Ivanić: Potreban zajednički rad

Član Predsjedništva BIH Mladen Ivanić poručio je danas u Skoplju da političari država Balkana treba češće da se viđaju i zajednički rade i na taj način stvaraju bolju i pozitivniju sliku o regionu.

Republika Srpska 16.10.2017 | 11:59
Ivanić: Potreban zajednički rad
"Zadovoljstvo mi je da budem na ovom Samitu jer spadam u ljude koji smatraju da ekonomija i politika moraju da idu zajedno. Dobra politička odluka daje dobre ekonomske rezultate i obrnuto", rekao je Ivanić obraćajući se na otvaranju Samita 100 biznis lidera u prijestonici Makedonije.

Ukazujući na značaj skupa, Ivanić je istakao da je dobro što s vremena na vrijeme privrednici imaju priliku političarima da kažu šta treba mijenjati, prilagođavati."Mi smo međusobno najbliži i zato je važno povezivanje i da tržište bude veće i stabilinije", istakao je on.

Navodeći da je od Sarajeva do Skoplja potrebno deset do 12 sati, Ivanić je ukazao da takve stvari moraju da se mijenjaju.

Član predsjedništva BIH je rekao da svi izazovi mogu da se prevaziđu ukoliko postoji saradnja među državama.

“Prije izbijanje krize 2008. godine godine očekivali smo krizu, neki i prije toga oko energenata, pa je izbila kriza oko nekretnina, imali smo situaciju sa Grčkom, pa se očekivala u Portugaliji, Španiji, pa predviđanja da Evropa nestaje, Brexit…sve krize smo prevazišli”, rekao je Ivanović ukazujući na važnost koncepcije zajedništva.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

uvod

16.10.2017 13:06

Sve spoljne krize smo prevazisli, sve spoljne neprijatelje smo odbili, samo unutrasnja kriza i unutrasnji neprijatelj ce nas unistiti.. Kao pozdravni govor nije lose Ivanic-u.

ODGOVORITE
Name

Etička pitanja

16.10.2017 14:03

Kako to 10 do 12 sati do Skoplja..??!! Kako i čime..??!! Ako imaš svoj avion onda to traje manje od sata sa svim aerodromskim procedurama. Kako bi inače RS precednik stigao u Staro Nagoričane i vratio se isti dan..?? Jeste da je to sve trajalo vrlo duže za šofera, obezbjeđenje, ekipu RTRS, koji su išli okolo naokolo, klaj klaj.. Ali precednik nije, on avion svoj ima. Jeste da je to više ača neg' omača, ali bože moj. Srpstvo nipošto nije skupo, cijene nema.

ODGOVORITE