Todorić: Spremam odbranu i tužbe

Nakon jutrošnje opsežne potjere u Zagrebu za Ivicom Todorićem, oglasio se bivši vlasnik ''Agrokora'' na svom blogu porukom da je sve što se protiv njega preduzima politički proces, da, kako kaže, nije spreman da gleda i čeka da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna kolicina od kojeg ne može da se brane i najavio odbranu i tužbe.

Region 16.10.2017 | 10:04
Todorić: Spremam odbranu i tužbe
Tri sata nakon pokretanja velike policijske akcije protiv bivših članova uprave ''Agrokora'', Todorić poručuje da u ''Agrokoru'' institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva krivična djela, te da je je to pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu.

"Pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan evro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu. Nisam spreman da gledam i čekam da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti", naveo je Todorić na svom blogu.

Najavio je da sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom sprema obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvjetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u savremenoj Evropi. 

To će, kaže, učiniti u narednih nekoliko dana, "jer su mu teško povrijeđena ljudska prava".

"Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskoj istražnoj komisiji ili njenim predstavnicima ako je, kako je vjerovatno dogovoreno na subotnjem sastanku u vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina", naveo je Todorić.

Todorić najavljuje da će se svojim javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protivustavne radnje i premijera Andreja Plenkovića , ministara Božinovića i Dalić koji obilato politički sponzorišu Antu Ramljaka i društvo iz ''Agrokora'', a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, privredne i finansijske štete. 

"Niti hapšenja, ni eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti me neće spriječiti.", poručio je Todorić.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oni Su Te Stvorili

16.10.2017 21:03

Hej bijedo došao ti je kraj.Oni su te stvorili oni će te i uništit.U Remetinac ponesi toplu garderobu lijekove vazelun.Zagoreli kriminalci jedva čekaju da čiča stigne

ODGOVORITE