Тодорић: Спремам одбрану и тужбе

Након јутрошње опсежне потјере у Загребу за Ивицом Тодорићем, огласио се бивши власник ''Агрокора'' на свом блогу поруком да је све што се против њега предузима политички процес, да, како каже, није спреман да гледа и чека да се кроз добро познате обрасце, политичким декретима, као у нека мрачна времена, гомила тобожња криминална колицина од којег не може да се бране и најавио одбрану и тужбе.

Регион 16.10.2017 | 10:04
Тодорић: Спремам одбрану и тужбе
Три сата након покретања велике полицијске акције против бивших чланова управе ''Агрокора'', Тодорић поручује да у ''Агрокору'' институције правне државе сигурно неће пронаћи никаква кривична дјела, те да је је то притисак политике и медијски линч који је без правосуђа већ донио пресуду.

"Покренули су агресију према мени и људима који, увјеравам вас, нису криви. Да су ми пронашли и један евро отуђеног и проневјереног новца, већ бих био у затвору. Но то, једноставно, није истина. Ријеч је о политичком процесу. Нисам спреман да гледам и чекам да се кроз добро познате обрасце, политичким декретима, као у нека мрачна времена, гомила тобожња криминална количина од које се не могу бранити", навео је Тодорић на свом блогу.

Најавио је да са својим хрватским и међународним правним тимом спрема обрану и тужбе које ће, у судским епилозима, расвјетлити и пред правду извести све оне који су криминалним активностима и неуставним законом створили параван за највећу пљачку приватне имовине у савременој Европи. 

То ће, каже, учинити у наредних неколико дана, "јер су му тешко повријеђена људска права".

"Притом ћу бити доступан и институцијама правне државе, али и саборској истражној комисији или њеним представницима ако је, како је вјероватно договорено на суботњем састанку у влади, напрасно укину како би се прикрио криминал и сакрила истина", навео је Тодорић.

Тодорић најављује да ће се својим јавним дјеловањем и даље борити за истину која мора зауставити незаконите и противуставне радње и премијера Андреја Пленковића , министара Божиновића и Далић који обилато политички спонзоришу Анту Рамљака и друштво из ''Агрокора'', а који Хрватској наносе несагледиве политичке, привредне и финансијске штете. 

"Нити хапшења, ни еклатантна правна нерегуларност у расвјетљавању свих околности ме неће спријечити.", поручио је Тодорић.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Они Су Те Створили

16.10.2017 21:03

Хеј биједо дошао ти је крај.Они су те створили они ће те и уништит.У Реметинац понеси топлу гардеробу лијекове вазелун.Загорели криминалци једва чекају да чича стигне

ОДГОВОРИТЕ