Лео Бонучи, Монтелина највећа главобоља?!

Не и једина!

Фудбал 16.10.2017 | 13:15
Лео Бонучи, Монтелина највећа главобоља?!
Трећи пораз у низу, али овај највише пече. И зато што је дошао од градског ривала Интера, а посебно због тога што је последица наивног потеза Рикарда Родригеза, који је у 90. минуту утакмице скривио беспотребан пенал над Данилом Д’Амброзиом. Ишла је та лопта право у гол аут. Ишла је док Родригез није нехсватљиво одлучио да са обе руке повуче противничког фудбалера. Мауро Икарди је био немилосрдан.

“Д’Амброзио је поступио врло паметно… Изгубити утакмицу на тај начин, голом у 90. минуту после таквог пенала… Радије га не бих ни гледао опет”, пожалио се Миланов шеф струке Винченцо Монтела после пораза од 2:3 у Дербију дела Мадонина.

Међутим, није само тај погодак повод за Монтелине главобоље. Леонардо Бонучи, који је летос доведен из Јувентуса као највеће појачање Росонера, не може да се састави на почетку авантуре на Сан Сиру. Код два прва гола могао је Бонучи боље да реагује. А управо је Бонучи до сада сматран разлогом због којег не Монтела одустао од формације 4-3-3 која је прошле сезоне наговештавала Миланов успон. Ипак, шеф демантује да је само због Бонучија променио систем игре на 3-5-2.

“Не можемо да играмо 4-3-3, јер играмо на свака три дана, а у том систему могу да играју само Сусо и Бонавентура. А ни они не могу да играју све време. Зато смо прешли на систем 3-5-2. Не због Бонучија”, одговара Монтела.

Критике новинара и око игре Лукаса Биље, који је изгубио лопту пред други погодак Неразура.

“Наравно да ће та грешка обележити његову партију у оваквим околностима, али уопштено је одиграо добро. Зауставио је Борху Валера баш као што сам и тражио”, брани Монтела везисту.

Уосталом, утисци Милановог тренера уопште нису тако негативни, иако су навијачи много више очекивали после летње прелазног рока у коме су Росонери потрошили више од 200.000.000 евра. Тренутно, екипа је тек десета на табели Серије А, 12 бодова иза водећег Наполија. Монтела је ипак оптимиста.

“Поносан сам на нашу игру у другом полувремену. Играли смо како Милан са душом треба да игра. Штета је што нисмо освојили бодове, али на добром смо путу. Видим чашу као полупуну, а не као полупразну. Ако наставимо овако више нећемо губити. Није ни лако успоставити систем игре са оволико нових играча. Нисмо имали много времена”.

Али десето место? А очекивао се напад на Лигу шампиона?

“Знам како сада изгледа, али сезона је дуга. Овај тим има квалитет. Упркос свему, мислим да би чак и бод био премало за нас с обзиром на то колико смо шанси створили. Верујем да је пласман међу прва четири апсолутно могућ”, шири оптимизам Монтела.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар