио је Ричарлисон.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар