Анализа: Звезда - аутсајдер, који нема чега да се плаши!

Све и да играју против Анрија и Беркампа, црвено-бели не би смели да буду у страху, нарочито не у Београду. Улогу аутсајдера требало би да прихвате и схвате на најбољи могући начин, а све што се догађа у Лондону - добро је!

Фудбал 17.10.2017 | 23:45
Анализа: Звезда - аутсајдер, који нема чега да се плаши!
Хајде да кажемо то овако - фудбалери Црвене звезде требало би да буду свесни своје позиције пред меч са Арсеналом, прихвате улогу аутсајдера на најпозитивнији могући начин уз све бенефиције које она доноси и покушају у исто време и да уживају у самом догађају пред распродатим трибинама и у надметању са такође славним ривалом.

Без обзира на све што се ове и не само ове сезоне догађа на "Емирејтсу" и у свлачионици нервозног "Професора" Арсена Венгера, без обзира на ситуацију у којој се "тобџије" налазе када је Премијер лига у питању, уз уобичајене и хроничне проблеме са повредама код великог броја играча, без обзира на то што је све извесније да ће сада већ код навијача непожељне звезде Месут Озил и Алексис Санчез отићи без обештећења - Арсенал ће бити фаворит када француски арбитар Беноа Бастиен да знак за почетак меча 3. кола Групе Х Лиге Европе.

И све написано контра овоме, у стилу да момци које предводи Владан Милојевић имају јединствену, историјску шансу да докусуре грогираног ривала у чијим редовима све пуца по шавовима, а менаџер опет трпи притисак да поднесе оставку... било би неодговорно у јесени у којој је бивши првак Европе прекинуо десетогодишњу изолацију из УЕФА такмичења и на волшебан начин окупио екипу која, у тржишном смислу, вреди колико и слабија, десна нога Месута Озила.

Али, хајде да кажемо то и овако - најзвучније име овогодишње Лиге Европе које никад није било првак Европе долази у Београд са реалним и јасно уочљивим проблемима који ће црвено-белима, ако буду мудри, прибрани, храбри, стрпљиви и концентрисани, подићи изгледе да после последњег Бастиеновог звиждука прославе резултат подно северне трибине свог стадиона.

О мотиву не желимо ни да причамо. Заправо, мотивацију овог пута не би требало "чачкати", већ обуздати.

Венгеров комбиновани тим доживео је шокантан пораз од Вотфорда у суботу увече, голом у 90. минуту, након што је слабо коришћени, времешни штопер Пер Мертесакер успео да постигне ПРВИ гол за свој тим на гостовањима у Премијер лиги ове сезоне. Завршено је, ипак, резултатом 2:1 у корист "вукова", који су до изједначења стигли захваљујући спорном пеналу, сламки за коју се намрштени Венгер ухватио током још једног непријатног разговора са новинарима који га сезонама уназад терају на јесен и зиму, па рехабилитују на пролеће.

Венгер је, иако то не ради често, мурињовски назвао одлуку судије Нила Сварбрика скандалозном тврдећи да је, дословце, измислио пенал. За тако нешто у Енглеској следи казна, коју ће Француз можда сазнати на путу ка Београду, међутим пре ће бити да ће у авиону размишљати о томе како да састави стартну поставу за меч са Црвеном звездом, покуша да забележи победу налик оној у Белорусији где је с клинцима славио 2:4, али и сачува довољно играча за гостовање Евертону у недељу на "Гудисону".

Рекло би се - никакав проблем, али... није баш тако.

Венгер се летос лако одрекао неких играча, а да није довео баш све које је желео, па је тако дошао у ситуацију да у недељи у којој игра у Београду и Ливерпулу на располагању има двојицу штопера - једног који је већ играо 90 минута против Вотфорда - Мертесакера и другог који би вероватно послужио за меч са црвено-белима и да су сви здрави - Роба Холдинга.

Тек опорављени Лоран Кошелни напустио је игру у суботу и питање је да ли ће се опоравити до дуела са Евертоном, месец дана већ ровит је Калум Чејмберс, Шкодран Мустафи озбиљно се повредио још раније и неће играти до новембра, а Бразилац Габријел…

...он је послат у Валенсију из само Венгеру знаних разлога.

Ако томе додамо да је озбиљно повређен Санти Касорла, да су ван строја Арон Рамзи, Франсис Кокелан и Алексис Санчез - играчи који су му потребни и за Премијер лигу, као и да је меч са Вотфордом због нове повреде напустио Дани Велбек, закључићемо да ће Француз у Београд морати да поведе и омладинце како би имао довољно играча на терену и клупи.

Како би могао да изгледа састав "тобџија" за четвртак у 19.00? То је немогуће и претпоставити, а тек погодити, међутим можда би стартна постава из Белорусије могла нешто да нам открије у поређењу са оном коју је Венгер искористио на последњој премијерлигашкој утакмици пред дуго путовање...

Арсенал против ВБА: Чех - Мустафи, Кошелни, Монреал - Бељерин, Елнени, Џака, Колашинац - Рамзи (Метланд-Најлс), Санчез (Озил) - Лаказет (Жиру).

Арсенал против БАТЕ Борисова: Оспина - Холдинг, Мертесакер, Мустафи - Нелсон (Мекгван), Вилок (Нкетијах), Елнени, Метланд-Најлс - Волкот, Вилшер – Жиру.

Арсенал против Вотфорда: Чех - Кошелни (Холдинг), Мертесакер, Монреал - Бељерин, Елнени, Џака, Колашинац - Ивоби, Велбек (Озил) - Лаказет (Жиру).

Дакле?

То нису све море с којима се 67-годишњи менаџер буди и леже у кревет скоро свако вече.

Атмосфера у свлачионици је, према писању енглеских медија, јако лоша. Не само навијачи, већ су и саиграчи почели да се окрећу противу Озила и Санчеза који - сада је то већ скоро очигледно - чекају да им уговори истекну и да одшетају са "Емирејтса" као да не вреде по 100 милиона фунти свако, а таблоиди су после пораза у предграђу Лондона објавили и да Чилеанац Санчез чека Озилову одлуку, а да Озил сада тражи још више новца него прошлог пролећа када је Венгер рекао да је то превише.

Овај пасус сам по себи довољан је да дочара атмосферу у којој живе и раде наредни противници фудбалера Црвене звезде, који ове сезоне немају пораз на "Маракани" у европским мечевима и који, све и да ће играти против Тијерија Анрија, Дениса Беркампа и Патрика Вијере, а не вероватно тројице-четворице омладинаца Арсенала, не би требало ничега да се плаше.

Једини који би требало да се уплаше су гости, када буду истрчали пред навијаче какве су углавном могли да виде на YоуТубе каналу.

Група Х

БАТЕ Борисов - Келн (19.00)

Црвена звезда - Арсенал (19.00)

Табела: Арсенал 6, Црвена звезда 4, БАТЕ 1, Келн 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар