Priča: Prije četiri godine nije imao ni za kopačke, a danas...

Danas je zvezda Premijer lige! Upoznajte Ričarlisona i njegovu uzbudljivu životnu priču. . .

Fudbal 19.10.2017 | 23:00
Priča: Prije četiri godine nije imao ni za kopačke, a danas...
Neretko su najveći svetski talenti dolazili iz siromašnih sredina. To će vam reći svaki trener starog kova koji je nekada otkrio "nekog malog" na terenima nižih liga, a Brazil je po tome nadaleko čuven, što i ne čudi jer ih tamo ima preko 200.000.000.

Najfudbalskija zemlja na svetu poznata je kao izvoznik najfinije fudbalske robe, a pojedini od njih uspevaju da ostvare zapažene internacionalne karijere. Jedno ime privuklo je pažnju u Premijer ligi ove jeseni, a oni koji igraju fantazi već su upoznaliRičarlisona.

Tri gola i dve asistencije na sedam nastupa za Votford itekako su privukli pažnju ljubitelja fudbala, a Brazilac ima da podeli sa nama zanimljivu životnu priču.

"Iskreno, nisam ništa znao o Votfordu kada sam dolazio, ni o klubu, a ni o gradu. Ali, osećam se fenomenalno. igrači, stručni štab, uprava i navijači, svi su mi prirasli za srce", ističe Brazilac u intervjuu za The Sun, koji je davao na ulici ispred kombija koji prodaje brazilske specijalitete.

Kao heroja Votforda mnogi su ga saletali da se slikaju...

"Navijači ovde u Engleskoj su mnogo pristojniji. Život u Riju je često opasan. Ako izgubiš utakmicu u Brazilu, ne smeš među navijače. Tamo navijači često prelaze liniju. Nekoliko puta u Fluminenzeu navijači su nas jurili do aerodroma da nas vređaju. Posle utakmice, ako izgubiš, blokiraju ti autobus ne možeš nigde dok policija ne rastera rulju. Ovde te navijači poštuju kao čoveka. Sve je drugačije." 

A pre samo četri godine Ričarlison nije mogao da priušti sebi pristojan par kopački.

Najstariji od petoro dece iz braka kamenoresca i čistačice odrastao je u jugoistočnoj državi Espirito Santo, koja je poznata po prelepim plažama, ali i prozvodnji čelika i goriva, više nego po fudbalerima.

"Moj otac je znao nekog fudbalera po imenu Ričarlison i zato je meni dao to ime. Kada sam ima sedam godina otac mi je doneo deset fudbalskih lopti. Ne zato što je mogao da ih kupi već zato što je želeo da postanem dobar fudbaler."

Posebno je sjajna priča o odrastanju 20-godišnjeg ofanzivca.

"Većinu vremena dugari i ja smo igrali na ulici. Golove smo pravili od sandala. Bilo je kao u faveli, siromašan kraj. Premijer ligu sam gledao kod ujke na televiziji. Bio sam zaljubljen na prvi pogled u ono što sam video, posebno u brzinu igre koja se nije prekidala. Govorio sam - 'igrać u tamo jednog dana', i evo me konačno."  

Ipak, taj san teško da bi se ostvario da se u 16. godini u lokalnom klubu Real Noroesteu nije umešao lokalni biznismen Velasko.

"Renato je bio prvi koji mi je pružio priliku da se dokažem. U prvoj nedelji kupio mi je nove kopačke jer sam do tada igrao u starim, iscepanim. Rekao mi je da će mi pomoći jer imam kvalitet."

I zaista je posedovao kvalitet. Posle nekog vremena prešao je u Ameriku Mineiro, a u decembru 2014. i u Fluminenze. Ovog leta bio je na korak od Ajaksa, ali ga je Marko Silva ubedio da dođe u Votford za obeštećenje od oko 15.000.000 evra.

Tri gola na sedam utakmica - nije loše za jednog novajliju u Engleskoj.

"Nisam iznenađen, jer se sve u mom životu dogodilo nekako brzo. Od dana kada sam prvi put zaigrao za Ameriku, kasnije i za Fluminenze, pa sada u Premijer ligi, sve se desilo u pravom trenutku", zaključio je Ričarlison.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar