Иванић: Потребан заједнички рад

Члан Предсједништва БИХ Младен Иванић поручио је данас у Скопљу да политичари држава Балкана треба чешће да се виђају и заједнички раде и на тај начин стварају бољу и позитивнију слику о региону.

Република Српска 16.10.2017 | 11:59
Иванић: Потребан заједнички рад
"Задовољство ми је да будем на овом Самиту јер спадам у људе који сматрају да економија и политика морају да иду заједно. Добра политичка одлука даје добре економске резултате и обрнуто", рекао је Иванић обраћајући се на отварању Самита 100 бизнис лидера у пријестоници Македоније.

Указујући на значај скупа, Иванић је истакао да је добро што с времена на вријеме привредници имају прилику политичарима да кажу шта треба мијењати, прилагођавати.



"Ми смо међусобно најближи и зато је важно повезивање и да тржиште буде веће и стабилиније", истакао је он.

Наводећи да је од Сарајева до Скопља потребно десет до 12 сати, Иванић је указао да такве ствари морају да се мијењају.

Члан предсједништва БИХ је рекао да сви изазови могу да се превазиђу уколико постоји сарадња међу државама.

“Прије избијање кризе 2008. године године очекивали смо кризу, неки и прије тога око енергената, па је избила криза око некретнина, имали смо ситуацију са Грчком, па се очекивала у Португалији, Шпанији, па предвиђања да Европа нестаје, Бреxит…све кризе смо превазишли”, рекао је Ивановић указујући на важност концепције заједништва.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

увод

16.10.2017 11:06

Све спољне кризе смо превазисли, све спољне непријатеље смо одбили, само унутрасња криза и унутрасњи непријатељ це нас унистити.. Као поздравни говор није лосе Иваниц-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Етичка питања

16.10.2017 12:03

Како то 10 до 12 сати до Скопља..??!! Како и чиме..??!! Ако имаш свој авион онда то траје мање од сата са свим аеродромским процедурама. Како би иначе РС прецедник стигао у Старо Нагоричане и вратио се исти дан..?? Јесте да је то све трајало врло дуже за шофера, обезбјеђење, екипу РТРС, који су ишли около наоколо, клај клај.. Али прецедник није, он авион свој има. Јесте да је то више ача нег' омача, али боже мој. Српство нипошто није скупо, цијене нема.

ОДГОВОРИТЕ