Leo Bonuči, Montelina najveća glavobolja?!

Ne i jedina!

Fudbal 16.10.2017 | 13:15
Leo Bonuči, Montelina najveća glavobolja?!
Treći poraz u nizu, ali ovaj najviše peče. I zato što je došao od gradskog rivala Intera, a posebno zbog toga što je posledica naivnog poteza Rikarda Rodrigeza, koji je u 90. minutu utakmice skrivio bespotreban penal nad Danilom D’Ambroziom. Išla je ta lopta pravo u gol aut. Išla je dok Rodrigez nije nehsvatljivo odlučio da sa obe ruke povuče protivničkog fudbalera. Mauro Ikardi je bio nemilosrdan.

“D’Ambrozio je postupio vrlo pametno… Izgubiti utakmicu na taj način, golom u 90. minutu posle takvog penala… Radije ga ne bih ni gledao opet”, požalio se Milanov šef struke Vinčenco Montela posle poraza od 2:3 u Derbiju dela Madonina.

Međutim, nije samo taj pogodak povod za Monteline glavobolje. Leonardo Bonuči, koji je letos doveden iz Juventusa kao najveće pojačanje Rosonera, ne može da se sastavi na početku avanture na San Siru. Kod dva prva gola mogao je Bonuči bolje da reaguje. A upravo je Bonuči do sada smatran razlogom zbog kojeg ne Montela odustao od formacije 4-3-3 koja je prošle sezone nagoveštavala Milanov uspon. Ipak, šef demantuje da je samo zbog Bonučija promenio sistem igre na 3-5-2.

“Ne možemo da igramo 4-3-3, jer igramo na svaka tri dana, a u tom sistemu mogu da igraju samo Suso i Bonaventura. A ni oni ne mogu da igraju sve vreme. Zato smo prešli na sistem 3-5-2. Ne zbog Bonučija”, odgovara Montela.

Kritike novinara i oko igre Lukasa Bilje, koji je izgubio loptu pred drugi pogodak Nerazura.

“Naravno da će ta greška obeležiti njegovu partiju u ovakvim okolnostima, ali uopšteno je odigrao dobro. Zaustavio je Borhu Valera baš kao što sam i tražio”, brani Montela vezistu.

Uostalom, utisci Milanovog trenera uopšte nisu tako negativni, iako su navijači mnogo više očekivali posle letnje prelaznog roka u kome su Rosoneri potrošili više od 200.000.000 evra. Trenutno, ekipa je tek deseta na tabeli Serije A, 12 bodova iza vodećeg Napolija. Montela je ipak optimista.

“Ponosan sam na našu igru u drugom poluvremenu. Igrali smo kako Milan sa dušom treba da igra. Šteta je što nismo osvojili bodove, ali na dobrom smo putu. Vidim čašu kao polupunu, a ne kao polupraznu. Ako nastavimo ovako više nećemo gubiti. Nije ni lako uspostaviti sistem igre sa ovoliko novih igrača. Nismo imali mnogo vremena”.

Ali deseto mesto? A očekivao se napad na Ligu šampiona?

“Znam kako sada izgleda, ali sezona je duga. Ovaj tim ima kvalitet. Uprkos svemu, mislim da bi čak i bod bio premalo za nas s obzirom na to koliko smo šansi stvorili. Verujem da je plasman među prva četiri apsolutno moguć”, širi optimizam Montela.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar