КК Партизан има новог предсједника!

Остоја Мијаиловић добио мандат да до петка изабере и предложи Управни одбор, а онда ће се у петак гласати и о председнику КК Партизан и о УО, који је проширен на 18 чланова.  Мијаиловић: Време је за промене у Партизану, од историје се не живи! Рок за предлог новог Управног одбора до петка.

Кошарка 16.10.2017 | 18:15
КК Партизан има новог предсједника!
Остоја Мијаиловић је на путу да постане председник КК Партизан, уместо Николе Пековићакоји је у јуну напустио ту функцију.

На Скупштини клуба, Мијаиловић је добио мандат да до петка изабере и предложи Управни одбор, а онда ће се у петак гласати и о председнику КК Партизан и о УО, који је проширен на 18 чланова.

"Нисам човек који скаче за првом лоптом. Данас сам схватио да људи у клубу желе мој долазак и нови систем рада", рекао је Мијаиловић.

Да ли ће унети новац у клуб?

"Новац треба да дође као последица нашег рада. Ако будемо радили као до сада, као што ради већина клубова у Србији, онда неће бити ни новца".

Стари УО бројао је 13 чланова, нови ће имати 18+1, а то је председник. 

"Имамо неколико спремних уговора за спонзорство, али јако је битно како ћемо тај новац да пласирамо. Од новца који уђе у клуб треба да правимо вишак новца, којим ћемо сервисирати постојеће обавезе".

Прокоментарисао је и иступање потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића, који се успротивио избору Мијаиловића на челну функцију у КК Партизан.

"Био сам део Управе ФК Партизан и сви знају како смо се разишли. Мени је потребна подршка у структурама КК Партизан, а њу сам добио. Фудбалски клуб не бих коментарисао, ни позитивно ни негативно. Само бих могао да нанесем штету клубу који је већ на ивици пропасти".

О тренеру Мирославу Мути Николићу...

"Николић има моју пуну подршку. Причали смо и са нашим уваженим капитеном о стању у екипи. Суштина је да морамо сви заједно да радимо за боље резултате у будућности".

На крају се потпредседник Милан Искрин, заједно са Мијаиловићем, захвалио бившем председнику Николи Пековићу на урађеном у тешком периоду.

"Ја сам само машиновођа, али не могу ништа да урадим сам, треба да будемо тим. Што се мог ангажмана тиче, ту неће бити радног времена. Ја ни у својој фирми не седим у канцеларији осам сати. Све своје време, на сваком месту где се будем налазио, посветићу Партизану", обећање је Остоје Мијаиловића, 38-годишњег бизнисмена из Чачка, који је по занимању економиста.

Мијаиловић је спортској јавности познат по учешћу у раду некадашње управе фудбалског клуба, али је после расцепа у руководству клуба из Хумске стао на страну "побуњеника", коју је предводио Ненад Бјековић.

Дисциплинска комисија ФК Партизан је 2016. године искључила из чланства у клубу Остоју Мијаиловићазбог тога што је 8. априла те године био на седници Скупштине Заједнице Суперлиге у својству представника ФК Борац из Чачка, и чак је као такав изабран у Извршни одбор Заједнице, иако је према образложењу одлуке, члан ФК Партизан и члан УО у оставци. 

Још је у сећању и седница Скупштине ФК Партизан од 24. маја 2016. године која се претворила у циркус, а на којој није био дозвољен улаз тада искључен Мијаиловићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар