Нема гостовања за Гробаре у Албанији и Украјини!

ФК Партизан саопштио да је, из безбедносних разлога, договорено да гостујућих навијача не буде на утакмицама Лиге Европе у Елбасану, Кијеву, али и у Београду.

Фудбал 16.10.2017 | 18:45
Нема гостовања за Гробаре у Албанији и Украјини!
Политика је опет умешала прсте у фудбал. Разноразна кризна жаришта у свету, утичу, нажалост, и на дешавања у спорту, фудбалу посебно.

Ситуација око Косова, али и у Украјини, изазивају емоције у српском народу (и у народима којих се тичу ове теме), а фудбал је последњих деценија постао полигон за испаљивање разних политичких порука. Уосталом, због таквих је Партизан и био кажњен, па је два меча у Европи играо пред празним трибинама.

Када се на жребу сазнало да ће Партизан бити у групи са кијевским Динамом, а поготово са албанским Скендербегом, било је јасно да ће то бити "мечеви високог ризика".

Партизан је против Динама играо пред празним трибинама због поменуте казне, а данас суцрно-бели саопштили да гостујућих навијача неће бити на утакмицама Лиге Европе у Елбасану, Кијеву, али и у Београду.

То је одлучено после "консултација са безбедносним структурама УЕФА, као и са клубовима Динамо Кијев и Скендербег".

"Ова одлука је донета на основу процена о безбедности свих надлежних служби које су ове утакмице сврстале у групу утакмица високог ризика. У складу са том одлуком, обавештавамо наше навијаче да ФК Партизан неће вршити дистрибуцију и продају карата за сектор за гостујуће навијаче за утакмице у Кијеву и Елбасану. Исто тако молимо све наше навијаче да не покушавају да индивидуално набаве карте за наведене утакмице, јер присуством у обележјима Партизана могу само да погоршају шансе клуба за даљим пласманом имајући у виду да смо већ под условном казном и да нас сваки следећи инцидент може скупо коштати, потенцијало чак и избацити из европских такмичења", пише у саопштењу.

Партизан је додао и да "тешког срца пристаје на поштовање ове одлуке", јер га лишава најважније подршке коју клуб има - навијача, али су превладали "свест да би и најмањи инцидент могао да кошта клуб", као и "и жеља да нас буде што више на пролеће у Европи".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар