Nema gostovanja za Grobare u Albaniji i Ukrajini!

FK Partizan saopštio da je, iz bezbednosnih razloga, dogovoreno da gostujućih navijača ne bude na utakmicama Lige Evrope u Elbasanu, Kijevu, ali i u Beogradu.

Fudbal 16.10.2017 | 18:45
Nema gostovanja za Grobare u Albaniji i Ukrajini!
Politika je opet umešala prste u fudbal. Raznorazna krizna žarišta u svetu, utiču, nažalost, i na dešavanja u sportu, fudbalu posebno.

Situacija oko Kosova, ali i u Ukrajini, izazivaju emocije u srpskom narodu (i u narodima kojih se tiču ove teme), a fudbal je poslednjih decenija postao poligon za ispaljivanje raznih političkih poruka. Uostalom, zbog takvih je Partizan i bio kažnjen, pa je dva meča u Evropi igrao pred praznim tribinama.

Kada se na žrebu saznalo da će Partizan biti u grupi sa kijevskim Dinamom, a pogotovo sa albanskim Skenderbegom, bilo je jasno da će to biti "mečevi visokog rizika".

Partizan je protiv Dinama igrao pred praznim tribinama zbog pomenute kazne, a danas sucrno-beli saopštili da gostujućih navijača neće biti na utakmicama Lige Evrope u Elbasanu, Kijevu, ali i u Beogradu.

To je odlučeno posle "konsultacija sa bezbednosnim strukturama UEFA, kao i sa klubovima Dinamo Kijev i Skenderbeg".

"Ova odluka je doneta na osnovu procena o bezbednosti svih nadležnih službi koje su ove utakmice svrstale u grupu utakmica visokog rizika. U skladu sa tom odlukom, obaveštavamo naše navijače da FK Partizan neće vršiti distribuciju i prodaju karata za sektor za gostujuće navijače za utakmice u Kijevu i Elbasanu. Isto tako molimo sve naše navijače da ne pokušavaju da individualno nabave karte za navedene utakmice, jer prisustvom u obeležjima Partizana mogu samo da pogoršaju šanse kluba za daljim plasmanom imajući u vidu da smo već pod uslovnom kaznom i da nas svaki sledeći incident može skupo koštati, potencijalo čak i izbaciti iz evropskih takmičenja", piše u saopštenju.

Partizan je dodao i da "teškog srca pristaje na poštovanje ove odluke", jer ga lišava najvažnije podrške koju klub ima - navijača, ali su prevladali "svest da bi i najmanji incident mogao da košta klub", kao i "i želja da nas bude što više na proleće u Evropi".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar