KK Partizan ima novog predsjednika!

Ostoja Mijailović dobio mandat da do petka izabere i predloži Upravni odbor, a onda će se u petak glasati i o predsedniku KK Partizan i o UO, koji je proširen na 18 članova.  Mijailović: Vreme je za promene u Partizanu, od istorije se ne živi! Rok za predlog novog Upravnog odbora do petka.

Košarka 16.10.2017 | 18:15
KK Partizan ima novog predsjednika!
Ostoja Mijailović je na putu da postane predsednik KK Partizan, umesto Nikole Pekovićakoji je u junu napustio tu funkciju.

Na Skupštini kluba, Mijailović je dobio mandat da do petka izabere i predloži Upravni odbor, a onda će se u petak glasati i o predsedniku KK Partizan i o UO, koji je proširen na 18 članova.

"Nisam čovek koji skače za prvom loptom. Danas sam shvatio da ljudi u klubu žele moj dolazak i novi sistem rada", rekao je Mijailović.

Da li će uneti novac u klub?

"Novac treba da dođe kao posledica našeg rada. Ako budemo radili kao do sada, kao što radi većina klubova u Srbiji, onda neće biti ni novca".

Stari UO brojao je 13 članova, novi će imati 18+1, a to je predsednik. 

"Imamo nekoliko spremnih ugovora za sponzorstvo, ali jako je bitno kako ćemo taj novac da plasiramo. Od novca koji uđe u klub treba da pravimo višak novca, kojim ćemo servisirati postojeće obaveze".

Prokomentarisao je i istupanje potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića, koji se usprotivio izboru Mijailovića na čelnu funkciju u KK Partizan.

"Bio sam deo Uprave FK Partizan i svi znaju kako smo se razišli. Meni je potrebna podrška u strukturama KK Partizan, a nju sam dobio. Fudbalski klub ne bih komentarisao, ni pozitivno ni negativno. Samo bih mogao da nanesem štetu klubu koji je već na ivici propasti".

O treneru Miroslavu Muti Nikoliću...

"Nikolić ima moju punu podršku. Pričali smo i sa našim uvaženim kapitenom o stanju u ekipi. Suština je da moramo svi zajedno da radimo za bolje rezultate u budućnosti".

Na kraju se potpredsednik Milan Iskrin, zajedno sa Mijailovićem, zahvalio bivšem predsedniku Nikoli Pekoviću na urađenom u teškom periodu.

"Ja sam samo mašinovođa, ali ne mogu ništa da uradim sam, treba da budemo tim. Što se mog angažmana tiče, tu neće biti radnog vremena. Ja ni u svojoj firmi ne sedim u kancelariji osam sati. Sve svoje vreme, na svakom mestu gde se budem nalazio, posvetiću Partizanu", obećanje je Ostoje Mijailovića, 38-godišnjeg biznismena iz Čačka, koji je po zanimanju ekonomista.

Mijailović je sportskoj javnosti poznat po učešću u radu nekadašnje uprave fudbalskog kluba, ali je posle rascepa u rukovodstvu kluba iz Humske stao na stranu "pobunjenika", koju je predvodio Nenad Bjeković.

Disciplinska komisija FK Partizan je 2016. godine isključila iz članstva u klubu Ostoju Mijailovićazbog toga što je 8. aprila te godine bio na sednici Skupštine Zajednice Superlige u svojstvu predstavnika FK Borac iz Čačka, i čak je kao takav izabran u Izvršni odbor Zajednice, iako je prema obrazloženju odluke, član FK Partizan i član UO u ostavci. 

Još je u sećanju i sednica Skupštine FK Partizan od 24. maja 2016. godine koja se pretvorila u cirkus, a na kojoj nije bio dozvoljen ulaz tada isključen Mijailoviću.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar