Интервју - Ђоковић: Требало је да паузирам послије РГ!

Новак Ђоковић рекао је у интервјуу за "Вечерње новости" да је требало да направи паузу одмах после освајања Ролан Гароса прошле године.

Тенис 16.10.2017 | 22:45
Интервју - Ђоковић: Требало је да паузирам послије РГ!
Новак је после овогодишњег Вимблдона одлучио да одмори, а у међувремену су примат у светском тенису преузели Роџер Федерер и Рафаел Надал, који су претходних година правили сличне паузе.

"Они су по много чему јединствени, међу најбољим играчима у историји спорта, људи који су на мене утицали да постанем ово што јесам. Њихови примери показују да можете и после паузе и сезоне у којој игра није била на највишем нивоу да се вратите на врх. А подсетио бих да једини од играча из врха никад нисам правио паузу, а из ове перспективе требало је то да учиним одмах после Ролан Гароса", рекао је Ђоковић за "Новости".

Ђоковић опоравља од повреде лакта, за коју је раније рекао да га мучи више од годину дана, а на терен би требало да се врати уочи Аустралијен опена.

"Проводио сам више времена са породицом, радили смо оне ствари које нам причињавају ситна задовољства. Када се пробудим не трчим право на тренинг него се прво играм са децом. То су непроцењива искуства. Треба их искористити на најбољи могући начин", додао је Новак.

Иза Ђоковића је најгорих 12 месеци у каријери, слаби резултати после првенца на Ролан Гаросу, спекулације око сарадње са шпанским "гуруом" Пепеом Имасом, крај сарадње са Борисом Бекером.

"Цела прича око мог тениса и свега што ми се дешавало је далеко комплексније од једне речи. Али лакат је био у епицентру свих дешавања, а од тих болова је полазило и моје повремено незадовољство. Нисам успевао да тренирам како сам хтео, нисам могао да играм пуним интензитетом, морам сам да прилагођавам сервис, а све то ме нервирало. Мислио сам да ће проћи, а није. Тенис је такав спорт, један детаљ, непријатност током меча, може да вас удаљи километрима од циља. То је као шаховска борба, потребно је да сте концентрисани 120 одсто, а ако вам нешто смета, као што је бол у лакту, вас фокус аутоматски пада", истакао је Ђоковић.

Јавност, пре свега српска, од њега увек очекује победе.

"Ти момци прекопута мреже су изванредни, пуни набоја, мотива, снаге. Прихватио сам да морам да паузирам, да се одморим, да направим одређене промене у тиму, и да поново кренем ка врху. Једва чекам да поново заиграм, недостаје ми рекет. Али не мислим да ћу за месец дана игре надокнадити све пропуштено. Идем корак по корак. Верујем да ћу онај прави бити средином следеће године", каже Ђоковић.

Следеће сезоне главни тренер ће му бити Андре Агаси, и даље се чак да именује другог сарадника, што је током Вимблдона био Марио Анчић.

"Постоји неколико опција, не могу да откријем о коме се ради, јер је доста фактора који морају да се поклопе. Могу да вам кажем профил који би ми највише одговарао. То је бивши играч који је имао завидну каријеру и који је успевао да из себе извуче максимум и сваком тренутку. Ко можда није био број 1, али је био довољно паметан, мудар и упоран да увек остварује 100 одсто, како на физичком, тако и на тениском нивоу. Притом, да је то неко ије су животне вредности у скалду са мојим", додао је наш тенисер.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић још не размишља о пензији, али има у плану организацију великог спектакла на стадиону Црвене звезде.

"Не размишљам о свом опроштају, далеко је то. Међутим, одавно размишљам о неком спортском спектаклу који бих волео да приредим у Београду. Трудио бих се да окупим све своје пријатеље из свих крајева света. Волео бих да то буде једног летњег дана на "Маракани", да направимо нешто за памћење. Још немам времена да се бавим тиме, али биће прилике", истакао је српски тенисер.

Срби у НБА

"Волео бих да одем на неки НБА меч, да их гледам. Срећан сам што нас је од ове године више у НБА лиги. Једва чемак да видим како ће Тео и Богдан да одушеве Американце. Биће то спектакл", сматра Ђоковић.

Олга Даниловић

"Олга је фантастична, много ми се допада њен став и храброст на терену. Потребна је та доза позивитне дрскости да бисте се пробили, наметнули. Уз огроман таланета и изузетан рад, мислим да ће Олга ускоро бити наша права звезда", рекао је Ђоковић.

Федерер 19 ГС трофеја, Надал 16

"Увек имам мотив, али не јурим било кога, већ да самом себи докажем да могу боље и више. Родитељи су ми често говорили да морам да верујем у себе и никад не престајем да радим и борим се. Без обзира на то колико ми је тешко или какве су околности. Пашћете само када престанете да покушавате", истакао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар